21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii au ratat victoria

Alb-albaștrii au ratat victoria

N’Doye şi colegii săi au ştiut să ţină de minge în momentele cheie şi au obţinut o remiză norocoasă pe „Extensiv“ (Foto: Alexandru Vîrtosu)
N’Doye şi colegii săi au ştiut să ţină de minge în momentele cheie şi au obţinut o remiză norocoasă pe „Extensiv“ (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova nu a obținut decât un punct din disputa de ieri, de pe stadionul „Extensiv“, cu ASA Târgu Mureș, înregistrând un egal, scor 1-1, la capătul unui joc controlat, în care a irosit numeroase oportunități de a înscrie. Pe lista marcatorilor și-au trecut numele Filip Jazvic, care i-a adus pe ardeleni în avantaj cu un șut sec, la colțul lung, din mijlocul careului mare (’13, 0-1), și Ramiro Costa, care a reluat nefericit, în propria poartă, o centrare venită de la Zlatinski de pe dreapta (’35, 1-1). CSU și ASA și-au trecut în cont fiecare și câte o bară, pe prima a semnat-o ardeleanul Claudiu Voiculeț (’32), iar din tabăra alb-albastră Hristo Zlatinski a primit aplauze pentru un șut puternic de la 25 de metri, ce a nimerit transversala (’86).
CSU Craiova: Bălgrădean – Dumitraș, Kay, Popov, Vătăjelu – Rocha, Zlatinski, Mateiu, Bancu – Curelea (’68, Băluță), Bawab. Antrenor: Emil Săndoi.
ASA Târgu Mureș: Stăncioiu – Velayos, Bejan, Balaur, Golanski – Brandan, N’Doye – Kortzorg, Voiculeț (’62, Hanca), Jazvic (’83, Dedov) – R. Costa (’74, Louis Pedro). Antrenor: Cristiano Bergodi.
Cartonașe galbene: Curelea ’57, Mateiu ’77 / Velayos ’20, Bejan ’53, Hanca ’81, Zlatinski ’86.
Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Octavian Şovre, Sebastian Eugen Gheorghe; Robert Dumitru.
Observatori: Adrian Vidan, Viorel Ilinca.
Pentru CS Universitatea Craiova urmează un joc în Ilfov, contra Concordiei Chiajna, partida fiind programată vineri (20 noiembrie), de la ora 20.30.

Săndoi: CSU are cel mai frumos joc din Liga I

La conferința de presă, antrenorul grupării din Bănie, Emil Săndoi, a afirmat că echipa sa merita victoria și că s-a simțit absența lui Andrei Ivan și a jucătorilor accidentați.
„Nimeni n-ar putea să fie mulțumit de un asemenea rezultat. Începutul jocului a fost ezitant din partea noastră și ne-am văzut conduși la prima oportunitate a lor. În rest, am făcut o partidă bună, ne-am dominat adversarul. Neșansa și-a spus cuvântul, au trecut mingi milimetric, au mai lovit și bara… Vreau să-i felicit pe băieți pentru agresivitate, care a pus în imposibilitate adversarul să-și facă jocul de pase. Posesia a fost de partea noastră, am făcut presing și am dominat total. În momentul de față, CS Universitatea Craiova este echipa care are cel mai frumos joc din Liga I. Dorința noastră este să aducem suporterii la stadion și, în mare măsură, reușim. Ne-a lipsit Andrei Ivan, pentru că este unul dintre cei mai în formă jucători din prima ligă, și Acka, și Izvoranu ne-au lipsit“, a spus Săndoi, arătându-se nemulțumit de arbitraj: „Am avut o fază în care Bawab scăpa singur cu portarul și a fost oprit, iar apoi un henț clar în careu. Dacă nu se făceau aceste greșeli, probabil că altul era rezultatul. În ultima perioadă am fost privați de puncte“.

Dumitraș: Am dat totul pe teren

La rândul lor, jucătorii de la CS Universitatea Craiova consideră că au făcut tot ce se putea ca să fie contabilizate toate cele trei puncte și numai ghinionul a făcut să lipsescă golul victoriei.
„Este un 1-1 mincinos având în vedere cum a decurs jocul, la câte ocazii am avut. Cu siguranță că se putea mai mult. Trebuia să obținem cele trei puncte, dar nu putem da vina acum pe ghinion. Așa se întâmplă în fotbal. Am dat totul pe teren, am atacat, dar se pare că de această dată nu am reușit să ne atingem scopul. Echipa joacă un fotbal bun și e frustrant că suntem sub linia care ne separă de primele șase locuri, de play-off. Ne dorim foarte mult să trecem peste această linie și să rămânem acolo“, a explicat fundașul dreapta, Andrei Dumitraș.
„Nu știu cine a profitat de acest rezultat. Pe noi ne interesa să câștigăm, dar nu s-a întâmplat, deși am avut foarte multe ocazii în a doua repriză. Suntem foarte supărați că nu am reușit să înscriem măcar o dată din cele șapte ocazii foarte clare de gol pe care le-am avut. Am avut ghinion. Ne bucură faptul că ajungem să ne creăm ocazii, dar ne deranjează că nu le și fructificăm. Pentru noi, obiectivul era să urcăm de astăzi (duminică – n.r.) pe unul dintre locurile de play-off și să nu-l mai lăsăm până la sfârșitul campionatului regulat, dar mai sunt etape de jucat și cu siguranță vom face tot ce se poate să ajungem acolo“, a spus apărătorul stânga, Bogdan Vătăjelu.

Bergodi: Pentru play-off se joacă până la sfârșitul campionatului

Din tabăra lui ASA Târgu Mureș, antrenorul Cristiano Bergodi s-a arătat mulțumit cu punctul câștigat la Craiova, în timp ce mijlocașul Pablo Brandan consideră că remiza a fost obținută cu noroc și că nu consideră că a trădat Craiova alegând în vară să joace pentru ardeleni.
„Sunt mulțumit de rezultat, pentru că ținem departe echipa Craiovei de play-off, deși trei puncte nu sunt prea multe. Oricum, presiunea era pe Craiova, care juca acasă și își dorea să câștige. Pentru play-off se joacă până la sfârșitul campionatului și nu doar noi și Craiova luptăm pentru play-off, mai pot veni echipe din spate, cum ar fi CFR Cluj. Craiova este o echipă foarte bună și a arătat-o și acum. Am avut un meci foarte-foarte greu, mai ales în repriza a doua, dar în prima am avut o prestație foarte bună, a fost golul lui Costa, am mai avut o ocazie prin Romario Kortzorg, și a fost și bara lui Voiculeț. Arbitrajul a fost bun, nu am nimic de spus. Mai sunt mici decizii care ne-au defavorizat, dar dacă nu sunt faze cu greșeli grave nu poți comenta“, a declarat Cristiano Bergodi.
„Cred că am avut puțin noroc, dar rămânem pe același loc, suntem în fața Craiovei și trebuie să schimbăm ceva în următoarele meciuri, pentru că, așa cum am arătat astăzi (duminică – n.r.), am obținut un punct cu noroc. Ne-am încurcat reciproc, dar mai sunt etape de disputat și sper să ne revenim. Craiova a jucat foarte bine, iar eu am recunoscut tot timpul când adversarul evoluează bine. Ne gândim la play-off și trebuie să muncim mai mult în pauza care urmează și să schimbăm puțin mentalitatea. M-am simțit bine aici, m-am întâlnit cu foștii colegi și a fost plăcut. Cum să trădez Craiova? Am terminat contractul și toată lumea știe ce s-a întâmplat după. Am vrut să merg în China, nu s-a realizat, iar apoi a venit Dan Petrescu și a insistat să vin la Târgu Mureș, și se știe ce relație am cu el și nu l-am putut refuza”, a afirmat Pablo Brandan.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0004

_DSC0005

_DSC0007

_DSC0009

_DSC0010

_DSC0011

_DSC0012

_DSC0014

_DSC0015

_DSC0016

_DSC0018

_DSC0019

_DSC0020

_DSC0023

_DSC0027

_DSC0028

_DSC0029

_DSC0031

_DSC0032

_DSC0033

_DSC0037

_DSC0039

_DSC0045

_DSC0046

_DSC0048

_DSC0049

_DSC0050

_DSC0054

_DSC0056

_DSC0060

_DSC0061

_DSC0062

_DSC0063

_DSC0065

_DSC0066

_DSC0069

_DSC0071

_DSC0075

_DSC0077

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS