17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbiul dintre Craiova și Energia, deschis oricărui rezultat

Derbiul dintre Craiova și Energia, deschis oricărui rezultat

Johnson, Vuksanovic şi Popescu consideră că Energia este un adversar dificil (Foto: Bogdan Grosu)
Johnson, Vuksanovic şi Popescu consideră că Energia este un adversar dificil (Foto: Bogdan Grosu)

Etapa a doua din Liga Națională de baschet masculin programează derbiul Olteniei. SCM-U Craiova va fi gazdă, iar Energia Târgu Jiu va fi oaspete, partida urmând să se dispute duminică, de la ora 17.00 (Digi Sport), în Sala Polivalentă. Învingătoare în runda inaugurală, cele două combatante își doresc să continue șirul victoriilor, iar meciul se anunță extrem de interesant. Jucătorii și tehnicienii celor două echipe au prefațat derbiul.

Constantinides: E cea mai grea deplasare din tur

Antonis Constantinides, antrenorul Energiei, consideră ca aceasta va fi cea mai dificilă deplasare din turul campionatului pentru echipa sa. Spune că Energia este mai bună decât SCM-U și că presiunea este pe formația gazdă. „Va fi un joc dificil. Craiova pare să fie mult mai puternică decât anul trecut, are multă calitate și experiență, în special după ce a revenit Popescu. Suntem echipa mai bună decât Craiova, dar asta nu e de ajuns pentru a ne asigura victoria. Va trebui pe parcursul celor 40 de minute să avem o concentrare bună, să jucăm bine și să avem același standard defensiv. Mergem să câștigăm, nu avem nimic de pierdut, presiunea este pe echipa gazdă. Există mult respect pentru echipa adversă, atât pentru antrenor, cât și pentru jucători, dar vom merge acolo să ne luptăm pentru victorie“, a spus tehnicianul cipriot, conform site-ului oficial al clubului gorjean.
De partea cealaltă, Vladimir Vuksanovic, antrenorul secund de la SCM-U Craiova, cât și jucătorii Bogdan Popescu și Aaron Johnson au recunoscut valoarea formației din județul Gorj și au folosit cuvinte de laudă la adresa adversarei de duminică. „Meciul va fi mai greu decât cel de la Pitești. Respectăm Energia, investițiile lor, dar și noi suntem mai buni acum. După ce a venit Popescu, suntem și mai puternici din punct de vedere fizic și suntem pregătiți pentru un meci bun“, a spus Vuksanovic. „Anul trecut, Energia a avut un parcurs extraordinar, atât în campionatul inter, cât și în Europa. Acum au mai plecat jucători de la ei, dar au rămas o formație puternică, nu la fel de bună ca anul trecut, după părerea mea. Și noi am crescut. Plecăm cu gândul numai la victorie, nu avem altceva în cap“, a completat Bogdan Popescu.
Americanul Johnson a recunoscut că nu are prea multe informații despre Energia pentru că este venit de nici o lună în campionatul românesc: „Nu știu prea multe despre Energia, dar vom încerca să ducem jocul în direcția în care vrem noi. Sunt obișnuit să mă pliez pe orice stil, dar pentru mine primele meciuri cu Steaua au fost dificile pentru că doar ce ajunsesem în România, încă nu știam exact ce voia antrenorul de la mine. Acum încep să mă acomodez“.

Popescu: Lăsăm show-urile deoparte, vrem puncte

Revenit în Bănie, Bogdan Popescu a spus că pentru el pe primul loc vor fi rezultatele în acest sezon, chiar dacă se va sacrifica spectacolul. Vrea să ia un trofeu la Craiova și crede că SCM-U are un potențial mult mai mare ca acum două campionate, când el îmbrăca maieul alb-albastru.
„Lăsăm show-urile deoparte, vrem puncte, vrem un trofeu, nu ne gândim la locurile 7-8, chiar dacă avem ca obiectiv accederea în play-off. Am ales Craiova pentru că m-a sunat Cătălin Burlacu, un jucător care este sinonim cu succesul. Știam că voi veni la lucruri profesioniste și chiar am găsit un club mult mai profesionist decât l-am lăsat, cu antrenori foarte buni. Acest nucleu m-a atras și nu mai vreau să mă bat la locurile 7-10. Am simțit anul trecut ce înseamnă să câștigi un trofeu și îmi doresc un parcurs bun. Nu dau un pronostic, dar vreau să ajungem undeva unde nu am mai fost până acum“, a spus „Pope“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS