12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii nu se tem de Viitorul

Alb-albaștrii nu se tem de Viitorul

Felix Grigore, Emil Săndoi şi Alex Băluţă cred că CS Universitatea va bifa un rezultat pozitiv la Constanţa (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Felix Grigore, Emil Săndoi şi Alex Băluţă cred că CS Universitatea va bifa un rezultat pozitiv la Constanţa (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susținut ieri o conferință de presă la care au luat parte managerul Felix Grigore, antrenorul Emil Săndoi și mijlocașul Alexandru Băluță. Cei trei au prefațat întâlnirea cu FC Viitorul, programată mâine, de la ora 20.30, la Constanța, dar au vorbit și despre diversele probleme pe care le întâmpină clubul.

Săndoi speră să găsească formula câștigătoare

Strategul grupării din Bănie, Emil Săndoi, a făcut o caracterizare frumoasă rivalilor, dar, în ciuda absențelor importante din lot, crede că poate alinia o formulă de echipă competitivă, care să obțină un rezultat pozitiv.
„Pentru partida cu Viitorul ne confruntăm cu niște probleme. În afară de accidentarea mai veche a lui Acka și Kay are unele probleme de sănătate, dar sperăm să-l recuperăm până la ora jocului. Avem și cei trei suspendați: Vătăjelu, Rocha și Popov, însă am încredere în jucătorii pe care îi avem în lot, pentru că s-au pregătit foarte bine în această perioadă. Știm că ne așteaptă o partidă dificilă la Viitorul, pentru că este una dintre cele mai bune echipe din campionat, care împletește valoarea și experiența unor jucători și mă refer la Filip, Cernat, Aganovici, cu talentul, tinerețea și elanul lui Benzar, Tănase și alții. Și noi avem atuurile noastre și suntem convinși că putem să obținem un rezultat bun. Vom merge la Constanța să obținem toate cele trei puncte. Mai puțin contează dacă este o revanșă pentru înfrângerea din turul campionatului sau pentru eliminarea din Cupa Ligii. În prezent, ne interesează doar punctele puse în joc“, a declarat Emil Săndoi.

Băluță vrea să joace

Optimist s-a arătat și mijlocașul Alexandru Băluță, care speră să reintre în atenția lui Emil Săndoi, promițând că nu va dezamăgi. „Nu va fi un meci ușor cu Viitorul, pentru că și ei traversează o perioadă bună, dar sunt sigur că o să luăm cele trei puncte, care sunt foarte importante, pentru că vrem să terminăm în play-off. Mă simt foarte bine, am poftă să joc, dar rămâne de văzut dacă voi intra în teren. Sper să joc și sunt sigur că voi aduce un plus. Știu că se vrea mai mult de la mine și eu îmi doresc mai mult și promit să arăt mult mai mult de acum înainte“, a subliniat Alex Băluță.

Ivan, evaluat la multe milioane de euro

Presa centrală vehiculează că Steaua ar oferi 1,5 milioane de euro pentru atacantul Andrei Ivan, fapt care l-a amuzat pe managerul CSU, Felix Grigore.
„Deocamdată Steaua nu a oferit nici un ban. Sunt cluburi interesate de Andrei Ivan și este normal, pentru că este cel mai bun atacant din țară și este un tânăr de 18 ani care a fost convocat la echipa națională. Dacă va juca la CE din 2016, va fi surpriza plăcută a turneului final. Dar până la oferte și sume de bani de la Steaua mai este mult. Gândiți-vă cu câți bani a plecat Chiricheș din postura de fundaș central (șapte milioane de euro – n.r.) și câți bani ar putea să coste Ivan din postura de atacant. Jucătorii Craiovei nu sunt de vânzare ca la piață, ăsta costă atât, celălalt atât, dar ne raportăm la anumite sume pe care jucătorii au plecat din campionatul românesc“, a spus conducătorul CSU.

Așteaptă Ok-ul de la FRF pentru transferuri

Felix Grigore s-a ambalat când a venit vorba despre litigiul cu Ovidiu Dănănae, în urma căruia CSU nu poate transfera jucători, explicând și motivul pentru care nu sosesc vești de la TAS: „Sunt doi fotbaliști craioveni plătiți de prima echipă. Unul e în lot, Băluță, și unul stă acasă și e plătit. La Dănănae mă refer. Infinit mai bine e plătit Dănănae. Așa e în România, cine stă câștigă mai mult. Legat de dreptul de a legitima jucători, pot spune că am făcut apel la TAS, iar acum suntem în schimburi de documente cu cei de acolo și urmează ca președintele TAS să dea și judecătorul. Spun asta pentru că noi am cerut un judecător, iar Dănănae altul și în astfel de cazuri fixează TAS-ul cine se va ocupa de speță. Așteptăm. Sperăm să se soluționeze cât mai repede această dispută. Noi zicem că putem transfera jucători și urmează să luăm un punct de vedere și de la FRF“.

Continuă atacurile către arbitrul Tudor

Managerul CSU a explicat și acțiunile pe care le-a întreprins după meciul de la Chiajna pentru suspendarea arbitrului Alexandru Tudor. „Ați văzut comunicatul nostru de pe site-ul clubului, în care am arătat câteva greșeli importante de arbitraj în defavoarea noastră, erori care înseamnă puncte în minus pentru noi și totodată și bani pierduți. Eu spun tot timpul, un pic mai plastic, că, deși suntem în România 2015, bate vântul între Craiova spre București, în sensul că noi când mergem spre Capitală ne bate vântul din față. Am făcut și o adresă oficială către președintele CCA de a analiza prestația arbitrului Alexandru Tudor. M-ar mulțumi să se ia măsuri împotriva acestui arbitru, pentru că eu cred că a fost o răzbunare ca urmare a comunicatului pe care noi l-am dat după jocul cu Steaua din Cupa României, în sezonul trecut. Putea fi evitată delegarea lui Tudor la acest meci, acesta fiind unul dintre motivele noastre de supărare pe CCA. A fost o delegare neinspirată“, a punctat Felix Grigore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS