16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep, două nominalizări la lovitura anului

Simona Halep, două nominalizări la lovitura anului

Simona Halep a câştigat de două ori ancheta WTA pentru lovitura lunii, în februarie şi în august, şi cu aceste reuşite va concura pentru lovitura anului, într-un sondaj care va începe, luni, pe site-ul oficial al Asociaţiei Jucătoarelor Profesioniste de Tenis.
Un punct câştigat de româncă în meciul cu sportiva cehă Daniel Hantuchova, în cadrul turneului de la Dubai, a fost votat de 47 la sută dintre fani, devenind lovitura lunii februarie. De asemenea, un punct din meciul pe care Simona Halep l-a câştigat în faţa italiencei Sara Errani în semifinalele turneului de la Toronto a fost desemnat de cei care au votat pe site-ul WTA drept „lovitura lunii august” (tot cu 47 la sută).
Aceste două reuşite intră în competiţia pentru lovitura anului, alături de alte puncte spectaculoase câştigate de Maria Şarapova, Agnieszka Radwanska (4), Angelique Kerber, şi Ana Ivanovici.

Procesul de votare are trei etape. Mai întâi se va stabili a cincea lovitură din Grupa B, fanii urmând să aleagă dintre Caroline Wozniacki (la turneul de la New Haven), Serena Williams (Miami, din meciul cu Simona Halep din semifinale), Belinda Becic (Toronto), Francesca Schiavone (Monterrey), Alize Cornet (Doha, din partida cu Alexandra Dulgheru).

Odată grupele completate, suporterii vor alege câte două lovituri din fiecare grupă, procesul de votare fiind deschis între 23 şi 29 noiembrie. Cele patru lovituri vor fi incluse într-o grupă finală, din care se va alege, între 30 noiembrie şi 6 decembrie, reuşita anului. Rezultatul va fi publicate la 7 decembrie, pe site-ul WTA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS