9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Blatter va fi audiat de Comisia de Etică între 16 și 18 decembrie

Fotbal – Blatter va fi audiat de Comisia de Etică între 16 și 18 decembrie

Președintele demisionar și suspendat al FIFA, Joseph Blatter, urmează să fie audiat, ca și conducătorul UEFA, Michel Platini, între 16 și 18 decembrie, de către justiția internă a instanței supreme a fotbalului, informează AFP, citat de Agerpres. „Domnii Platini și Blatter vor avea posiblitatea să-și prezinte pozițiile în cadrul audierilor prevăzute între 16 și 18 decembrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Camerei de judecată a Comisiei de Etică a FIFA.

Platini va compărea în fața Camerei de judecată a Comisiei de Etică, după ce Camera de investigații a aceluiași for a solicitat suspendarea pe viață a francezului din cauza plății controversate de 1,8 milioane euro primită de la Joseph Blatter, președintele FIFA, în 2011, pentru servicii de consultanță între 1999 și 2002.
Comisia de Etică i-a suspendat Michel Platini și Joseph Blatter pentru 90 de zile, în data de 8 octombrie, la judecata de fond.
Audierea președintelui UEFA fusese deja anunțată de către o sursă apropiată de acest dosar. Platini, președinte al UEFA din 2007 și candidat la președinția FIFA, este suspendat din toate activitățile legate de fotbal până la 5 ianuarie, fiind amenințat cu radierea pe viață de către Comisia de Etică a FIFA. El a făcut apel împotriva suspendări la FIFA, care i-a fost respins, iar apoi s-a adresat Tribunalului de Arbitraj pentru Sport de la Lausanne, care urmează să se pronunțe în cursul acestei săptămânii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS