22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Burleanu: Fără suporteri, meciul naţionalei cu Finlanda va fi de trei ori mai greu

Fotbal – Burleanu: Fără suporteri, meciul naţionalei cu Finlanda va fi de trei ori mai greu

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, astăzi, că meciul echipei naţionale cu Finlanda din 8 octombrie, va fi de trei ori mai greu pentru că se va disputa fără spectatori, conform sancţiunii dictate de UEFA în urma incidentelor provocate de fanii români la partidele cu Ungaria şi Grecia.

„Fără suporteri meciul va fi de două-trei ori mai greu. Românii au acea capacitate de a-şi împige de la spate echipa, mai ales că noi, se pare, că avem nevoie pe ultima sută de metri să răzbatem. Dincolo de acest aspect, este vorba şi de o problemă financiară pe care FRF o are prin plata acelei amenzi. Însă noi rămânem foarte încrezători în această calificare”, a spus Burleanu, conform Mediafax.

Oficialul speră ca atacantul Ciprian Marica să îşi găsească repede o echipă de club pentru că echipa naţională are nevoie de el la Euro-2016. „Avem aceste două meciuri cu Finlanda şi Insulele Feroe, foarte importante pentru calificare. Am încredere că Marica va reveni astfel încât să ne putem baza pe el la Euro-2016 din Franţa”, a precizat şeful FRF.

Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a anunţat că echipa naţională României va disputa cu porţile înschise meciul cu Finlanda, din preliminariile Euro-2016, şi că federaţia română va trebui să achite 110.000 de euro ca urmare a incidentelor provocate de suporterii proprii la partidele cu Ungaria şi cu Grecia.

Partida România – Finlanda, din penultima etapă a grupelor de calificare la Campionatul European din 2016, va avea loc în 8 octombrie, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.

Răzvan Burleanu a participat, marţi, la lansarea programului „Împreună suntem fotbal”, dedicat practicării fotbalului de bază. Astfel, federaţia va realiza unsprezece proiecte naţionale în sistem integrat, începând din această toamnă, ce includ competiţii şi acţiuni de scouting. Acestea acoperă mediul urban şi rural, în parteneriat cu autorităţile centrale, locale şi mediul de business.

În cadrul evenimentului de marţi, FRF a încheiat un parteneriat valabil cinci ani cu Federaţia Daneză de Fotbal, reprezentată la Bucureşti de preşedintele Jesper Moller. Prin acest parteneriat fotbalul românesc va beneficia de experienţa şi asistenţa specialiştilor danezi în dezvoltarea infrastructurii fotbalului de bază, implementarea programelor şi proiectelor dedicate, elaborarea sistemelor IT pentru suportul necesar acestor proiecte, precum şi promovarea fotbalului în rândul copiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS