8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Costel Gâlcă a promis un alt joc la Espanyol Barcelona

Fotbal – Costel Gâlcă a promis un alt joc la Espanyol Barcelona

Costel Gâlcă, prezentat oficial la Espanyol Barcelona (foto: Digi Sport)
Costel Gâlcă, prezentat oficial la Espanyol Barcelona (foto: Digi Sport)

Numit ieri seară la conducerea tehnică a echipei Espanyol Barcelona, în locul lui Sergio Gonzales, Costel Gâlcă a afirmat la conferița de presă de după primul antrenament că dorește să schimbe jocul și să readucă liniștea din punct de vedere al clasamentului la gruparea catalană. Fostul antrenor al Stelei a semnat un contract valabil până în vară cu formația la care a evoluat patru ani ca jucător, între 1997 şi 2001.
„Mulțumesc clubului pentru că a avut încredere în mine și mi-a dat oportunitatea de a reveni acasă. Sunt un *perico*, la fel ca toți ceilalți. Voi da totul pentru a scoate maximum din echipa mea și a ne ridica la înălțimea așteptărilor. Cred că avem o echipă foarte bună, cu jucători cu un potențial extraordinar. Vreau să scot maximum din randamentul echipei și să avem o posesie bună a mingii. Vreau idei clare și precise. Avem mijlocași și atacanți care pot crea dezechilibru împotriva oricărei echipe. Vreau o echipă scurtă, un joc bazat pe posesie, pe intensitate și presiune. Trebuie să-i readucem pe fani aproape de noi, prin joc. Ei sunt cei mai importanți. Munca noastră va fi reflectată în meciurile jucate. Eu vreau ca jucătorii mei să plece bucuroși și mulțumiți de la antrenamente și de la meciuri. Cu un bun plasament ofensiv, le va crește încrederea jucătorilor și odată cu asta și randamentul”, a declarat Gâlcă, anunțând și ce sistem de joc va implementa la echipă: „Espanyol trebuie să joace 4-2-3-1”.
Referitor la fostul său coleg de echipă, predecesorul său pe banca lui Espanyol, Sergio Gonzalez, Costel Gâlcă a declarat: „Cu siguranță voi face câteva schimbări față de cum juca el, dar doar în maniera de joc. Cu Sergio am vorbit foarte puțin. A fost colegul meu de cameră în cantonamente și am vorbit puțin despre echipă. Punctele pe care le-a făcut el pentru echipă sunt aici, ne vor ajuta”.

Românul, apreciat de conducerea catalană

Prezenți la conferința de presă, președintele clubului Espanyol, Joan Collet, și directorul sportiv Oscar Perarnau l-au elogiat pe Costel Gâlcă, menționând că au mare încredere în el.
„Este profilul de antrenor care mi-a plăcut mereu. Un punct de referință în vestiar și în club, la fel ca ultimii antrenori. Nu știu dacă a fost o decizie precipitată, având în vedere că suntem doar pe locul 12, dar trebuia făcut ceva”, a spus președintele Joan Collet.
„Decizia numirii lui Gâlcă am luat-o luni, deși sâmbătă a avut loc primul contact între Espanyol și Costel, așa cum v-a spus și el. Este un antrenor care studiază intens fotbalul și o persoană cunoscută și apreciată de fani. Suntem bucuroși că l-am adus”, a explicat directorul sportiv Oscar Perarnau.
Costel Gâlcă va debuta ca antrenor la Espanyol astăzi, de la ora 22.00, într-un meci pe teren propriu contra lui Levante, în returul 16-imilor de finală ale Cupei Spaniei. În tur, scorul a fost egal, 1-1.
În campionat, Gâlcă va debuta tot pe teren propriu, împotriva nou-promovatei UD Las Palmas, confruntarea fiind programată sâmbătă, de la ora 19.15.
Espanyol Barcelona ocupă locul 12 în Primera Division, contabilizând doar 17 puncte în 15 partide disputate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS