16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Săndoi şi Vătăjelu promit reabilitarea cu ACS Poli Timişoara

Fotbal – Săndoi şi Vătăjelu promit reabilitarea cu ACS Poli Timişoara

Emil Săndoi şi Bogdan Vătăjelu îşi doresc victoria cu ACS Poli Timişoara (foto: Alexandru Vîrtosu)
Emil Săndoi şi Bogdan Vătăjelu îşi doresc victoria cu ACS Poli Timişoara (foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susţinut astăzi, la Sala Polivalentă, o conferinţă de presă la care au participat antrenorul principal, Emil Săndoi, şi fundaşul stânga, Bogdan Vătăjelu. Cei doi au vorbit despre înfrângerea cu FC Viitorul şi au prefaţat întâlnirea cu ACS Poli Timişoara, programată mâine, de la ora 14.00, pe stadionul „Extensiv”, din etapa a 20-a  Ligii I.

 

„Sunt zile şi în sport, ca şi în viaţă, când nu merge nimic”

 

Strategul grupării din Bănie a subliniat ideea că înfrângerea drastică de la Constanţa a fost un accident şi că alb-albaştrii vor linişti apele printr-o victorie contra bănăţenilor.

„Suntem obligaţi să uităm cât mai repede meciul cu FC Viitorul, pentru că ne aşteaptă o partidă foarte grea mâine. Este adevărat că a fost o zi în care nimic nu a mers, totul a fost contratimp, dar am şters cu buretele acea partidă, pentru că vine următoarea care va fi deosebit de dificilă. Sunt zile şi în sport, ca şi în viaţă, când nu merge nimic. Şi vântul a fost împotriva noastră… Ne cerem scuze pentru accidentul de la Constanţa. Oricare echipă poate să treacă prin situaţii de genul ăsta, aţi văzut că şi la Real Madrid s-a întâmplat. Este important să fim capacitaţi la jocul de mâine, întâlnim o echipă care este în revenire de formă, pentru că ştiţi că şi ei au trecut printr-o perioadă dificilă. Dacă îmi aduc aminte cred că au avut vreo opt jocuri fără victorie. Acum vin după un egal la Astra, unde puteau să şi câştige, şi după o victorie cu 2-0 în faţa lui ASA Târgu Mureş, deci au un moral bun. Poli este o echipă care are în componenţă jucători de valoare, cu experienţă, care au trecut şi pe la cluburi importante din România. Luchin a trecut pe la Steaua, a jucat şi în străinătate, Scutaru a fost la Dinamo, Melinte a jucat în campionatul italian în Serie B, Zicu nu mai are nevoie de prezentare, mai sunt Elek, Hernandez, Llorente şi Bărbuţ, jucători buni. Dar, cu excepţia ultimei partide, jocul nostru ne dă speranţe pentru viitor. Mai sunt o serie de jocuri până atunci când se va trage linie, dar în primul rând ne interesează partida de mâine. Dacă o să reuşim să câştigăm, cred că toate lucrurile intră în normal”, a declarat Emil Săndoi.

 

L-a apărat pe Bawab

 

Tehnicianul craiovean i-a luat apărarea atacantului Thaer Bawab, scuzându-i atacul asupra jucătorului Vlad Achim, de la FC Viitorul. „Nu ştiu cine a cerut opt etape de suspendare pentru Bawab, dar e bine că intrarea lui nu a creat o accidentare a jucătorului Achim. Mă bucur că este sănătos şi că nu are probleme. Achim este şi un băiat pe care îl cunosc, l-am avut jucător la lotul de tineret şi am o părere foarte bună despre el. Vă aduceţi aminte că şi noi am avut mai mulţi jucători accidentaţi pe o perioadă mai mare şi nu ne-a convenit. Ştiţi şi dumneavoastră că Bawab nu este un jucător dur, nu ştiu dacă a mai accidentat pe cineva vreodată în cariera lui. A greşit. În schimb, sunt convins că a fost el lovit de foarte multe ori”, a spus Săndoi, explicând şi faptul că în ultimele deplasări s-a lăsat cu câte o eliminare în echipa Craiovei: „Probabil din dorinţa de a obţine rezultate cât mai bune şi câteodată mai sunt momente în care ne pierdem cumpătul. Dar trebuie să recunoaştem că nu toate au fost acordate pentru vreo intrare periculoasă”.

 

„Regret că l-am împrumutat pe Briceag”

 

Emil Săndoi consideră că absenţa lui Vătăjelu în meciul cu Viitorul s-a resimţit, dar că nu s-a pierdut meciul doar din cauza greşelilor de pe partea stângă, recunoscând totodată că i-ar fi prins bine să-l aibă în lot Marius Briceag, fotbalist împrumutat la FC Voluntari.

„Nu aş fi de acord cu dumneavoastră că trei goluri au venit pe partea stângă. Sunt zone ale terenului pe care ar fi trebuit să le respectăm, dar s-au făcut greşeli individuale mai mult în alte zone. Noi considerăm că faţa echipei nu este cea din meciul cu FC Viitorul. Dacă ar fi fost o chestie care s-ar fi prelungit la mai multe jocuri, da, atunci ar fi trebuit să ne punem un semn de întrebare şi să luăm imediat măsuri. Dar în situaţia actuală, accidente de genul ăsta se pot întâmpla la orice echipă. Dacă mă întrebaţi acum, după meciul cu Viitorul, pot spune că regret că l-am împrumutat pe Briceag. Era un fundaş stânga de meserie, dar până la urmă, pentru perspectivă, şi a jucătorului, şi a echipei, nu cred că s-a făcut o greşeală, pentru că Briceag jucase destul de puţin în ultima perioadă. În momentul în care se va întoarce, o va face cu un campionat în picioare, deci cred că sunt mai multe plusuri decât minusuri. Nu avea nimeni de unde să ştie că vom rămâne atât de descoperiţi, cu atâţia jucători suspendaţi şi accidentaţi, pentru această partidă. Parcă toate s-au cumulat într-un moment, transformând toltul într-o problemă”, a explicat Săndoi, considerând că lupta pentru play-off se va da până în ultima etapă: „Ne cam ocoleşte locul şase, am reuşit să urcăm o singură dată acolo, dar în etapa următoare am coborât din nou pe şapte. E important când se trage linie, la sfârşit, să fim acolo”.

 

„Ne dorim cele trei puncte de la meciul cu Timişoara”

 

La rândul său, fundaşul Bogdan Vătăjelu a afirmat că îşi doreşte foarte mult o victorie mâine, contra Timişoarei.

„Ne dorim cele trei puncte de la meciul cu Timişoara. Trebuie să uităm eşecul cu Viitorul, pentru că nu avem timp să ne lingem rănile şi toate gândurile noastre se îndreaptă către meciul de mâine. Sunt trei puncte necesare pentru a rămâne în cursa pentru play-off şi cred că suntem destul de mobilizaţi şi vrem să dăm totul pentru victorie. Atmosfera din vestiar nu poate fi una extraordinară când iei patru goluri şi pierzi într-un asemenea fel, dar încercăm să trecem peste. Nu putem să facem înmormântare, cum şi după o victorie nu ne hazardăm prea mult şi ne bucurăm la nesfârşit. Trebuie să fim calculaţi în orice situaţie şi cred că asta ne-a caracterizat pe noi până acum. În ultimele două meciuri timişorenii au jucat foarte bine, sunt pe o pantă ascendentă şi stau mai bine la capitolul moral, dar cu siguranţă îi vom contracara foarte bine”, a declarat Vătăjelu, considerând că nu ar fi putut împiedica înfrângerea de la Constanţa dacă s-ar fi aflat pe teren: „Cu mine în teren poate luam şase goluri… Nu se ştie niciodată. Atunci când echipa nu merge, nu poţi tu, un singur jucător, să salvezi jocul. Trebuie ca toată echipa să fie montată la evenimentul la care este implicată şi eu cred că nu puteam să schimb nimic”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS