10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, tot mai sus

Gorjenii, tot mai sus

Momcilovic (la minge) a obținut un penalti pentru Pandurii, dar Hora a ratat (Foto: panduriics.ro)
Momcilovic (la minge) a obținut un penalti pentru Pandurii, dar Hora a ratat (Foto: panduriics.ro)

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a învins, vineri seară, pe stadionul „Municipal“ din Drobeta Turnu Severin, cu scorul de 1-0, pe FC Viitorul, în etapa a 13-a a Ligii I, la capătul unui joc frumos, cu multe ocazii la ambele porți. Unicul gol al confruntării de pe malul Dunării i-a aparţinut lui Vlad Achim, care a marcat în propria poartă, după un corner executat de Răduţ (’48). De menționat că gorjenii au irosit și o lovitură de pedeapsă, obținută de Momcilovic după un contact cu Boli, însă Ioan Hora a executat extrem de slab lovitura de la 11 metri, permițându-i portarului Râmniceanu să respingă în corner (’45+1). La rândul lor, puștii lui Gică Hagi au irosit o mare oportunitate de a egala, dar mingea trimisă de Chițu din 2 metri a lovit bara (’59).
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Filipetto, Vasco, Momcilovic – Săpunaru, Droppa – Ciucur (’64, Nicoară), Nistor (’90, Mrzljak), Răduţ – Hora (’86, Munteanu). Antrenor: Edward Iordănescu.
FC Viitorul: Râmniceanu – Boli, Hodorogea, Mitrea, Ganea – Filip, Munteanu (’63, I. Hagi), Achim – Nicoliţă (’63, R. Marin), Chiţu, Aganovici (’85, Gavra). Antrenor: Gheorghe Hagi.
Cartonaşe galbene: Săpunaru, Nicoară, Răduţ / Achim, Boli.
Au arbitrat: George Rădulescu – Marius Nicoară, Bogdan Gheorghe.
În urma acestui succes, Pandurii Târgu Jiu a încheiat turul campionatului regulat al Ligii I pe poziția a patra în clasament, fiind la egalitate de puncte cu FC Viitorul (locul trei). În prima etapă din retur, gruparea gorjeană va primi vizita bănățenilor de la ACS Poli Timișoara, confruntarea fiind programată pe 19 octombrie, de la ora 18.00.

Pandurii, mulțumiți

La finalul întâlnirii cu FC Viitorul, antrenorul pandurilor, Edi Iordănescu, s-a arătat încântat de realizările de până acum și și-a felicitat elevii pentru modul în care au luptat în teren. „Sunt bucuros că terminăm această primă parte a sezonului cu capul sus, cu rezultat pozitiv, așa cum a fost majoritatea parcursului nostru în această perioadă. Băieții merită felicitați pentru ce fac în teren, pentru atitudine. Nu mă interesează ce se comentează, contează doar să-mi îndeplinesc obiectivele. Recunosc, la Craiova am jucat în ideea de a nu pierde, dar acum am jucat la victorie. Dacă este cineva nemulțumit de exprimarea echipei e problema lui, poate să nu mai urmărească meciurile“, a subliniat Edi Iordănescu, la Dolce Sport.
Și jucătorii echipei Pandurii sunt mulțumiți după primul sfert de meciuri jucate în acest sezon.
„Suntem foarte mulțu­miți de cum am terminat turul, ne dorim play-off-ul. Am avut un meci foarte greu, Viitorul este foarte valoroasă. În ultimele 25 de minute au pus stăpânire pe joc, dar rezultatul a fost just. Pandurii n-a mai pierdut de șapte partide, ar trebui să dea de gândit tuturor echipelor“, a declarat fundașul Cristi Săpunaru.
„E o victorie importantă, pentru că erau în fața noastră și vrem să rămânem aproape de echipele fruntașe. Cred că ne-am îndeplinit obiectivul pentru această perioadă. Suntem în grafic și suntem foarte mulțumiți“, a menționat Mihai Răduț.

Hagi: Trebuia să ne facem jocul nostru

De partea cealaltă, tehnicianul Gică Hagi a recunoscut că FC Viitorul a picat în plasa pandurilor și a jucat după partitura gazdelor. „Am avut ocazii și noi, și ei. Ne-am dat singuri gol și asta mă doare, dar se mai întâmplă. Ne-am luat la luptă cu ei, iar noi nu ne antrenăm pentru așa ceva. Trebuia să ne facem jocul nostru. Achim a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren și nu-l pun la zid. Nu mă supăr pe cel care ratează, mă interesează în primul rând jocul colectiv. Și Boli a făcut un meci bun, se integrează ușor-ușor. Chițu a avut o bară… Au fost ceva ocazii, dar în fotbal uneori așa se întâmplă“, a declarat Hagi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS