6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStart lansat pentru handbaliștii de la CS Universitatea

Start lansat pentru handbaliștii de la CS Universitatea

Handbaliștii de la CS Universitatea Craiova au punctaj maxim după trei partide disputate în noul sezon
Handbaliștii de la CS Universitatea Craiova au punctaj maxim după trei partide disputate în noul sezon

Echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova, care evoluează în Divizia A, seria B, a avut un început bun de sezon. Jucătorii pregătiți de Costin Dumitrescu și Cătălin Popescu au câștigat toate cele trei meciuri disputate și ocupă locul trei în clasament, la egalitate de puncte (9) cu formația de pe locul doi, CSM Satu Mare, cu mențiunea că sătmărenii au un meci mai mult disputat. Liderul seriei este CSM Făgăraș (12 puncte, 4 meciuri). Fiind 13 formații în serie, în fiecare rundă una stă.
Craiovenii au întâlnit în etapa inaugurală Muhlbach Sebeș, în deplasare, și s-au impus la limită, scor 26-25, iar în etapa a doua au stat. În runda a treia, handbaliștii de la Universitatea au primit vizita echipei CSM Oradea în fața căreia s-au impus cu scorul de 38-35. În cel mai recent meci disputat, alb-albaștrii au învins, în deplasare, pe Universitatea Cluj, cu scorul de 33-32.
„Au fost trei victorii muncite din greu. Am jucat cu adversari puternici. În două partide ne-am impus la un gol diferență. Cu Sebeșul am avut o evoluție cu urcușuri și coborâșuri, în disputa de acasă cu Oradea noi am condus ostilitățile, iar adversarii s-au apropiat pe final, iar la Cluj gazdele au fost în avantaj şi noi ne-am impus pe final. De altfel, cred că trebuie să gestionăm foarte bine finalurile de meci pentru că ultimele minute uneori pot fi hotărâtoare. A început și la handbal să fie ca în baschet, adică în ultimele două minute poate fi schimbată soarta unei partide“, a spus ieri antrenorul Costin Dumitrescu pentru GdS.

Concurența pe posturi, benefică

Antrenorul principal al oltenilor a pus forma bună a echipei pe seama concurenței pe posturi: „De data aceasta, avem o concurență mai clară pe posturi și atmosfera este bună la echipă. Jucătorii se înțeleg foarte bine între ei. Garantez că vor apărea sincope, dar încercăm ca prin lotul pe care îl avem să facem schimbările necesare, pentru ca atunci când un jucător nu prinde o zi bună, celălalt care evoluează pe acest post să îl înlocuiască cu succes“.
La fel ca în mai toate pauzele competiționale, lotul CS Universitatea Craiova a suferit modificări în vară. „Am adus juniori de perspectivă, care până acum ne-au ajutat“, a mai spus „principalul“ echipei din Bănie, care consideră că acest campionat este mai echilibrat: „Față de sezonul trecut, când Oradea și Reșita erau favorite clare, acum este o luptă acerbă, echipele sunt de valori apropiate și scorurile finale sunt greu de pronosticat“.

Duminică joacă acasă

Duminică, handbaliștii craioveni vor evolua în fața propriilor spectatori, urmând să primească vizita echipei HC Sibiu (locul 8). Jocul din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ va începe la ora 13.00, iar componenții echipei speră să aibă parte de un public la fel de energic ca la partida cu Oradea. Accidentat etapa trecută la Cluj, unde a suferit o entorsă pe final de joc, portarul Cristian Păun este incert pentru meciul cu Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS