14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu, îngenuncheat de CSU

Mititelu, îngenuncheat de CSU

Adrian Mititelu (stânga) a pierdut „leul“ deşi îl înregistrase la OSIM (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Adrian Mititelu (stânga) a pierdut „leul“ deşi îl înregistrase la OSIM (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Finanțatorul defunctei FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a suferit o nouă înfrângere în fața rivalilor de la CS Universitatea Craiova și de data aceasta a și recunoscut-o. Bătălia s-a dat chiar pentru leul ce a născut „n“ controverse între suporterii din Bănie și pe care-l „flutura“ ori de câte ori avea prilejul, numindu-i „clonați“ pe cei de la CSU, club care a reînființat secția de fotbal în 2012 și și-a recuperat rând pe rând valorile. De data aceasta, gruparea renăscută cu ajutorul primăriei a „repatriat“ leul, anulând la Tribunalul București înregistrările mărcilor lui Adrian Mititelu, lăsându-i însă acestuia 15 zile la dispoziție să atace hotărârea de ieri. Culmea este că procesul a fost intentat chiar de Mititelu și a avut nu mai puțin de 27 de termene! Mai mult, magistrații din Capitală au răsucit „cuțitul“ în rană, obligându-l pe Adrian Mititelu și pe copii acestuia, cei pe numele cărora se găseau siglele cu leul de la OSIM, să publice înfrângerea într-un ziar cu tiraj național.
„Astăzi (ieri – n.r.), Tribunalul București a admis cererea Clubului Sportiv Universitatea Craiova de anulare a înregistrării mărcilor ce au fost deținute de Mititelu Liana Gabriela şi Mititelu Adrian, cunoscute suporterilor Universității sub denumirea stema cu Leul. În același timp, au fost anulate toate transferurile succesive ale acestor mărci, inclusiv cea către noua societate înființată în 2013, U Craiova SA. Astfel «Leul», după o lungă pribegie, revine acolo unde i-a fost dintotdeauna locul, în patrimoniul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, al Băniei și al tuturor celor ce iubesc Știința“, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al CS Universitatea Craiova.
Pe csuc.ro este atașată și soluția pronunțată de Tribunalul București:
„Soluția pe scurt: Admite cererea reconvenţională, astfel cum a fost completată. Dispune anularea înregistrării mărcii naţionale combinate – «FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA», înregistrată la OSIM sub nr. 40335/21.12.1999, pentru toate clasele de produse pentru care a fost înregistrată. Dispune anularea înregistrării mărcii naţionale combinate «FC UNIVERSITATEA CRAIOVA», înregistrată la OSIM sub nr. 120455/9.10.2012, pentru toate clasele de produse pentru care a fost înregistrată. Constată nulitatea transferului dreptului de uzufruct asupra mărcii «FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA», înregistrată la OSIM sub nr. 40335/21.12.1999, de la Mititelu Liana Gabriela şi Mititelu Adrian către U CRAIOVA SA. Respinge cererile de intervenţie în interes propriu formulate de Mititelu Liana Gabriela şi Mititelu Gigi Adrian şi de U CRAIOVA SA, cereri privind anularea înregistrării mărcii combinate «CLUBUL SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA» şi element figurativ, înregistrată la OSIM sub nr. 115523/15.04.2011. Obligă intervenienţii principali la publicarea într-un ziar cu tiraj naţional, pe cheltuiala acestora, a dispozitivului hotărârii, în forma rămânerii definitive şi irevocabile, în cel mult zece zile de la rămânerea irevocabilă a hotărârii. Ia act de solicitarea cheltuielilor de judecată pe cale separată. Cu apel în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.11.2015“, se arată în soluția Tribunalului București.
„Această decizie, atunci când va rămâne definitivă şi irevocabilă, va elucida întrebarea cu privire la palmares şi continuitate“, a comentat unul dintre oficialii CSU.

„Am pierdut pe nedrept o bătălie“

La rândul său, Adrian Mititelu a recunoscut înfrângerea suferită în fața celor de la CS Universitatea Craiova, dar anunță că își va continua „războiul“ la CEDO.
„Da, este adevărat! Astăzi, o magistrată de la Tribunalul București a dat o sentință prin care a anulat mărcile Fotbal Club Universitatea Craiova și FC Universitatea Craiova! Este incredibil! Deși au trecut două ore de la aflarea soluției, nu pot să cred că s-a dat o asemenea sentință, care nu are nici o corespondență în lege! 1000% acest judecător a fost corupt, altfel nu se justifică o asemenea mârșăvie. Frustrarea este uriașă! Pentru mine se confirmă încă o dată că justiția română este una selectivă și nedreaptă. Astăzi am pierdut pe nedrept o bătălie, urmează însă două căi de atac, apel și recurs, la Curtea de Apel București și Înalta Curte de Casație și Justiție, și nu în ultimul rând CEDO. Vreau să cred că totuși în România nu toți judecătorii pot fi corupți de către Mihai Rotaru (unul dintre finanțatorii CS Universitatea – n.r.) alături de grupul lui mafiot, și, indiferent de consecințe, mă voi bate până la ultima suflare! Știu că suporterii FC Universitatea Craiova sunt extrem de afectați în acest moment, îi rog, însă, să aibă încredere că în final vom câștiga acest război“, a scris Adrian Mititelu pe contul său de facebook.
Contactat telefonic, Mihai Rotaru nu a comentat acuzațiile aduse de Adrian Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS