12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNeînvinși în campionat, craiovenii plâng după spectatori

Neînvinși în campionat, craiovenii plâng după spectatori

Dan Pascu, Bogdan Ene şi Nicuşor Ghionea şi-ar dori să fie susţinuţi de mai mulţi spectatori (Foto: Claudiu Tudor)
Dan Pascu, Bogdan Ene şi Nicuşor Ghionea şi-ar dori să fie susţinuţi de mai mulţi spectatori (Foto: Claudiu Tudor)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova au obținut miercuri a șasea victorie din tot atâtea partide disputate în noul sezon din Divizia A1. Antrenorul Dan Pascu și jucătorii au recunoscut că au o durere în suflet când văd că la meciurile de acasă au doar 200 de spectatori și le cer craiovenilor să le acorde mai multă atenție.

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova rămâne neînvinsă după șase etape disputate din Divizia A1. Jucătorii olteni s-au impus miercuri, cu scorul de 3-1 (25-19, 25-19, 18-25, 25-22), pe terenul formației Unirea Dej, într-o rundă intermediară. După acest succes, elevii lui Dan Pascu au egalat la puncte liderul Banatul Caransebeș, cu mențiunea că oltenii sunt singura formație din campionat care nu a suferit nici o înfrângere. Lică și colegii săi au pierdut trei puncte, după două victorii cu 3-2, iar bănățenii au înregistrat un eșec.
Oltenii consideră că victoria de la Dej este una mare. „Am obținut încă o victorie, la Dej, în condiții destul de grele, pentru că echipa de acolo este arțăgoasă, era obligată să câștige puncte. Aveau presiune și din partea conducerii, și din a publicului. Am avut marele noroc că am avut un arbitraj corect. Sunt trei puncte prețioase“, a spus antrenorul Pascu, ieri, într-o conferință de presă.
„Am demonstrat că suntem o echipă unită. Chiar dacă pe alocuri mai avem inconstanțe, le pun pe fondul oboselii și al neatenției, deoarece jucăm din trei în trei zile. Până acum suntem ok. Dejul este o echipă incomodă, cu aspirații la locurile fruntașe. La ei în sală au pus probleme oricărei echipe“, a adăugat jucătorul Bogdan Ene.
Pascu are totuși o nemulțumire legată de inconstanța în joc a elevilor săi: „Jocul a fost în nota obișnuită. Avem perioade în care jucăm bine, apoi ne relaxăm, îi dăm posibilitatea adversarului să revină și ne complicăm viața. Este de remarcat că pe final jucătorii se mobilizează și câștigă. Cred că echipa nu joacă la capacitatea maximă, mai are potențial. Ca ansamblu jucăm bine, dar individual mai sunt jucători care au capacitate de progres“.

Cer ajutorul fanilor la derbiul cu Zalăul

După o calificare în optimile de finală ale Cupei CEV și două victorii de trei puncte, cu U Cluj și Unirea Dej, pentru SCM-U Craiova urmează un derbi cu vicecampioana ACS Volei Municipal Zalău. Jocul va avea loc duminică, de la ora 12.30, în Polivalenta din Bănie.
Dan Pascu a făcut un apel la craioveni, spunând că echipa își dorește mult să joace cu un număr mai mare de spectatori în tribună.
„Eu consideră că în meciurile noastre cu Zalăul este o rivalitate mult mai mare ca în cele cu Dinamo. Fac apel la iubitorii voleiului să iasă din casă și să vină la sală. Dacă nici acum, când suntem pe primul loc și avem șase victorii, nu vine lumea să ne vadă… Și eu, și jucătorii ne facem datoria cât putem de bine și avem o durere în suflet când vedem că în sală la noi nu sunt mai mult de 200 de spectatori, iar în deplasare vedem mai mulți, sau la alte sporturi. Consider că merităm mai multă atenție din partea publicului!“, a spus Pascu cu tristețe în glas.
„Avem nevoie de fani care să fie alături de noi. Meciul cu Zalău va fi unul al orgoliilor, de luptă. Chiar vreau să ne luăm o revanșă față de anul trecut, am pierdut și în prima etapă cu 3-2, apoi accederea în semifinale, și chiar vreau să-i batem. Sunt o echipă compactă, care nu a făcut decât o singură schimbare în vară. Sperăm la trei puncte, dar nu ne displace nici o victorie cu 3-2“, a completat Bogdan Ene.
Craiovean get-beget, jucătorul Nicușor Ghionea a spus că vecinii din cartierul unde locuiește el, Brazda lui Novac, vin la sală, și invită și ceilalți locuitori ai Băniei să-i susțină: „Majoritatea cunoscuților mei din cartier vin la sală, iar ceilalți sunt la curent cu rezultatele. Vom juca un derbi cu Zalăul, pe care vrem să-l câștigăm. Vom aborda jocul cu seriozitate“.
După confruntarea din campionatul intern cu Zalăul, SCM-U Craiova va avea parte de un nou meci tare, turul cu Olimpakos Pireu. Partida va fi programată miercuri, 2 decembrie, de la ora 18.00, tot în Polivalenta din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS