16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportKarateka din Bănie încheie sezonul cu încă 15 medalii

Karateka din Bănie încheie sezonul cu încă 15 medalii

Karateka din Bănie au încheiat sezonul competiţional în nota obişnuită, cu multe clasări pe podium
Karateka din Bănie au încheiat sezonul competiţional în nota obişnuită, cu multe clasări pe podium

Karateka din Bănie au obținut 15 medalii la ultima competiție oficială a anului, Campionatul Național pentru minicadeți și Under 21 (WKF) desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Izvorani, cu participarea a 168 de sportivi de la 37 de cluburi.
De la CS Universitatea Craiova au participat șase sportivi, la categoria U21, și au obținut cinci medalii. Aurul a fost cucerit de echipa masculină de kata, alcătuită din Ionuț Luță, Eric Șoș și Marius Florescu, medaliați cu argint au fost Ionuț Luță (kumite individual, -84 kg) și Anisia Iova (kata individual), iar Adrian Toma (kumite individual, -67 kg) și Marius Florescu (kumite individual, -75 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului.
Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ a avut opt reprezentanți, aceștia întorcându-se de la Izvorani cu zece medalii, dintre care patru de aur, patru de argint și două de bronz. Noii campioni naționali sunt Aldana Lupeanu, la kata individual și kumite individual (45 kg), categoria minicadete, Ana Maria Gornoviceanu la kumite individual (+50 kg) – minicadete, dar și echipa feminină de kumite U21 (Alexandra Rombu, Andreea Stoian, Luiza Iordache). Medalii de argint au obținut echipa feminină de kata U21 (Andreea Stoian, Alexandra Rombu, Luiza Iordache), echipa masculină de kata U21 (Adrian Toma, Gabriel Iordache, Casian Zamăneagră), Mădălina Vasile (kumite, minicadete, -45 kg) și Bianca Manta (kumite, minicadete, +50kg). Cele două medalii de bronz au fost obținute de Mădălina Vasile (kata minicadete) și de echipa feminină de kata minicadete, alcătuită din sportivele Aldana Lupeanu, Mădălina Vasile și Ana Maria Gornoviceanu.

„Acum au resimțit oboseala”

În ultimele luni, karateka au avut un program încărcat, participând la mai multe competiții naționale și internaționale. Cu o săptămână înainte de Campionatul Național, oltenii au mers la Cupa României de la Târgu Secuiesc și au obținut 49 de medalii.
Antrenorul sportivilor medaliați, Geri Mitroi, a spus ieri că această ultimă competiție din an a fost cea mai dificilă pentru elevii săi, deoarece s-a acumulat oboseala. „Anul acesta, toate competițiile importante au fost în toamnă, iar Campionatul Național de săptămâna trecută a fost cel mai greu pentru sportivi pentru că acum resimt oboseala. Totodată, este un concurs important la care vin mulți participanți, spre deosebire de Cupa României sau de alte turnee, care au caracter mai mult de verificare și nu punctează. Tocmai din acest motiv, multe cluburi nu merg. Rezultatele noastre de la Izvorani sunt mulțumitoare, au confirmat cei de la care ne așteptam, de la alții ne doream să reacționeze mai bine“, a spus Mitroi pentru GdS. Numărul medaliilor obținute de karateka de la „Trișcu“ și CS Universitatea Craiova în 2015 a depășit suta, dar antrenorul nu se laudă cu asta. „Cel mai mult ne bucură progresul realizat de copii, dincolo de numărul mare de medalii“, a încheiat Geri Mitroi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS