5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBilanțul CSM Craiova: 141 de medalii

Bilanțul CSM Craiova: 141 de medalii

Reprezentanții clubului CSM Craiova au prezentat marţi, într-o conferință de presă, realizările din anul 2015. Sportivii clubului finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului au obținut un număr mai mare de medalii față 2014 și îmbucurător este că a crescut numărul performanțelor la nivel internațional. În acest an, sportivii de la CSM Craiova au obținut 141 de medalii, dintre care 119 naționale și 22 internaționale. În 2014, bilanțul a fost de 108 medalii naționale și șapte internaționale. „Ne bucurăm mult că medaliile internaționale s-au triplat față de anul trecut, pentru că ne dorim să ne evidențiem și în plan extern, iar numărul de medalii este onorabil pentru clubul nostru“, a spus Ionuț Vădeanu, director adjunct al CSM Craiova.

Atleții Marius Ionescu și Claudia Ștef merg la Rio

În clasamentul primilor zece la seniori, nouă sportivi practică atletismul, iar unul singur, Tatian Bolboceanu, este spadasin.
Marius Ionescu și Claudia Ștef sunt singurii sportivi legitimați la cluburi din Bănie care au obținut calificarea la Jocurile OIimpice de la Rio de Janeiro. În 2015, maratonistul Marius Ionescu a participat la Campionatul Mondial, a obținut două medalii la Campionatul Balcanic (argint la echipe și bronz la individual), dar și două titluri naționale la cros (individual și cu echipa). Mărșăluitoarea Claudia Ștef a participat și ea la Mondialele din Beijing, iar la Naționalele de Marș s-a clasat pe locul doi. La fel ca și Marius Ionescu, Claudia va concura pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după participarea din 2012 de la Londra. Spadasinul Tatian Bolboceanu se poate lăuda cu medalia de bronz obținută cu echipa de tineret a României la Europene, dar și două medalii la Campionatul Național de tineret, aur la individual și bronz la echipe.
În 2015, Andrei Ștefana a devenit campion balcanic în sală, a obținut locul patru la Campionatul Balcanic în aer liber, plus alte trei medalii de bronz la campionatul național. Daniel Budin a obținut titlul de campion balcanic, cu ștafeta, două medalii de aur la campionatul național și deține recordul național cu ștafeta de 4×100 m. Ioan Pițigoi este și el recordman cu ștafeta, are un loc doi la Balcaniadă și două medalii de argint la Campionatul Național. Bușca Marius s-a remarcat la cros, unde a obținut medalie de argint la Campionatul Balcanic, cu echipa, aur și bronz la CN de cros, dar și o medalie de argint la CN de atletism în proba de 10.000 m. Ana Maria Roșianu a luat locul doi la Balcaniada de seniori și două medalii de bronz la campionatul național. Alina Bățilă a cucerit zece medalii anul acesta: una de argint la Campionatul Balcanic de cros, patru de aur, două de argint și trei de bronz la Campionatul Național. Valentin Motogna a luat și el tot medalie de argint la Balcaniada de cros și bronz la campionatul național de cros.

Budin și Pițigoi, pariuri pentru JO

Noul director al clubului CSM, Mircea Călin, este mulțumit de rezultatele sportivilor și le promite acestora susținere în anul olimpic 2016. „Sperăm că în 2016 să ne ridicăm la nivelul anului 2015, ca și rezultate. Mulțumesc fostului director care în proporție de 99 la sută a contribuit la performanțele sportivilor noștri. Pe lângă Claudia Ștef și Marius Ionescu, sperăm într-o calificare a altor doi atleți, Budin și Pițigoi, recordmenii României în proba de 4×100 metri. Le vom oferi sportivilor, mai ales celor care fac performanță de înaltă valoare, tot ce trebuie să-și desfășoare pregătirea, adică medicație, indemnizație, condiții de pregătire“, a spus Călin.
Acesta a recunoscut că atleții traversează o perioadă mai dificilă din cauza infrastructurii: „Pentru cei de la atletism este o problemă, deocamdată. Ei se antrenează în Parcul Tineretului, în Grădina Botanică și în Polivalentă. Sper ca din luna ianuarie să putem intra și în sala de la Complexul Sportiv «Ion Oblemenco», care acum este a clubului CS Olimpic. Vom face deplasări în Pitești, Târgu Jiu, unde sunt piste omologate de atletism“, a explicat Călin.

Și juniorii s-au remarcat

Reprezentanții CSM Craiova au prezentat o listă și cu performerii de la juniori. Primul loc este ocupat detașat de Ștefania Priceputu, luptătoarea aflată în dublă legitimare cu LPS „Petrache Trișcu“, fiind multiplă campioană la Europene, Mondiale, Balcaniadă și campionatul național. În clasament se mai regăsesc boxerul Gabriel Dinu, medaliat cu argint la Europene, pugilista Cristina Băran, locul cinci la Europene și campioană națională, Ruth Badea (judo) – medalie de bronz la Balcaniadă și medalie de bronz la Naționale, Mădălin Dragomir (judo), Viorel Fîciu (box), Miruna Stângă (lupte), Ioana Stanciu (șah), Speranța Costea (atletism), Camelia Gheorghe (lupte) – cu toții campioni naționali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS