12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPătrunjel a făcut-o pe Dora Mustățea să plângă

Pătrunjel a făcut-o pe Dora Mustățea să plângă

Dora Mustăţea a fost afectată de decizia arbitrului de ring, Ion Pătrunjel (Foto: Lucian Anghel)
Dora Mustăţea a fost afectată de decizia arbitrului de ring, Ion Pătrunjel (Foto: Lucian Anghel)

Obișnuită să cucerească an de an titlul de campioană națională la box, craioveanca Dora Mustățea (CSM Bistrița – CFR Marfă IRLU Craiova) a trăit recent o mare dezamăgire, fiind oprită în drumul spre un nou titlu național la categoria 51 de kilograme de către o sportivă de la Steaua București, Lăcrimioara Perijoc. Stelista a câștigat meciul din semifinale la puncte (decizie 3-0), dar supărarea Dorei și a antrenorului său este legată de arbitrul de ring, Ionel Pătrunjel, din Tulcea. Mai exact, arbitrul i-a dat craiovencei un avertisment în repriza a treia, care a cântărit decisiv. „Când s-a anunțat decizia, Dora a plâns, nu se mai putea abține. Nu contestăm victoria adversarei, ci acel avertisment nejustificat al arbitrului, din repriza a treia, care a cântărit foarte mult. A zis că Dora a ținut, dar dacă era așa, putea să-i dea la fel și lui Perijoc. A dezechilibrat meciul, Dora primind o penalizare de două puncte. Când Pătrunjel a dat acel avertisment a influențat și decizia celorlalți arbitri ai meciului“, a spus ieri Ion Dragomir, antrenorul Dorei Mustățea.

Așteaptă sancționarea arbitrului

Acesta nu a putut accepta decizia arbitrului și a luat atitudine. A depus memoriu la Comisia de Disciplină. Conform regulamentului, deciziile din ring nu mai pot fi schimbate, dar dacă se dovedește că arbitrul a greșit, el poate fi sancționat. „Nu am contestat rezultatul final, ci maniera partitoare a arbitrului. Am vizionat acolo caseta cu meciul Dorei împreună cu președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, cei doi vicepreședinți, Adrian Diaconu, președintele Comisiei de Arbitri, dar și președintele Comisiei de Disciplină. Nu știu ce decizie se va lua, poate Pătrunjel va fi suspendat, dar pe noi nu ne mai încălzește cu nimic. Dora a fost demoralizată după acest meci și voia să se lase!“, a adăugat Dragomir. Acesta a mai spus că nu doar el a depus memoriu, ci și alți antrenori de la cluburile din Cluj, Sibiu, Botoșani și Turnu Măgurele, de asemenea nemulțumiți de deciziile primite. Campioană la categoria 51 de kilograme a devenit Melinda Pantiș (Steaua București), Perijoc a cucerit argintul, iar Dora Mustățea și Alina Turtoi (Brăila) au fost medaliate cu bronz.
Chiar dacă lucrurile nu s-au întâmplat conform așteptărilor, Dora Mustățea este o sportivă ambițioasă, care are forța să treacă peste acest episod neplăcut din cariera sa, iar înființarea unei secții de box la SCM Craiova poate fi un stimulent suficient pentru ca multipla campioană, de 23 de ani, să continue activitatea în sportul cu mănuși și să reprezinte un club din orașul natal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS