24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFelix Grigore: Trebuie să câștigăm cu ASA

Felix Grigore: Trebuie să câștigăm cu ASA

Felix Grigore își dorește victoria cu ASA, dar nu o consideră decisivă în lupta pentru play-off
Felix Grigore își dorește victoria cu ASA, dar nu o consideră decisivă în lupta pentru play-off

CS Universitatea Craiova va fi supusă la sfârșitul săptămânii la un adevărat test de maturitate, urmând să o întâlnească duminică, de la ora 14.00, pe „Extensiv“, pe ASA Târgu Mureș, o formație care și-a câștigat antipatia fanilor olteni pe când alb-albaștrii evoluau în eșalonul secund. S-a creat o rivalitate apropiată de cea cu formațiile Bucureștiului și totul a început de la ironiile managerului ardelenilor de atunci, Daniel Stanciu, în prezent conducător la ACS Poli Timișoara.
Pe linie sportivă ASA Târgu Mureș a demonstrat că știe rețeta succesului, încheind pe locul secund campionatul trecut, după campioana Steaua, a cucerit Supercupa României, iar în actualul sezon al Ligii I ocupă locul cinci, cu 25 de puncte, fiind înaintea Craiovei cu două locuri și trei puncte. Acest ecart deranjează tare și poate fi anulat printr-o victorie, iar Bawab și colegii săi pot și trebuie să câștige acest meci, ce le-ar conferi o poziție de play-off mult râvnită și prim-planul la participarea în lupta celor mai bune șase echipe după încheierea sezonului regulat. În plus, ar crește și în ochii publicului craiovean, care la ultima întâlnire cu favoriții, contra lui Dinamo, a plecat încântat de evoluție de pe „Extensiv“, însă a simțit cum alb-albaștrii nu au apăsat cum trebuie pe pedala de accelerație la Giurgiu, unde au pierdut și cu largul concurs al arbitrilor în fața Astrei.

ASA conduce în confruntările directe

Alt argument care ar trebui să-i motiveze și mobilizeze și mai mult pe elevii lui Emil Săndoi, Adrian Popescu și Silviu Lung este bilanțul întâlnirilor directe cu ASA Târgu Mureș. CS Universitatea Craiova a înregistrat doar două victorii în fața ardelenilor, a pierdut de trei ori și a remizat în două rânduri.
Managerul CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, este convins că deznodământul întâlnirii cu ASA Târgu Mureș va fi favorabil, însă nu-l consideră decisiv în privința accederii în play-off.
„Vom avea un meci greu cu ASA, ca de fiecare dată, dar eu cred și am argumentele necesare să fiu optimist. În primul rând evoluțiile noastre din ultimul timp sunt foarte bune, am făcut cu Dinamo o partidă extraordinară, iar cu Astra, dacă îndrăzneam mai mult în atac și aveam mai multă șansă, puteam obține toate cele trei puncte. Ca rezultate am oscilat în acest retur, este adevărat, dar ca joc nu am stat rău niciodată. Apoi moralul băieților este bun, s-au pregătit foarte bine în ultimul timp și sunt dornici să arate că locul lor este în play-off. Și, nu în ultimul rând, ar fi ajutorul publicului, care cu Dinamo a fost extraordinar și cu siguranță ne va susține și ne va împinge spre victorie și de această dată. Acest meci este important, dar nu decisiv pentru play-off, pentru că mai sunt destule partide de disputat. Oricum, ne-ar conferi un mare avantaj un succes“, a declarat Felix Grigore, pentru GdS.
Conducătorul grupării alb-albastre nu crede că fostul căpitan al Craiovei, argentinianul Pablo Brandan, va fi primit rău de suporteri după ce în vară nu a dorit să-și prelungească înțelegerea dând curs ofertei venite din Ardeal: „Nu știu dacă Pablo va fi huiduit, pentru că el a fost apreciat aici pentru ce a făcut și trebuie să ne amintim că ne-a ajutat enorm. Este jucător profesionist și a decis în vară că este mai bine pentru el să meargă la Târgu Mureș, iar noi i-am respectat decizia, chiar dacă nu ne-a convenit. Și suporterii ar trebui să înțeleagă asta și nu cred că ar trebui să-l trateze altfel decât pe alt jucător de la ASA“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS