8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova și-a arătat clasa

Craiova și-a arătat clasa

Jucătorii de la CS Universitatea (în negru) au fost net superiori adversarilor de vineri (Foto: csuc.ro)
Jucătorii de la CS Universitatea (în negru) au fost net superiori adversarilor de vineri (Foto: csuc.ro)

Conștienți de importanța celor trei puncte puse în jocul de la Chiajna, contra Concordiei, jucătorii formației CS Universitatea Craiova s-au mobilizat exemplar, s-au dăruit pe teren și au practicat un fotbal exact așa cum și-l doresc fanii: spectaculos, cu multe ocazii de poartă, cu reușite, pragmatic și eficient. Rezultatul? Trupa lui Săndoi s-a impus vineri seară cu 2-0, grație golurilor reușite de Kay (’25), care nu a resimțit oboseala deși a stat destule ore prin aeroport și avioane, și Andrei Ivan (’66), care a demonstrat încă o dată că are valoare și că nu a fost întâmplătoare convocarea la naționala mare pentru amicalul cu Italia.
Craiova a arătat bine și de această dată. În poartă, Bălgrădean a avut intervenții sigure, salvatoare, defensiva a gestionat bine, cu calm momentele bune ale ilfovenilor – excepție făcând doar ieșirea nervoasă a lui Popov din minutul 74, soldată cu încasarea celui de-al doilea cartonaș galben. La mijloc Zlatinski a dirijat excelent momentele de tranziție, iar extremele au făcut mare risipă de efort, fiind într-un continuu dute-vino pe benzi. În față, Bawab, chiar dacă nu a apărut prea des la finalizare, fiind marcat de doi oameni în permanență, a dat pase utile pentru Ivan și pentru cei care au urcat din linia a doua, în timp ce înlocuitorii lor au avut sarcini diferite pe final de joc, ultimul fluier venind fără emoții pentru alb-albaștrii.
Concordia: Iacob – Bărboianu, Tincu, L. Ion (’79, Dina), Bucurică – Marques Madeira (’69, M. Cristescu), Giurgiu – Lazăr, Purece, Serediuc – M. Constantinescu (’61, Pena). Antrenor: Cornel Ţălnar.
CS Universitatea: Bălgrădean – Achim, Dumitraş, Popov, Vătăjelu – Nuno Rocha, Kay, Zlatinski (’90+3, Madson), Bancu – Bawab (’76, Iliev), Ivan (’84, Curelea). Antrenor: Emil Săndoi.
Cartonaşe galbene: Bucurică ’24 / Popov ’35, ’74, Bawab ’62, Vătăjelu ’69, Rocha ’78.
Cartonaş roşu: Popov ’74.
Au arbitrat: Alexandru Tudor – Miklos Nagy, Valentin Avram; Bogdan Anghelinei.
În etapa următoare, „leii“ vor evolua tot în deplasare, la Ovidiu – Constanţa, împotriva formaţiei FC Viitorul, confruntarea fiind programată sâmbătă, de la ora 20.30.

Felix Grigore l-a pus la zid pe Tudor

Managerul CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, l-a acuzat pe arbitrul central Alexandru Tudor de rea-voinţă, regretând că regulamentul nu-i permite să-l ţină la distanţă de meciurile oltenilor, reacția venind în urma cartonașului roșu acordat lui Popov. „Acum îl avem suspendat cu patru cartonaşe pe Vătăjelu, patru are şi Nuno Rocha şi nu am înţeles de ce i s-a acordat avertismentul acestuia. Este ceva incredibil. În prima repriză, în minutul 20 şi ceva, fără dubii trebuia cartonaş la Constantinescu pentru un cot aplicat în figura lui Popov. Nu mai trebuie continuat aşa cu arbitrajul. Noi, Craiova, suferim acum pentru că nu putem să recuzăm arbitrul, nu ne permite regulamentul. Ne dorim de mult să recuzăm acest arbitru. Problemele noastre sunt mai vechi din acest punct de vedere, al arbitrajelor. Am preferat să ne uităm în propria curte, să ne vedem propriile greşeli şi să nu aruncăm pe spatele altora eşecurile, dar aşa nu se mai poate. Au fost foarte multe faze cântărite în defavoarea noastră: două ofside-uri inexistente la Ivan şi la Bawab, când au scăpat singuri spre poartă. O fază discutabilă a fost şi când arbitrii au considerat că mingea nu a intrat în poartă la lovitura de cap a lui Ivan. A mai fost un penalti la Bawab… Foarte multe faze discutabile. Este o victorie foarte importantă și putem să ne îndeplinim obiectivul“, a declarat Felix Grigore.

Săndoi, bucuros de puncte

Antrenorul grupării din Bănie, Emil Săndoi, şi-a felicitat elevii pentru succesul obţinut și speră să găsească soluții pentru un unsprezece competitiv și pentru jocul cu FC Viitorul. „Pentru următorul joc o să avem unele probleme. Vătăjelu este suspendat pentru cumul de cartonaşe, Rocha la fel, Popov o să stea pentru cartonaşul roşu… Până la urmă este important rezultatul şi sunt convins că avem jucători care pot să-i înlocuiască. Vom juca şi la Viitorul şi vom încerca să obţinem un rezultat pozitiv. În emisiunile de analiză s-a demonstrat că am fost dezavantajaţi de arbitri în multe momente. Ar fi trebuit să avem mai multe puncte, după jocul pe care îl prestăm şi ocaziile pe care ni le creăm. Inclusiv în meciul acesta, în afară de cele două goluri am mai avut câteva ocazii clare prin Ivan, Rocha, Zlatinski şi Bancu. Victoria noastră este pe deplin meritată“, a explicat Săndoi, mulţumit de randamentul „obosiţilor“ Kay şi Nuno Rocha.
„Ne făceam probleme înaintea acestui meci, pentru că şi Kay şi Rocha, după jocul de marţi seară, de la echipa naţională a Insulelor Capului Verde, au stat vreo două nopţi prin aeroport şi prin avion. Nici nu ştiam sigur dacă o să-i folosim, dar ei şi-au asumat responsabilitatea jocului şi au evoluat foarte bine. La fel Ivan a avut o evoluţie bună, ca de altfel la ultimele jocuri. Am mai spus-o: Ivan este unul dintre cei mai buni jucători din campionatul nostru şi mă bucur că demonstrează acest lucru pe teren“, a mai spus Emil Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS