11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSăndoi, îngrijorat pentru forma lui Kay și Nuno Rocha

Săndoi, îngrijorat pentru forma lui Kay și Nuno Rocha

Emil Săndoi și Cristi Bălgrădean știu că punctele din meciul cu Chiajna sunt foarte importante (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Emil Săndoi și Cristi Bălgrădean știu că punctele din meciul cu Chiajna sunt foarte importante (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susținut ieri o conferință de presă în care antrenorul Emil Săndoi și căpitanul echipei, Cristi Bălgrădean, au prefațat viitoarea confruntare din Liga I, contra Concordiei Chiajna, programată mâine, de la ora 20.30, în deplasare.
Strategul formației alb-albastre a afirmat că își dorește foarte mult cele trei puncte puse în jocul din Ilfov, dar s-a arătat îngrijorat de starea fizică a jucătorilor africani Kay și Nuno Rocha, care au evoluat pentru reprezentativa Insulelor Capului Verde și care se vor alătura lotului abia în ziua jocului.
„Gândurile noastre sunt la cele trei puncte puse în joc, pentru că ne-ar păstra în această cursă de obținerea unui loc de play-off, și, bineînțeles, că ne dorim victoria. Pentru acest țel ne-am și pregătit în această perioadă. Este adevărat că avem și unele mici probleme de lot. Cu Ivan nu ar fi nimic, pentru că el s-a întors cu echipa națională din Italia și îl felicităm pentru debutul lui la prima reprezentativă. Eu zic că și în aceste câteva minute pe care le-a jucat a făcut-o bine. Dacă vă aduceți aminte, în urmă cu o lună și ceva am afirmat că Ivan este unul dintre cei mai buni jucători din Liga I și mă bucur nespus pentru el că la o vârstă fragedă a reușit să debuteze sub tricolor. Sperăm că, odată cu trecerea timpului și cu evoluțiile lui bune de la echipa de club, să prindă și un loc în primii unsprezece la prima reprezentativă. Bineînțeles că așteptăm ca și alți jucători de la noi să mai fie convocați. În schimb, ne dă puțin peste cap această programare a jocului pentru vineri, cu Chiajna, pentru că avem doi jucători, Kay și Rocha, care au evoluat aseară (marți – n.r.), la selecționata Insulelor Capului Verde. Au reușit să câștige cu 2-0, cu Kenia, dar au plecat în această dimineață (ieri – n.r.) de la ei din țară și vor ajunge mâine noapte (joi – n.r.) sau mai precis vineri dimineață la echipă. Kay a și jucat 90 de minute. O să stea mai mult prin aeroporturi și avioane și sperăm să-i recuperăm până la ora jocului, dar nu o să fie ușor. Ne-ar fi convenit să jucăm sâmbătă, duminică sau chiar luni, pentru că nu știu dacă se pot reface până la ora jocului. Dar este o programare care s-a făcut și nu ne rămâne decât să o respectăm. O să facem joncțiunea cu ei direct la București și o să vedem ce grad de oboseală au și dacă își asumă responsabilitatea disputării jocului și în funcție de asta vom hotărî“, a declarat Emil Săndoi.

Pauza competițională le-a priit jucătorilor

Tehnicianul craiovean consideră că a fost benefică pentru echipă această întrerupere a campionatului: „A fost utilă pauza asta datorată jocului naționalei. Băieții s-au pregătit bine, o mare parte dintre ei au și jucat săptămâna trecută la echipa a doua, au câștigat acolo cu 3-0, s-au implicat în condițiile unui teren care nu era așa cum
ne-am fi dorit. Din punctul ăsta de vedere a fost bună această pauză competițională. Va fi important să obținem un rezultat bun la Chiajna, unde este un teren sintetic, nu jucăm pe un gazon natural, iar ăsta este de obicei un impediment pentru toate echipele care se deplasează acolo. Sperăm să trecem cu bine și peste această problemă și să jucăm la fel de bine cum am făcut-o în ultima perioadă și să reușim să câștigăm“.

„Ne trebuie neapărat o victorie“

La rândul său, portarul Cristi Bălgrădean a spus că este foarte importantă o victorie contra Chiajnei în perspectiva ocupării unui loc de play-off. „Să sperăm că vom intra în primele șase echipe după jocul de la Chiajna. Ne trebuie neapărat o victorie vineri cu Chiajna și astfel vom face 26 de puncte, ca și Târgu Mureș. Normal că mi-aș dori să piardă Dinamo derbiul cu Steaua și să ne apropiem noi de ei, dar important este, în primul rând, să câștigăm noi și abia apoi să ne avantajeze și celelalte rezultate. În prim-plan pentru play-off sunt echipe clasate pe primele șase locuri, apoi venim noi și probabil CFR Cluj dacă îi va da TAS-ul punctele înapoi“, a spus Bălgrădean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS