8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova s-a impus după prelungiri la Piteşti

Craiova s-a impus după prelungiri la Piteşti

Djordje Micic (la minge) şi colegii săi au obţinut o victorie mare la Piteşti (Foto: Bogdan Grosu)
Djordje Micic (la minge) şi colegii săi au obţinut o victorie mare la Piteşti (Foto: Bogdan Grosu)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a obţinut un prim succes, chiar în runda inaugurală a Ligii Naţionale. Oltenii s-au impus sâmbătă pe terenul formaţiei BCM-U Piteşti, după o repriză de prelungiri, cu scorul de 64-58 (8-15, 19-13, 13-9, 12-15, 11-6).
Ambele echipe au avut probleme la finalizare. La finalul timpului regulamentar, scorul a fost egal, 52-52, iar în repriza suplimentară de cinci minute, elevii lui Oliver Popovic au luat iniţiativa şi s-au menţinut în avantaj pe tabela de marcaj, în ciuda faptului că nu l-au mai avut pe Cătălin Burlacu, descalificat. Exactitatea americanului Aaron Johnson la linia de libere i-au adus Craiovei primele două puncte din noul sezon.
„Mă bucură enorm că am obţinut victoria. Ne-am dorit foarte mult să câştigăm acest meci şi consider că acest lucru a contat decisiv. Încă lucrăm la relaţiile de joc şi ne bucurăm în fiecare zi de munca noastră“, a spus după partidă căpitanul oltenilor, Cătălin Burlacu.
Djordje Micic a fost principalul marcator al oltenilor, cu 23 de puncte, la care se adaugă trei recuperări şi două pase decisive. Americanul Johnson a fost cel mai eficient baschetbalist din tabăra craioveană, cu 16 puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive, o intercepţie şi două posesii pierdute, pentru un index al eficienţei de 17. La primul meci după revenirea în Bănie, Bogdan Popescu a avut 7 puncte și 12 recuperări.

Fanii craioveni, la înălţime

Echipa SCM-U Craiova a fost susţinută la Piteşti de un grup de suporteri, dotaţi cu tot ce are nevoie un fan, în culorile alb şi albastru. Susţinătorii veniţi din Bănie au încurajat echipa pe tot parcursul jocului, iar la final s-au bucurat pentru victorie alături de Burlacu şi colegii săi. „Suntem încântaţi de ataşamentul fanilor, care au o contribuţie majoră în obţinerea acestei victorii. Îi felicit pentru tot ceea ce fac pentru noi şi le spus că prin prezenţa lor alături de noi ne aduc bucurie şi energie“, a mai spus Burlacu.
Pentru Craiova au evoluat jucătorii: Johnson (16), Djurasovic (8), Micic (23), Bozovic (2), Burlacu (2), Djurkovic (2), Grubor (4), Stănescu, Popescu (7).
Principalii marcatori din tabăra piteşteană au fost Sasha Mladenovic şi Rihards Kuksiks, fiecare cu câte 17 puncte marcate.
Trebuie menţionat că de la BCM-U au lipsit în acest meci doi jucători străini importanţi, Pedja Stamenkovic şi Tauras Jogela.

Urmează derbiul Olteniei

În etapa viitoare, craiovenii vor primi vizita celor de la Energia Târgu Jiu, formaţie care a învins, tot sâmbătă, pe teren propriu, pe nou-promovata Phoenix Galaţi, cu scorul de 72-62 (22-14, 17-15, 20-18, 13-15).
Pentru echipa gorjeană au evoluat Anthony Miles (17p), Callistus Eziukwu (12p), Porter Troupe (10p), Santa Szabolcs (9p), Lamont Mack (6p), Jamar Diggs (6p), Lazar Radosavljevic (6p), Adrian Guțoaia (4p), Barîș Aktaș (2p), Dragoș Andrei, Alexandru Mihuți, Răzvan Bratoloveanu.
„Echipa din Galaţi va pune probleme oricărui adversar, în orice meci. Modul în care evoluează te obligă să te concentrezi pe toată durata meciului, iar partea bună pentru noi în acest joc este că am avut mai multe momente pozitive decât negative. Sunt dezamăgit pentru că o echipă ca noi, care ne propunem să câștigăm campionatul, face 20 de astfel de greșeli“, a declarat, la finalul jocului, Antonis Constantinides, tehnicianul Energiei.
Derbiul Oltenei este programat duminică, de la ora 17.00, în Sala Polivalentă din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS