24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia luptă cu Norvegia pentru un loc în marea finală

România luptă cu Norvegia pentru un loc în marea finală

Naţionala de handbal feminin a României a reușit o calificare incredibilă în semifinalele Campionatului Mondial, după ce a învins miercuri în sferturile de finală reprezentantiva țării gazdă, Danemarca. Fetele noastre au mers mai departe după prelungiri, cu scorul de 31-30, după ce Cristina Neagu ratase o lovitură de la şapte metri în ultimele secunde din timpul regulamentar. După 60 de minute de joc, scorul a fost egal, 27-27 (13-10). Cristina Neagu a avut o evoluție senzațională, reușind să marcheze 15 goluri. Presa daneză a scris ieri că jucătoarea română a fost „duhul rău“ al Danemarcei. „Rikke Poulsen (portăriţa daneză – n.r.) a continuat să facă un meci mare în prelungiri, dar cu toate acestea a fost înşelată de duhul rău al Danemarcei, Cristina Neagu, atunci când ea a adus fiicele lui Dracula în avantaj, la 30-29“, scrie Ekstra Bladet, una dintre cele mai importante publicaţii din Danemarca. Celelalte marcatoare ale echipei României au fost Brădeanu 5, Manea 3, Nechita 3, Buceschi 3, Ardean-Elisei 2. Prin acest succes, naționala are asigurată prezența la turneul preolimpic.
În semifinale, România întâlneşte astăzi Norvegia, de la ora 21.45 (Dolce Sport), iar fosta mare jucătoare Carmen Amariei consideră că acest meci este ca o finală. „A fost minunat că fetele au învins echipa-gazdă a Mondialelor, dar Norvegia este un adversar mai puternic, cu jucătoare mai experimentate şi mai bine aşezate pe posturi. Le-am urmărit cu Muntenegru şi au puncte slabe, normal. Muntenegru le-a pus sub presiune constantă, le-a întrerupt circuitul foarte rapid al paselor, le-a pus piedici la fiecare acţiune ca să nu-şi facă jocul, şi s-a observat că nordicele intrau în stare de stres, iar de acolo începeau greşelile. Și noi ar trebui să aplicăm aceeași tactică. Dacă vom evolua cu aceeaşi exactitate cu care am făcut-o cu Brazilia şi Danemarca, putem trece de Norvegia. Aş putea spune că semifinala noastră cu Norvegia este adevărata finală a Campionatului Mondial“, a spus fostul inter al reprezentativei României, citat de Prosport.
Norvegia s-a calificat în „careul de ași“ după ce a învins Muntenegru, cu 26-25 (13-11). În cealaltă semifinală se duelează, tot astăzi, Polonia și Olanda, în timp ce învinsele din sferturi – Franţa, Rusia, Muntenegru şi Danemarca – vor evolua pentru clasarea finală pe locurile 5-8.
Tricolorele s-au calificat în sferturi după ce au eliminat, în optimi, campioana mondială en-titre, Brazilia, cu scorul de 25-22 (13-8), anterior încheind pe locul 4 în grupa D. Obiectivul naţionalei României la CM din Danemarca a fost clasarea pe unul din primele opt locuri, acesta fiind deja îndeplinit. Finalele pentru medalii, precum şi meciurile pentru clasarea finală pe locurile 5-6 şi 7-8, vor avea loc duminică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS