5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova a surclasat Chiajna

Craiova a surclasat Chiajna

Vătăjelu (la minge) şi colegii săi au făcut o partidă bună la Chiajna (foto: csuc.ro)
Vătăjelu (la minge) şi colegii săi au făcut o partidă bună la Chiajna (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a înregistrat o victorie frumoasă vineri seară, scor 2-0, în Ilfov, în faţa formaţiei Concordia Chiajna, în prima partidă a etapei a 18-a din Liga I.

„Leii” au deschis scorul prin Kay, care a reluat cu capul, din interiorul careului de şase metri, o centrare venită din lovitură liberă, executată de Hristo Zlatinski de pe partea dreaptă (’25, 0-1). Alb-albaştrii şi-au majorat avantajul pe tabelă în minutul 66, când Andrei Ivan, după o cursă de 20 de metri, i-a pasat pe culoar lui Bawab, iordanianul a fost blocat de portarul Iacob, iar mingea i-a revenit tânărului atacant al Craiovei, care a îndeplinit o simplă formalitate (0-2).

Concordia: Iacob – Bărboianu, Tincu, L. Ion (’79, Dina), Bucurică – Marques Madeira (’69, M. Cristescu), Giurgiu – Lazăr, Purece, Serediuc – M. Constantinescu (’61, Pena). Antrenor: Cornel Ţălnar.
CS Universitatea: Bălgrădean – Achim, Dumitraş, Popov, Vătăjelu – Nuno Rocha, Kay, Zlatinski (’90+3, Madson), Bancu – Bawab (’76, Iliev), Ivan (’84, Curelea). Antrenor: Emil Săndoi.
Cartonaşe galbene: Bucurică ’24 / Popov ’35, ’74, Bawab ’62, Vătăjelu ’69, Rocha ’78.

Cartonaş roşu: Popov ’74.

Au arbitrat: Alexandru Tudor – Miklos Nagy, Valentin Avram; Bogdan Anghelinei.
Observatori: Cătălin Cursaru, Nicolae Grigorescu.

În urma acestui succes, CS Universitatea Craiova a făcut 26 de puncte şi a depăşit-o pe ASA Târgu Mureş în clasament, ocupând locul şase, având mai multe goluri marcate decât formaţia ardeleană. În etapa următoare, gruparea alb-albastră va evolua tot în deplasare, la Ovidiu – Constanţa, împotriva formaţiei FC Viitorul, confruntarea fiind programată sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 20.30.

 

Felix Grigore l-a pus la zid pe Tudor

 

Managerul CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, l-a acuzat pe arbitrul central Alexandru Tudor de rea voinţă, regretând că regulamentul nu-i permite să-l ţină la distanţă de meciurile oltenilor.

„Acum îl avem suspendat cu patru cartonaşe pe Vătăjelu, patru are şi Nuno Rocha şi nu am înţeles de ce i s-a acordat avertismentul acestuia. Este ceva incredibil. În prima repriză, în minutul 20 şi ceva, fără dubii trebuia cartonaş la Constantinescu pentru un cot aplicat în figura lui Popov. Nu mai trebuie continuat aşa cu arbitrajul. Noi, Craiova, suferim acum pentru că nu putem să recuzăm arbitrul, nu ne permite regulamentul. Ne dorim de mult să recuzăm acest arbitru. Problemele noastre sunt mai vechi din acest punct de vedere, al arbitrajelor. Am preferat să ne uităm în propria curte, să ne vedem propriile greşeli şi să nu aruncăm pe spatele altora eşecurile, dar aşa nu se mai poate. Au fost foarte multe faze cântărite în defavoarea noastră: două ofside-uri inexistente la Ivan şi la Bawab, când au scăpat singuri spre poartă. O fază discutabilă a fost şi când arbitri au considerat că mingea nu a intrat în poartă la lovitura de cap a lui Ivan. A mai fost un penalti la Bawab… Foarte multe faze discutabile. Este o victorie foarte importantă, am venit aici să câştigăm, pentru că ne doream să rămânem în plutonul fruntaş şi să ne putem bate cu şanse să ne îndeplinim obiectivul. Săptămâna viitoare mergem să jucăm cu o echipă foarte bună, cu foarte mulţi jucători voloroşi, dar şi de acolo ne dorim maximum de puncte”, a declarat Felix Grigore, la Digi Sport.

 

Bancu şi Achim au explicat eliminarea lui Popov

 

Supăraţi pe deciziile arbitrului Tudor au fost şi jucătorii. Nicuşor Bancu şi Sebastian Achim au explicat de ce i-a acordat „Brad Pitt” cartonaşul roşu fundaşului bulgar.

„Suntem supăraţi că am avut un om eliminat şi nu ştim de ce. L-a întrebat pe arbitru ce s-a întâmplat şi domnul Tudor, cum este aspru, i-a dat cartonaşul roşu. Şi eu i-am cerut o explicaţie că au fost două mingi pe teren şi a început să ţipe la mine că nu sunt eu în măsură să-i cer explicaţie, de parcă ar fi stăpânul terenului. Nu înţeleg de ce se comportă aşa arbitrii cu noi. În fine, ne bucurăm că am câştigat şi am obţinut trei puncte importante. Noi încercăm să ne facem treaba şi să câştigăm şi în faţa arbitrilor şi a echipei adverse. Ne va fi greu la Constanţa, pentru că întâlnim o echipă bună a campionatului, dar avem un lot valoros şi cei care vor intra îi vor suplini cu succes pe cei absenţi”, a declarat Nicuşor Bancu.

„Această victorie este foarte importantă pentru noi, ne dă speranţe pentru play-off. Va fi o luptă grea în continuare şi sper să jucăm la fel de bine cum am făcut-o şi astăzi şi să câştigăm. Ştiţi cum e domnul Tudor, nu acceptă să-i răspunzi. Eu eram chiar lângă Popov, care l-a întrebat ce a făcut şi s-a apropiat, aşa hotărât cum este felul lui, iar arbitrul s-a supărat şi i-a dat al doilea galben şi implicit roşu. Ne dorim foarte mult să ajungem în play-off şi orice punct este binevenit. Le ţinem pumnii celor de la Viitorul, ca să învingă în etapa asta pe ASA, pentru că suntem în luptă cu Dinamo, Târgu Mureş, Iaşi, CFR. Le ţinem pumnii până la meciul cu noi”, a comentat Sebastian Achim.

 

Săndoi: Victoria noastră este pe deplin meritată

 

La rândul său, antrenorul grupării din Bănie, Emil Săndoi, a pus batista pe ţambal în privinţa arbitrajului şi şi-a felicitat elevii pentru succesul obţinut.

„Pentru următorul joc o să avem unele probleme. Vă daţi seama, Vătăjelu este suspendat pentru cumul de cartonaşe, Rocha la fel, Popov o să stea pentru cartonaşul roşu… Mă rog, până la urmă este important rezultatul de astăzi (vineri – n.r.) şi sunt convins că avem jucători care pot să-i înlocuiască. Vom juca şi la Viitorul şi vom încerca să obţinem un rezultat pozitiv. Mie nu-mi place să critic şi nu este de datoria mea, dar trebuie să recunoaştem că în ultimele două partide, făcând abstracţie de cea de astăzi (vineri – n.r.), aţi văzut că şi în emisiunile de analiză s-a demonstrat că am fost dezavantajaţi în multe momente. Ar fi trebuit să avem mai multe puncte, după jocul pe care îl prestăm şi ocaziile pe care ni le creem. Inclusiv în jocul acesta, în afară de cele două goluri am mai avut câteva ocazii clare: un cap al lui Ivan, la care mingea a fost scoasă de pe linia porţii, Rocha a scăpat singur cu portarul, iar în repriza a doua Ivan a ratat singur cu Iacob, Zlatinski şi Bancu la fel. Victoria noastră este pe deplin meritată”, a explicat Săndoi, mulţumit de randamentul „obosiţilor” Kay şi Nuno Rocha: „Ne făceam probleme înaintea acestui meci, pentru că şi Kay şi Rocha, după jocul de marţi seară, de la echipa naţională a Insulelor Capului Verde, au stat vreo două nopţi prin aeroport şi prin avion. Nici nu ştiam sigur dacă o să-i folosim, dar ei şi-au asumat responsabilitatea jocului şi au evoluat foarte bine. La fel Ivan a avut o evoluţie bună, ca de altfel la ultimele jocuri. Eu am mai spus-o: Ivan este unul dintre cei mai buni jucători din campionatul nostru şi mă bucur că demonstrează acest lucru pe teren”.

Întrebat despre meciul cu FC Viitorul, Săndoi s-a arătat optimist: „O să găsim soluţi. Până acum improvizaţiile pe care le-am făcut au dat roade. Spre exemplu Dumitraş, care nu a evoluat mijlocaş central niciodată şi joacă de trei, patru etape la noi şi o face foarte bine, a şi reuşit să înscrie la CFR Cluj. Vom vedea ce va fi. Mai este o săptămână de pregătire şi vom încerca mai multe formule şi sper să găsim soluţia cea mai bună”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS