18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBox - Bute și DeGale au început lupta psihologică

Box – Bute și DeGale au început lupta psihologică

Bute vrea să revină cu o victorie categorică
Bute vrea să revină cu o victorie categorică

Pugilistul Lucian Bute va boxa, pe 28 noiembrie, la „Videotron Centre” din Quebec, cu James DeGale, românul fiind de părere că presiunea acestei lupte apasă mai mult pe sportivul britanic, care îşi va pune în joc centura de campion IBF la categoria supermijlocie, notează Mediafax. La rândul său, pugilistul britanic a declarat despre viitorul său adversar că va avea probleme dacă românul se va lupta aşa cum a făcut-o în meciul cu Carl Froch, în mai 2012.
Bute a mai boxat de patru ori la Quebec şi speră ca a cincea oară să-şi recupereze centura pe care a deţinut-o mai bine de patru ani şi jumătate, între octombrie 2007 şi mai 2012. Unul dintre succesele lui cele mai importante a fost la 5 noiembrie 2011, când l-a învins pe Glen Johnson, în sala Colisee Pepsi, în faţa a peste 15.000 de spectatori. „Sunt foarte fericit că mă întorc aici. Am amintiri frumoase, am boxat de patru ori. Ca să fiu sincer, cele mai frumoase amintiri ale mele sunt de aici şi sper să-mi îndeplinesc visul de a redeveni campion la 28 noiembrie. Toate condiţiile sunt îndeplinite pentru a realiza o bună performanţă, mai ales că mai am încă opt săptămâni până atunci. Fanii vor avea un rol foarte important şi îmi vor da multă energie pozitivă. Oricum, presiunea este pe campion. Ştiu, pentru că am fost campion şi îmi amintesc foarte, foarte bine”, a declarat Bute, într-o conferinţă de presă comună cu James DeGale, la Quebec, potrivit rds.ca.
Românul spune că este în creştere de formă, dar mai are de acumulat până la ora meciului ce DeGale: „Lupta mea cu Jean Pascal nu a fost convingătoare, iar precedenta cu Denis Gracev nici atât… Dar în ultimul meci, cu Di Luisa, am arătat multe lucruri care amintesc de vechiul Lucian Bute. Şi mai am de acumulat”.
Bute şi-a lăudat viitorul adversar, despre care spune că este un bun boxer: „Am văzut câteva lupte de-ale lui, ne asemănăm un pic. El are o bună viteză, se mişcă bine şi lansează combinaţii frumoase. Când eşti campion olimpic şi campion mondial, asta înseamnă că eşti un bun boxer”.

DeGale: Dacă Bute se va bate cu mine aşa cum a făcut-o cu Froch va avea probleme

Pugilistul britanic James DeGale a declarat despre viitorul său adversar, Lucian Bute, că va avea probleme dacă românul se va lupta aşa cum a făcut-o în meciul cu Carl Froch, în mai 2012. „Dacă se va bate cu mine aşa cum a făcut-o cu Froch, va fi în pericol. La ultimele sale lupte, a avut un aer ruşinat, părea că îi e frică. Nu lăsa impresia că îi plăcea să se lupte. Trebuie să sar pe el foarte repede”, a spus DeGale, marţi, la Quebec.
DeGale nu se teme să boxeze în Canada, pe terenul lui Bute. „Am călătorit pentru a câştiga titlul şi voi face la fel pentru a-l apăra. Am învins un excelent stângaci, precum Dirrell, apoi consilierul meu Al Haymon mi-a propus să vin în Canada. La modul în care lupt, nimeni nu mă bate”, a mai spus britanicul.
În vârstă de 29 de ani, campionul olimpic de la Beijing, James DeGale (21 de victorii, o înfrângere, 14 KO), a intrat în posesia centurii IBF, în luna mai, la Boston, după ce l-a învins pe americanul Andre Direll. Centura a fost deţinută de Carl Froch, fiind pusă în joc după retragerea britanicului. Singura înfrângere a lui DeGale a fost în 2011, în meciul cu George Groves.
Lucian Bute a deţinut şi el centura IBF, pe care a pierdut-o în favoarea lui Carl Froch, în mai 2012. Bute, 35 de ani, 32 de victorii, două înfrângeri, 25 KO, a boxat ultima dată în august, când l-a învins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS