11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDinamo - Craiova, derbi sub panou

Dinamo – Craiova, derbi sub panou

Bogdan Popescu şi colegii săi ştiu cât de importantă ar fi o victorie cu Dinamo pentru fanii craioveni (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Bogdan Popescu şi colegii săi ştiu cât de importantă ar fi o victorie cu Dinamo pentru fanii craioveni (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au un debut bun de campionat. Elevii lui Oliver Popovic nu au pierdut nici un meci în deplasare în Liga Naţională şi în disputa cu Dinamo au un singur obiectiv: victoria.

După ce acum două runde şi-au măsurat puterile cu Steaua CSM Bucureşti, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova vor disputa astăzi încă un meci cu rezonanţă în rândul suporterilor. Oltenii vor evolua de la ora 17.30 (DigiSport) în deplasare cu Dinamo Bucureşti, o nou-promovată, într-un meci care încheie runda a şasea din Liga Naţională.
Într-un campionat fără CSU Asesoft Ploieşti, echipa care domina autoritar competiţia internă, majoritatea meciurilor sunt aprig disputate şi deschise oricărui rezultat.
Dinamo şi Craiova sunt două dintre echipele care au pornit bine în Liga Naţională. Bucureştenii au trei victorii, în faţa unor echipe cu pretenţii, Energia Târgu Jiu, U BT Cluj şi BC Mureş, şi au înregistrat două eşecuri, în disputele cu BCM-U Piteşti, iar cel mai recent a fost joi, pe terenul unei alte nou-promovate, Phoenix Galaţi.
De partea cealaltă, SCM-U Craiova are patru succese, dintre care două obţinute în deplasare, la Piteşti şi Timişoara, şi două acasă, cu Energia şi Mediaş, şi un singur eşec, cu Steaua CSM, acasă.

Un succes îi duce pe primul loc

În etapa intermediară de la mijlocul săptămânii trecute, jucătorii antrenaţi de Oliver Popovic au depăşit limita de 100 de puncte în meciul cu Mediaş (scor 103-83), iar tehnicianul şi-a permis să ruleze tot lotul.
Mult mai dificilă se anunţă confruntarea de astăzi cu Dinamo, dar prin jocul prestat în acest început de sezon, jucătorii craioveni au arătat că au potenţial să se lupte de la egal la egal cu orice adversar. O victorie în Capitală ar duce, din nou, formaţia SCM-U Craiova, în fruntea clasamentului.

Energia, la al patrulea eşec

Cealaltă echipă olteană din prima ligă, Energia Târgu Jiu, a fost învinsă sâmbătă, în deplasare, de către CSU Sibiu, cu scorul de 98-80. Gorjenii au un început nefast de campionat, cu o victorie, în runda inaugurală, apoi au venit patru înfrângeri. Energia are un meci mai puţin disputat, iar în runda a şaptea va primi vizita celor de la U BT Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS