16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii s-au jucat cu „lupii“

Pandurii s-au jucat cu „lupii“

Cristi Săpunaru are evoluţii excelente în tricoul pandurilor (Foto: digisport.ro)
Cristi Săpunaru are evoluţii excelente în tricoul pandurilor (Foto: digisport.ro)

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a învins, luni seară, pe stadionul „Municipal“ din Severin, cu scorul de 3-2, echipa Petrolul Ploieşti, în ultimul meci al etapei a 18-a a Ligii I. Golurile gazdelor au fost marcate de Săpunaru (‘20 – penalti), Filipetto (‘47) şi Hora (‘59), replica prahovenilor venind prin Marinescu (‘75) şi Lemnaru (‘90+3).
Pandurii: Mingote – Unguruşan (‘69, Pleaşcă), Vasco, Filipetto, Momcilovici – Droppa, Săpunaru – Ciucur (‘82, Khalouta), Nistor, V. Munteanu (‘62, Trifu) – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.
Petrolul: Pecanha – Faug-Porret, Tudose, Benga, Peteleu (‘76, Lemnaru) – Ropotan, Bucşa – Varga (‘64, Marinescu), Zoubir, Nepomuceno – Moussa (‘75, Tamuz). Antrenor: Mihai Stoichiţă.
Cartonaşe galbene: Faug-Porret, Varga, Pecanha.
Au arbitrat: Andrei Florin Chivulete – Sebastian Stoianov, Vlad Bârleanu; Viorel Nicuşor Flueran.
Observatori: Ioan Onicaş, Aurel Beldeanu.
Antrenorul gazdelor, Edi Iordănescu, a urmărit meciul din tribună, fiind suspendat.

Săpunaru: Ne-am cam relaxat la 3-0 și asta ne-a costat

Cristi Săpunaru (31 de ani) a evoluat din nou la mijlocul terenului și randamentul său a fost bun, fostul fundaș al lui FC Porto reușind să ajungă la două goluri în șase meciuri în acest sezon în care a evoluat în tricoul echipei Pandurii.
„Așa cum am spus data trecută (primul gol l-a reușit în victoria cu 3-1 împotriva Timișoarei, în urmă cu patru etape – n.r.), dedic și acest gol soției, fetei mele și familiei mele, fiindcă au fost mereu alături de mine, în toate deciziile pe care le-am luat, și se pare că ele au fost numărul unu și în decizia asta. A fost un meci greu, echipa Petrolului e bună, se bate pentru rămânerea în prima ligă. Cred că noi ne-am cam relaxat la 3-0 și asta ne-a costat. Bine că s-a terminat meciul mai repede, că dacă nu, cine știe ce se putea întâmpla. Suntem fericiți pentru cele trei puncte și pentru că am făcut încă un pas important în cursa pentru play-off“, a declarat Cristian Săpunaru, explicând și prezența sa de la mijlocul terenului: „S-a accidentat Filip și a fost nevoie de mine la mijloc. Joc cu cea mai mare plăcere acolo unde are nevoie de mine antrenorul Edi Iordănescu“.

Hora a primit trofeul „Fotbalistul lunii octombrie“

Atacantul gorjenilor, Ioan Hora, a primit înaintea meciului trofeul „Fotbalistul lunii octombrie“, iar apoi, în minutul 59, a marcat un gol superb, ajungând din nou lider în topul golgheterilor din Liga I, cu zece reușite.
„Sincer, nu m-am gândit că voi câștiga trofeul, am văzut după meciul de la Iași. M-a bucurat acest premiu și sper să nu mă opresc aici. Dacă voi juca în continuare cum am făcut-o și până acum, cred că voi câștiga mai multe“, a declarat Ioan Hora, la Digi Sport. „Mă bucur că am reușit să îmi ajut echipa. Nu vreau neapărat să fiu golgheter, ci să prindem play-off-ul, ăsta e primul obiectiv. Mai departe, dacă e să mă bat la titlul de golgheter, nu voi refuza. A fost o execuție de moment, nu mi-a venit în cap execuția vreunui fotbalist mare. Mă bucur că am înscris. Cred că după 3-0 ne-am cam relaxat și am crezut că suntem deja învingători. Pe final, am început să tremurăm și să ținem cu dinții de victorie. Sper ca pe viitor să nu se mai întâmple să avem 3-0 și să tremurăm pe final“, a adăugat Ioan Hora.

Stoichiță: Toată lumea vrea să scăpăm, numai noi nu

Din tabăra ploieșteană, antrenorul „lupilor“, Mihai Stoichiță, a apreciat jocul elevilor săi și simte că Petrolul este simpatizată de multă lume.
„Noi suntem încă în stadiul de învăţare a jocului acum. Absolut toată lumea, pentru că e o nouă idee de joc. Nu ştiu dacă aţi văzut, noi nu ne-am apărat, am fost echipa care a încercat să creeze situaţii, să pună probleme, să joace de la egal la egal cu Târgu Jiu şi a reuşit în multe momente, dar am greşit individual și s-a ales praful. Asta e singura explicaţie. Am ştiut rezultatul de la Botoşani. Toată lumea vrea să scăpăm de la retrogradare, numai noi nu“, a comentat Stoichiţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS