10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMedalie de bronz pentru handbalistele de aur

Medalie de bronz pentru handbalistele de aur

Româncele au cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial
Româncele au cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, ieri, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8). Tricolorele au obţinut o medalie mondială după zece ani şi prima de bronz din istorie, după cinci finale mici jucate în competiţie, anterior având o medalie de aur (1962) şi două de argint (1973 şi 2005).

Neagu: Acum patru ani am spus că 2015 va fi anul meu

Înainte de meciul cu Polonia, Cristina Neagu avea nevoie de șapte goluri pentru a deveni golgheterul competiției. Românca a jucat perfect și numai în prima repriză a marcat de șapte ori. În a doua parte a punctat de alte trei ori, până să fie odihnită. Neagu, declarată MVP-ul finalei mici, termină Campionatul Mondial cu 63 de goluri, cu trei mai mult decât Jovanka Radicevic (Muntenegru). „Este o mare performanță pentru handbalul românesc! Sunt mândră și fericită să joc alături de colegele mele, le mulțumesc și celor din staff, dar și românilor care au fost în tribună și celor care ne susțin mereu, indiferent de rezultat. Acum patru ani, vorbeam cu Cristina Vărzaru și i-am spus că 2015 va fi anul meu. Am câștigat Liga Campionilor, iar acum medalia de bronz cu România“, au fost primele declarații ale golgheterei Campionatului Mondial.
„După meciurile din grupă, mulți nu ne-au dat nici o șansă, dar noi ne-am unit, am fost ca o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Am avut încredere în noi că putem lua medalie“, a completat-o Oana Manea.
Marcatoarele echipei României au fost: Neagu (zece goluri), Manea (4), Ardean-Elisei (3), Geiger (3), Vizitiu (3), Buceschi (2), Nechita (2), Szucs (1), Tănăsie (1), Marin (1), Perianu (1).
La CM din Danemarca, tricolorele au obţinut următoarele rezultate: în grupa D, pe care a încheiat-o pe locul 4 – 47-14 (23-3) cu Puerto Rico, 36-20 (18-12) cu Kazahstan, 18-26 (12-13) cu Spania, 22-26 (10-13) cu Norvegia şi 27-30 (16-17) cu Rusia, în optimile de finală – 25-22 (13-18) cu Brazilia, în sferturile de finală – 31-30 (13-10, 27-27) cu Danemarca şi în semifinale, 33-35 (14-17, 27-27) cu Norvegia, ultimele două partide fiind decise după prelungiri.
Echipa României este calificată la turneele preolimpice programate în perioada 18-20 martie 2016.

Dedu: Vom juca cu Danemarca, Muntenegru şi Uruguay la turneul preolimpic

Preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a declarat pentru Mediafax că naţionala feminină a României va juca pentru calificarea la JO de la Rio în turneul preolimpic 2, cu Danemarca, Muntenegru şi Uruguay, adăugând că aşteaptă confirmarea IHF pentru organizarea în România.

„Este o grupă foarte grea, pe care o vom trata cu toată seriozitatea. Mai mult ca sigur vom organiza acest turneu. Aşteptăm ca iubitorii handbalui să ne fie alături, nu doar pentru că iubesc handbalul, ci şi pentru că e drumul spre Olimpiadă. Iar acolo, dacă ajungem, vom lupta pentru o medalie, de ce nu? Nu există un termen limită în care federaţia internaţională să ne anunţe dacă vom găzdui acest turneu preolimpic din care facem parte, dar cel mai probabil săptămâna viitoare vom afla. Avem dreptul prin regulament”, a declarat Alexandru Dedu, pentru Mediafax.

Norvegia a cucerit titlul mondial

Titlul mondial a fost cucerit de Norvegia, care a trecut cu scorul de 31-23 în faţa reprezentativei Olandei. Norvegia a devenit triplă campioană mondială, precedentele victorii fiind bifate în 1999 și 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS