24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Dorim să simplificăm ecuaţia calificării“

„Dorim să simplificăm ecuaţia calificării“

Selecționerul României, Anghel Iordănescu, a susținut ieri o conferință de presă în care a vorbit despre ultimele două jocuri din preliminariile CE din 2016. Primul examen pentru tricolori va avea loc joi, de la ora 21.45, pe Arena Națională, contra Finlandei, al doilea duminică, la Torshavn, de la ora 19.00, cu Insulele Feroe. „Sunt cele mai importante două jocuri din această campanie, pentru că de rezultatul lor depinde calificarea la Euro. Întâlnim un adversar care a câştigat şase puncte în ultimele meciuri şi care a ajuns în situaţia de a spera la poziţia a treia. Schimbarea antrenorului, care a schimbat sistemul de joc, i-a adus pe finlandezi în această situaţie. Finlandezii vin de azi (ieri – n.r.) la Bucureşti pentru că au speranţe că pot obţine un rezultat bun cu noi şi se pot califica la baraj. Suntem încrezători, optimişti, dorim să simplificăm şi mai mult ecuaţia calificării printr-un joc bun care să ne asigure acest lucru“, a declarat Iordănescu.
Iată jucătorii convocați pentru meciurile cu Finlanda și Insulele Feroe: portari: Ciprian Tătăruşanu, Costel Pantilimon, Silviu Lung; fundaşi: Alexandru Măţel, Vlad Chiricheş, Dragoş Grigore, Cosmin Moţi, Răzvan Raţ, Paul Papp, Valerică Găman, Steliano Filip; mijlocaşi: Mihai Pintilii, Andrei Prepeliţă, Ovidiu Hoban, Lucian Sânmărtean, Gabriel Torje, Alexandru Maxim, Adrian Popa, Alexandru Chipciu; atacanţi: Bogdan Stancu, Claudiu Keşeru, Florin Andone, Denis Alibec, Constantin Budescu.
Partida cu Finlanda va fi arbitrată de scoţianul Craig Thomson, ajutat de asistenții David McGeachie şi William Conquer, de arbitrii adiţionali Steven McLean şi Andrew Dallas și de „rezerva” Douglas Ross.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS