14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibalistele de la SCM-U înfruntă „medicinistele“ în Polivalentă

Voleibalistele de la SCM-U înfruntă „medicinistele“ în Polivalentă

Echipa feminină de volei SCM-U Craiova debutează în noul sezon din Divizia A1 cu un meci pe teren propriu în compania formației CSU Medicina Târgu Mureș. Partida se va juca duminică, de la ora 14.00 (Digi Sport), în Sala Polivalentă din Bănie.
Oltencele au ca obiectiv în acest campionat, la fel ca anul trecut, evitarea retrogradării. Antrenorul Alexandru Cosma a spus că echipa sa are un debut greu de campionat, dar speră să obțină cât mai multe puncte. „Începutul nostru de campionat este extrem de greu. Avem cinci etape de foc, cu echipe care își doresc un loc pe podium. Noi avem acest start foarte greu și ne propunem să ne ridicăm la valoarea adversarilor, care să ne dea speranțe în atingerea obiectivului. Avem șanse cu orice echipă, atâta timp cât reușim în cât mai multe momente să ne ridicăm la valoarea adversarului, pentru a spera la un set câștigat, poate la un punct, indiferent cu cine am juca“, a spus Cosma.
Faptul că meciul se joacă în Polivalentă, nu în Sala „Ion Constantinescu“, așa cum se întâmplă de obicei, le face pe jucătoarele oltence să fie mult mai dornice să se impună. „Este foarte important pentru noi că jucăm în Polivalentă, vrem să demonstrăm că ne-am pregătit suficient“, consideră Gabriela Dancu. „Este un start de sezon important și prin faptul că vom juca în Sala Polivalentă. În această săptămână am simțit un elan în plus pregătindu-ne în Polivalentă“, a completat-o Alex Cosma. Pentru partida cu Târgu Mureș, una dintre voleibalistele de la SCM-U Craiova, Ana Maria Ghionea este incertă. Ea acuză o afecțiune la mușchii spatelui și nu se știe dacă va fi recuperată complet până la startul jocului. Oltencele au disputat deja două meciuri oficiale, în Cupa României, fiind învinse cu 3-0 și 3-1 de CSM Lugoj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS