20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Mutu vrea la Euro 2016

Adrian Mutu vrea la Euro 2016

Adrian Mutu tânjește după o nouă convocare la naționala României
Adrian Mutu tânjește după o nouă convocare la naționala României

Atacantul Adrian Mutu a declarat, într-un interviu acordat site-ului sport360.com, citat de Mediafax, că speră să evolueze la Campionatul European din 2016, chiar dacă el joacă în prima ligă indiană, la Pune City, după un an în care a fost departe de teren.
„Am discutat recent cu selecţionerul Anghel Iordănescu şi mi-a spus că se gândeşte la mine pentru Campionatul European, chiar dacă joc la Pune. Este o mare motivaţie pentru mine, sunt foarte serios. Este campania mea de revenire şi începe în India urmând să se încheie în decembrie. Apoi va trebui să găsesc un alt club”, a afirmat Mutu, care a jucat ultima oară pentru naţională în martie 2013, la meciul cu Olanda, de la Amsterdam, scor 0-4.

„Am avut oferte de la cluburi europene”

Fostul fotbalist al lui Chelsea sau Fiorentina se simte pregătit de provocarea din India, la FC Pune City, unde nu va fi doar fotbalist, ci și mentor pentru tinerii de la club.
„Nu va fi uşor. M-am antrenat din greu, am discutat tot timpul cu oficialii de aici pentru le înţelege filosofia şi cererile şi sunt decis să dau totul. Am avut oferte de la cluburi europene, dar unul dintre motivele pentru care am ales să vin în India este că au fost foarte drăguţi cu mine, în ciuda faptului că nu am putut veni anul trecut din cauza unei probleme birocratice. S-au purtat foarte bine şi am apreciat acest lucru. Nu ştiu dacă pot fi numit mentor. Dar pot să vă asigur că voi împărtăşi experienţele mele… Îi voi învăţa tot ce pot. Jucătorii indieni sunt foarte drăguţi, persoane deschise şi dornice de a învăţa. Mă întreabă diverse lucruri. Sunt sportivi buni, dar nu au experienţă. Cred că este normal, având în vedere că în India fotbalul nu a fost atât de popular. Tot ce s-a întâmplat este în trecut (a fost suspendat de două ori pentru dopaj – n.r.), dar ştiu că mă va urmări întreaga viaţă. Nu neg că am făcut greşeli. Dar toată lumea face greşeli, nu-i aşa?”, a spus Mutu, care va evolua în India alături de jucători precum Didier Zokora, Tuncay Sanli sau Nick Shorey.

„Îmi doresc să am un sezon bun”

Echipa FC Pune City sa va fi antrenată de David Platt, un tip apreciat de Adrian Mutu: „David este un manager extrem de experimentat şi jucătorii din echipa mea sunt foarte buni. Avem o echipă bună, putem câştiga titlul dacă avem evoluţii constante. Un alt lucru bun este că mă voi întâlni cu prietenii mei John-Arne Riise, Nicolas Anelka şi Roberto Carlos, când echipele noastre vor fi adversare. Cred că aceşti jucători vor ajuta liga indiană, mai ales datorită experienţei lor. Îmi doresc să am un sezon bun, să fiu apt, să marchez goluri şi să îmi ajut echipa să câştige titlul”, a punctat Adrian Mutu.
A doua ediţie a campionatului profesionist indian va începe sâmbătă. FC Pune va evolua luni, pe teren propriu, cu Mumbai City.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS