17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportForțați victoria, se poate!

Forțați victoria, se poate!

Bawab (la minge) şi colegii săi trebuie să găsească breşele din apărarea ardelenilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Bawab (la minge) şi colegii săi trebuie să găsească breşele din apărarea ardelenilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a arătat un plus de siguranță în apărare și a fost mai combinativă la mijloc în ultima perioadă, datori rămânând în continuare atacanții, care au arătat dorință, însă nu și inspirație și eficiență. Bawab, Ivan, Curelea și Herghelegiu au însă ocazia să demonstreze că s-au trezit și ei din amorțeala instalată fără o explicație plauzibilă la începutul campionatului și să încline balanța în favoarea oltenilor în confruntarea cu CFR Cluj, din Ardeal, programată duminică, de la ora 21.00, contând pentru etapa a 13-a, ultima din campionatul regulat a Ligii I.
Nae Ungureanu, unul dintre fotbaliștii Maximei, în prezent scouter la CS Universitatea, apreciază jocul CFR-ului, dar consideră că punctele pot ajunge în contul Craiovei.
„CFR Cluj este deocamdată echipa care joacă cel mai frumos fotbal și este foarte în formă, dovadă și rezultatele din ultima perioadă. Cu toate acestea sunt optimist, pentru că noi jucăm bine în deplasare și cred că o să ne întoarcem măcar cu un punct de acolo. E prea devreme să vorbim de o distanțare de play-off în cazul unui eșec, Doamne ferește! Mai sunt destule etape în față, se mai dispută câteva runde și din retur și eu zic că la ce am văzut în Liga I până acum noi o să ne atingem obiectivul“, a declarat „Roșu“, pentru GdS.

Vrea goluri, nu scuze

Nae Ungureanu consideră că trupa lui Emil Săndoi este pe o pantă ascendentă, dar că are nevoie de un atac mai eficient, regretând că s-au irosit două puncte aiurea în partida trecută, cu Pandurii.
„Echipa noastră este în creștere de formă în ultimul timp și dacă marcau la meciul ăsta, cu Pandurii, nu deranja pe nimeni la cum s-a jucat. Însă fotbalul se joacă pe goluri și cine înscrie ăla câștigă. Am fi meritat victoria. Târgu Jiu a avut un singur șut către poartă, în rest s-a apărat 93 de minute, cât a fost partida. Vina este, în principal, a noastră, dacă n-am reușit să băgăm mingea în poartă nici din doi metri… Scuzele sunt tardive. Sper să ne revanșăm la Cluj. Trebuie să o luăm în serios pe CFR și să îi punem probleme pe toată durata meciului. Cum a reușit și Astra să scoată un meci egal acolo, așa și noi putem obține un egal sau, de ce nu, și o victorie. Dar ca să scoți un rezultat bun în deplasare trebuie să marchezi măcar un gol, ca să ai ce să aperi după. Dacă te aperi de la început poți pierde în minutul 89 sau 90, cum s-a întâmplat la Dinamo și după aia iarăși ne lamentăm“, a subliniat Nae Ungureanu, fiind convins că antrenorul Emil Săndoi s-a consultat și pentru acest joc cu Sorin Cârțu, fostul director tehnic: „Sunt sigur că Emil se mai consultă cu Sorin, pentru că au colaborat foarte bine un an. Sorin încă este alături de echipă, chiar dacă nu fizic“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS