12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMaratonistul craiovean Marius Ionescu are un nou „club-mamă“

Maratonistul craiovean Marius Ionescu are un nou „club-mamă“

Marius Ionescu va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio
Marius Ionescu va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio

Craioveanul Marius Ionescu, primul atlet român care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, s-a transferat zilele trecute la CSM Ploiești. Sportivul de 30 de ani a acceptat oferta clubului finanțat de autoritățile locale din orașul prahovean. Maratonistul a rămas și la CSM Craiova, cu dublă legitimare, dar CSM Ploiești a devenit „clubul-mamă“. Luna trecută, Marius declara pentru GdS că își dorește să fie tratat cu mai mare seriozitate de CSM Craiova, club la care este legitimat de mulți ani. „Aștept să vină un nou director general la CSM Craiova și voi purta o discuție cu el. Îmi doresc să fiu tratat mai cu seriozitate și cu interes, nu ca oricare dintre sportivii juniori din club“, spunea atunci multiplul campion.
Ieri, cel poreclit „Piciul“ ne-a dezvăluit că oferta clubului prahovean a fost una foarte bună și că se întinde pe o perioadă de un an: „Am luat transferul la CSM Ploiești, care va fi clubul-mamă, și am făcut dublă legitimare cu CSM Craiova. Am ales Ploieștiul deoarece am primit o ofertă foarte bună din punctul meu de vedere, dublu cât la Craiova, și a trebuit să profit, acum cât sunt în formă. Durata contractului este pe un an. De acum, atâta timp cât voi mai face atletism voi face negocieri anual“. De acum încolo, performanțele lui Ionescu se vor împărți la doi.
Întrebat dacă a purtat discuții cu cei de la CSM Craiova înainte de a semna și cu alt club, cel mai bun maratonist român a spus că a purtat, dar a lăsat să se înțeleagă că dacă ar fi fost apreciat la adevărata valoare s-ar fi făcut eforturi financiare ca el să reprezinte doar Craiova la competițiile următoare: „Au venit și cei de la CSM Craiova cu oferte, dar le-am zis că este prea târziu. Până acum au dat din umeri. Eu cred că erau posibilități, dar nu și dorință“.
În replică, Ionuț Vădeanu, directorul adjunct al CSM Craiova, a spus că clubul a făcut eforturi să-l păstreze pe Marius Ionescu: „Noi am discutat cu Marius, chiar am vorbit cu unii sponsori, dar pretențiile lui au fost exagerate. Va fi dublă legitimare Ploiești-Craiova“.
După ce triplusaltistul Marian Oprea a decis, în primăvară, să nu mai reprezinte CSM Craiova, clubul din Bănie mai are acum doar doi sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Rio, Claudia Ștef (marș) și Marius Ionescu (maraton), atleți care sunt născuți în Craiova, care practică două probe extrem de epuizante și care ani de-a rândul au adus glorie orașului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS