11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJurnaliștii tricolori, „ași“ la minifotbal

Jurnaliștii tricolori, „ași“ la minifotbal

Jurnaliştii tricolori s-au descurcat de minune în Muntenegru
Jurnaliştii tricolori s-au descurcat de minune în Muntenegru

Românii se pricep de minune la minifotbal, fie că vorbim de jucători profesioniști, echipe de artiști, polițiști, jurnaliști etc. Aproape de fiecare dată vin de la competiții internaționale cu trofeul sau, în cel mai rău caz, se clasează în top 3.
Exemple care să susțină această regulă sunt cele mai recente rezultate ale naționalei de minifotbal a României, care a devenit săptămâna trecută, pentru a șasea oară, campioană europeană, dar și succesul naționalei de minifotbal a jurnaliștilor români, care a obținut, pentru a patra oară consecutiv, medalia de aur la Olimpiada Internațională Media (OIM), desfășurată recent în Muntenegru, la Herceg Novi.
Din echipa României de ziariști au făcut parte și trei craioveni, Gabriel Liviu Balica, Leonard Macsut și Andrei Marinaș. Tricolorii au obținut o victorie dramatică în finală în fața Belgiei, scor 2-1 (0-1). Belgienii au deschis scorul, apoi au ratat un penalti, iar pe final de joc românii au egalat, apoi au înscris golul victoriei în prelungiri. Accidentat în ziua a doua a turneului, craioveanul Leo Macsut nu și-a mai putut ajuta echipa în meciurile următoare. „Noi, românii, suntem foarte buni la minifotbal, se tem adversarii de noi. La această Olimpiadă pot participa persoane care au legătură cu mass-media, fie că vorbim despre jurnaliști, bloggeri, oameni din publicitate sau foști mari sportivi care demonstrează că au colaborări cu un post de radio, tv sau un ziar. În echipa noastră, în anii trecuți au jucat Ilie Dumitrescu, Daniel Prodan, Ilie Balaci, Țîră, Lupu, Belodedici, Rotariu, iar antrenori au fost Mircea Rădulescu și Marcel Pușcaș. L-am avut și pe Gică Hagi consilier tehnic. Ne ajută și federația“, a explicat Gabriel Liviu Balica.

Vor să joace la inaugurarea stadionului din Bănie

Echipa jurnaliștilor români ar dori să dispute un meci demonstrativ la inagurarea noului stadion de fotbal din Craiova. „Mi-au făcut această propunere colegii, un duel la minifotbal între echipa României de jurnaliști și una a jurnaliștilor locali din Bănie. Au făcut ceva asemănător la Ploiești și au mai jucat în compania unei echipe similare din Ungaria, atunci când naționala României de fotbal a întâlnit la București selecționata țării vecine. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla. Ar fi frumos!“, a adăugat Balica.

Balica și Marinaș, cei mai buni și la cross-country

Cum la OIM sunt mai multe discipline de concurs, Gabi Balica a mai participat și la cross country, pe echipe, unde, de asemenea, a obținut medalia de aur alături de Andrei Marinaș și de bucureșteanul Liviu Hagieșteanu, dar și-a măsurat puterile cu adversari din alte țări și la tenis de masă.
Jocurile Olimpice Media, care au reunit peste 200 de jurnaliști din 20 de țări, sunt un bun prilej pentru „presari“ de a schimba impresii despre experiențele trăite de fiecare dintre ei, de a împărtăși idei și tendințe. Fiecare jurnalist are o poveste, iar unele sunt foarte frumoase. „Din anii anteriori, tot îmi dă de furcă la concursurile de cross-country un jurnalist trecut de prima tinerețe. Ne-am împrietenit și mi-a spus că de 25 de ani scrie despre Formula 1, îi știe personal pe toți piloții, iar dacă îl provoci îți spune povestea fiecăruia. Este interesant. I-am spus că eu comentez la radio meciuri de fotbal și m-a întrebat cui i-am luat interviuri. Pe lângă povestiri, legăm prietenii și ulterior colaborăm când sunt competiții în țara respectivă.
De la «ședințele de redacție» nu au lipsit subiecte fierbinți din actualitatea mondială. În prim-plan a fost discuția despre imigranți. Am rămas uimit cum sportul creează punți de legătură între culturi diferite. La final, am văzut oameni în toată firea cu lacrimi în ochi. Le părea rău că se termină competiția“, a încheiat jurnalistul craiovean.
Al patrulea reprezentant al Băniei la Olimpiada Internațională Media a fost Laurențiu Popescu, care a participat în concursul de tenis de câmp și a ajuns până în sferturile de finală, într-o competiție aprigă. Mare succes printre participanți a avut și pentanque, un sport cu bile metalice, foarte apreciat în Franța și Belgia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS