10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii au închis gura ardelenilor

Alb-albaştrii au închis gura ardelenilor

Nuno Rocha a marcat la Cluj şi a contribuit din plin la succesul Craiovei (foto: csuc.ro)
Nuno Rocha a marcat la Cluj şi a contribuit din plin la succesul Craiovei (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a reuşit victoria, scor 2-1, în partida disputată ieri seară, în Ardeal, în faţa formaţiei CFR Cluj, contând pentru etapa a 13-a din Liga I. Gazdele au deschis scorul în minutul 47, prin Beleck, care a reluat de la şase metri, de lângă Kay, o pasă venită de pe dreapta, de la Jakolis. Alb-albaştrii au restabilit egalitatea în minutul 79, Rocha reluând de la un metru o centrare venită de pe stânga de la Vătăjelu. Lovitura de graţie a fost dată de Andrei Dumitraş, care a reluat de la opt metri o pasă a lui Mateiu (’90+2), după ce în faza anterioară Rocha nimerise bara.

CFR Cluj: Marc – Camora, Goian, Larie, Cristian Lopes (’83, Negruţ) – Gomelt, Petrucci – Nouvier (’70, Păun), Tiago Lopez, Jakolis (’81, Bruno) – Beleck. Antrenor: Francisc Dican.
CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Acka (’29, Dumitraş), Vătăjelu – Ivan (’85, Curelea), Kay, Mateiu, Băluţă – Bawab (’90+3, Bancu), Nuno Rocha. Antrenor: Emil Săndoi.

Cartonaşe galbene: Larie ’51, Tiago Lopez ’72 / Acka ’13, Kay ’46.

Au arbitrat: Lucian Rusandu – Valentin Avram, Andrei Constantinescu; Marian Barbu.

Observatori: Ioan Onicaş, Valer Şulea.

 

Săndoi: Sunt trei puncte mari pentru noi

 

Antrenorul CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a fost fericit la finalul jocului şi şi-a felicitat elevii pentru spiritul de luptă arătat.

„Sunt trei puncte mari pentru noi. Trebuie să recunosc, nici astăzi nu am fost lipsiţi de ghinioane, pentru că am început destul de bine partida, dar după aceea a apărut acea accidentare stupidă a lui Acka. Ne-a dereglat puţin, o perioadă jocul nostru nu a mai fost atât de consistent şi am suferit. A doua repriză ne-am creat mai multe oportunităţi. Un moment-cheie al jocului a fost când Beleck a scăpat singur cu Bălgrădean şi probabil că dacă ar fi înscris ne-ar fi fost foarte greu să mai revenim. Îi felicit pe băieţi, pentru că au crezut până în ultimele minute şi au demonstrat că suntem o echipă disciplinată, care ajunge destul de uşor în faţa porţii adverse. Cred că a fost un joc spectaculos, oferit de două echipe bune ale campionatului. Cred că noi am fost mai pragmatici astăzi, ceea ce ne-a lipsit în multe jocuri la început de campionat. Au fost foarte multe partide în care am primit gol în ultimele minute şi cred că trebuia să se întoarcă şi norocul, să mai fie şi de partea noastră. Trebuie să crezi în şansa ta până la fluierul de final şi asta s-a întâmplat cu noi astăzi. Avem patru victorii şi un rezultat de egalitate în ultimul timp şi ne dorim să repetăm seria de anul trecut. Suntem aproape de play-off. Suntem la egalitate cu Târgu Mureş, ne-am distanţat la cinci puncte de CFR, iar dacă ei îşi vor lua punctele înapoi probabil că va fi o luptă acerbă în continuare pentru play-off. Pentru noi este important că am reuşit să ne revenim pe acest final de tur de campionat. Văd că nu ne ocolesc ghinioanele nici acum. Nu ştim cât o să lipsească Acka, aşteptăm buletinul medical. Cred că suntem pe un drum bun. Sperăm să urcăm mai mult în clasament şi să intrăm în primele şase”, a declarat Emil Săndoi, la Digi Sport.

 

Bălgrădean: Sperăm să continuăm pe aceeaşi linie

 

Căpitanul grupării din Bănie, Cristi Bălgrădean, crede tot mai mult în atingerea obiectivului după această victorie.

„Am crezut în şansa noastră. Am demonstrat că suntem un grup unit şi cred că această victorie este meritată, chiar dacă şi CFR Cluj a avut ocaziile sale. Am prins încredere în noi după aceste victorii şi sperăm să continuăm pe aceeaşi linie. Vine pauza competiţională, o să ne pregătim şi o să continuăm ascensiunea. Play-off-ul este un obiectiv realizabil. CFR Cluj a arătat şi în această seară că este o echipă puternică şi cu siguranţă este o contracandidată”, a spus „Pufi”, arătându-se dezamăgit că nu a fost convocat la naţională pentru meciurile cu Finlanda şi Insulele Feroe: „La naţională sper, aştept, dar convocarea nu mai vine în ultimul timp. Nu ştiu de ce nu mai vine. Nea Puiu hotărăşte cine vine, dar îmi doream să fiu la lot”.

 

Vătăjelu: Am simţit că putem să învingem

 

Fundaşul stânga al Craiovei, Bogdan Vătăjelu, a mărturisit că victoria a fost mai dulce pentru că a venit după ce tabela indica 1-0 în favoarea gazdelor şi i-a cerut scuze lui Acka, ivorianul accidentându-se când încerca să repare o greşeală a sa.

„Cu atât mai mare a fost bucuria cu cât am fost conduşi apoi am avut puterea să revenim. Este o victorie importantă, avem un moral foarte bun, pentru că avem acum cinci rezultate pozitive şi asta ne dă încredere pentru începerea returului. Am simţit că putem să învingem, toată echipa a crezut şi ne-am bucurat la final. Pauza cred că a venit într-un moment bun şi vrem să continuăm la fel în retur, să prindem play-off-ul. Suntem fericiţi că am ieşit din pasa aceea proastă de la începutul campionatului şi o să muncim ca să ajungem cât mai sus în clasament.

Îmi cer scuze lui Acka, pentru că din cauza mea s-a accidentat. Am pierdut mingea şi îmi pare foarte rău pentru Acka, pentru că el este stâlpul din spatele meu, m-a ajutat… Cu siguranţă îşi va reveni, pentru că noi zicem că e o stâncă şi îşi revine foarte repede”, a spus Vătăjelu. „Nu sunt supărat că nu am fost convocat la naţională. O să privesc meciurile de acasă şi cu siguranţă ne vom califica de la meciul cu Finlanda”, a completat fundaşul oltean.

 

Dican ar fi vrut egal

 

Tehnicianul ardelenilor de la CFR Cluj, Francisc Dican, nu s-a împăcat cu înfrângerea, considerând că o remiză era justă.

„Nu am făcut un joc prea reuşit, mai ales în prima repriză. Nu am reuşit tot ce ne-am propus, să fim agresivi, să nu le dăm spaţii, pentru că ştiam că Craiova are jucători tehnici, abili şi rapizi. În a doua repriză am reuşit să înscriem repede, dintr-o fază fixă, dar după nu am mai menţinut organizarea. Dacă Beleck marca, alta era soarta jocului… Un meci egal era echitabil”, a spus Dican.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS