14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Ciucă a trimis-o pe CSU în play-out (update, declaraţii)

Fotbal – Ciucă a trimis-o pe CSU în play-out (update, declaraţii)

Jucătorii Craiovei nu se regăsesc (foto: Alexandru Vîrtosu)
Jucătorii Craiovei nu se regăsesc (foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova nu a reuşit în deplasarea din Moldova să onoreze promisiunea făcută în urmă cu câteva zile, aceea de a etala un fotbal consistent şi de a nu pierde cu CSMS Iaşi. Alb-albaştrii au cedat în această seară cu 1-0 pe stadionul „Emil Alexandrescu”, iar golul moldovenilor a fost marcat de olteanul Mădălin Ciucă, fostul căpitan al defunctei FC Universitatea Craiova. Ciucă a înscris de lângă Andrei Ivan, cu un şut de la opt metri, în urma unei centrări venite dintr-un corner de pe dreapta. Iaşiul a mai avut în primul unsprezece alţi doi foşti componenţi ai FCU, Milan Mitic şi Gheorghe Vasile, plus antrenorul Nicolo Napoli. În defensiva gazdelor a activat şi fostul fundaş al CSU, Cosmin Frăsinescu.

De menţionat că în acest meci a debutat la CS Universitatea Craiova tânărul atacant Andrei Burlacu.

CSMS Iaşi: Grahovac – I. Voicu, Frăsinescu, Ciucă, Ţigănaşu – V. Gheorghe, Creţu (’86, Enescu), Mitic, Piccioni (’72, Bădic) – Onduku (’52, Bosoi) – Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.
CS Universitatea: Bălgrădean – Achim, Izvoranu (’76, Dumitraş), Iliev, Vătăjelu – Ivan, Mateiu, Madson (’84, Burlacu), Bancu – Nuno Rocha, Bawab (’75, Hergheligiu). Antrenor: Emil Săndoi.

Cartonaşe galbene: Voicu ’7 / Madson ’27, Mateiu ’35, Rocha ’43, Bancu ’63.
Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Sebastian Gheorghe, Valentin Avram; Robert Dumitru.
Observatori: Eduard Dumitrescu, Ion Câţoi.

În urma acestestui rezultat, CS Universitatea Craiova încheie anul 2015 pe locul opt.

 

Săndoi: Este compromis play-off-ul

 

La finalul partidei de la Iaşi, antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a explicat cu greu eşecul şi a recunoscut că şi-a luat gândul de la accederea în play-off.

„În jocul de astăzi (sâmbătă – n.r.) am început destul de ezitant, asta şi datorită faptului că am avut mulţi suspendaţi şi jucători accidentaţi, pentru că în ultima perioadă toate evenimentele neplăcute ni se întâmplă numai nouă. Era normal pe undeva să începem ezitant, pentru că Izvoranu vine după trei luni şi jumătate în care nu a jucat absolut deloc, ceilalţi doi fundaşi centrali sunt accidentaţi Acka şi Popov, iar Kay, Zlatinski şi Băluţă au fost suspendaţi. După 20 de minute în care Iaşiul a dominat am echilibrat duelul, iar jocul a fost deschis, dar în repriza a doua cred că ne-am impus ritmul. Cred că noi am controlat jocul în cea mai mare parte a lui, am şi ratat o ocazie clară de singur cu portarul şi dacă am fi reuşit să înscriem acolo probabil că altul ar fi fost rezultatul final. Din nefericire pentru noi, la prima greşeală de marcaj pe care am făcut-o la o fază fixă am primit gol. Am încercat să revenim, am mai introdus câţiva jucători proaspeţi, dar nici ei nu aveau minute foarte multe jucate în acest campionat şi vedeţi că nu am reuşit să egalăm. Este compromis play-off-ul, pentru că este o diferenţă între noi şi celelalte echipe, ASA Târgu Mureş şi CSMS Iaşi”, a spus tehnicianul CSU, la Digi Sport. „Au fost foarte multe şocuri la echipă şi am încercat să le reglăm. În afară de şocul accidentărilor, a suspendărilor, au mai fost şi alte şocuri mai importante, cu care băieţii nu erau obişnuiţi, s-au trezit într-o stare de nesiguranţă. E adevărat că trebuia să depăşească acele momente, dar dacă stăm bine să ne gândim am mers într-un regres dintr-un anumit moment, pe care îl ştie toată lumea (problemele legate de acţionarul Mihai Rotaru – n.r.). Şi la Astra când s-au întâmplat acele probleme asemănătoare au avut cinci meciuri fără victorie, dintre care au fost doar două rezultate de egalitate. Am încercat să remediem această problemă, am purtat multe discuţii cu jucătorii, dar din păcate am fost şi total lipsiţi de şansă în această perioadă. Dintr-o echipă cu un moral foarte bun, care juca un fotbal foarte frumos, am ajuns să câştigăm foarte greu. Ştiam că aveam această problemă la finalizare, dar nu am reuşit să mai aducem nişte jucători care să bage minge în poartă”, a completat Săndoi.

Întrebat despre plecarea de la CS Universitatea, Emil Săndoi a spus: „În ceea ce mă priveşte, nu este absolut nici o problemă dacă voi pleca. Odată cu instalarea mea şi a lui Sorin Cârţu am spus că ne-am făcut datoria ca jucători şi ca antrenori la acest club şi că o să ne-o facem şi de data asta. Că atât s-a putut în sezonul ăsta, asta este situaţia, pentru că au apărut nişte aspecte neprevăzute pe parcurs”.

 

Bălgrădean: Cu două şuturi la poartă nu ştiu dacă poţi să ai pretenţii

 

Căpitanul formaţiei CS Uniersitatea Craiova, portarul Cristian Bălgrădean, a recunoscut că nici în acest meci evoluţia nu a fost de aplaudat.

„Am pierdut un meci şi cred eu că meritat. Nu ştiu dacă meritam în seara asta un punct. Cu două şuturi la poartă nu ştiu dacă poţi să ai pretenţii la mai mult. Sunt multe explicaţii de dat, dar nu acum. Da, am spus adio de la play-off, pentru că suntem la cinci puncte de ASA, care nici nu a jucat acum, şi la cinci de Iaşi. Probabil că avem un blocaj psihic şi nu putem să trecem peste această pasă proastă. Normal că ne-au afectat şi problemele legate de patron şi sperăm să se rezolve cât mai repede. Nu ştiu nimic de schimbarea antrenorului, noi suntem fotbalişti şi suntem plătiţi să jucăm. Anul ăsta pentru noi este cam gata, pentru că am avut obiectiv playy-off-ul… Trebuie să jucăm ce mai avem de jucat şi să facem cât mai multe puncte şi vom vedea ce se va întâmpla pe parcurs”, a declarat Bălgrădean, recunoscând că echipa nu a primit încă salariul pe luna noiembrie: „Pe 15 luna asta trebuia să ne intre salariul, deci avem o întârziere pe o lună de zile”.

 

Napoli: Sunt pregătit şi pentru play-off şi pentru play-out

 

Din tabăra ieşenilor, Nicolo Napoli, un antrenor foarte iubit în Oltenia, a spus că se bucură pentru succesul înregistrat şi că îşi doreşte o participare în play-off.

„Ne pare rău că am pierdut în sferturile Cupei României, dar acum am jucat mai bine şi am câştigat în faţa celor de la CSU Craiova şi sunt fericit. Sunt mulţumit că avem 32 de puncte şi că încheiem cu o victorie anul 2015. Sperăm să realizăm lucruri frumoase şi în 2016. Acum mergem în vacanţă, dar când ne vom relua pregătirile vom încerca să facem cât mai multe puncte în ultimele trei meciuri rămase din campionatul regulat ca să ne calificăm în play-off. O să vedem unde ne clasăm. Sunt pregătit şi pentru play-off şi pentru play-out. Nu cred că se rezolvă situaţia financiară, pentru că avem multe salarii de luat din urmă, plus prima pentru victorie de la acest meci”, a declarat Nicolo Napoli.

 

Ciucă: Mă bucur că am marcat

 

Autorul golului lui CSMS Iaşi, craioveanul Mădălin Ciucă, a spus că se bucură pentru victorie şi că ar fi un vis frumos să joace în play-off cu moldovenii ţinând cont de problemele financiare de la club.

„Mă bucur că am marcat şi că am câştigat în faţa unei contracandidate la play-off . Păcat că nu am reuşit şi în Cupă să mergem mai departe. Suntem fericiţi, pentru că am încheiat un an cu bine şi asta e tot ce contează. Când vom reveni, ne vom pregăti bine şi după următoarele trei etape o să vedem unde vom juca, în play-out sau în play-off. Noi sperăm să fie play-off. Din momentul ăsta ne gândim la play-off. Cred că ar fi un miracol să jucăm în play-off, pentru că bugetul clubului este cel mai mic din Liga I, dar suntem o echipă unită, jucăm pentru noi şi ne interesează să câştigăm atunci când intrăm pe teren”, a subliniat Mădălin Ciucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS