15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliștii craioveni, încrezători că vor elimina Steaua

Baschetbaliștii craioveni, încrezători că vor elimina Steaua

Jucătorii craioveni (în alb) au pierdut primul meci cu Steaua, dar încă speră la calificare (Foto: Bogdan Grosu)
Jucătorii craioveni (în alb) au pierdut primul meci cu Steaua, dar încă speră la calificare (Foto: Bogdan Grosu)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a pierdut primul meci oficial din noul sezon. Oltenii au fost învinși marți, pe teren propriu, cu scorul de 79-71 (17-20, 23-15, 18-17, 21-19), de către Steaua CSM Bucureşti, în meciul tur din cadrul optimilor de finală ale Cupei României.
Încurajați de un număr destul de mare de spectatori, dornici să vadă la lucru noua echipă a Craiovei, jucătorii alb-albaștri au avut o evoluție bună în mai multe momente ale meciului, dar steliștii au făcut mai puține greșeli și au fost mai eficienți.
Învinși la o diferență de opt puncte, jucătorii craioveni nu și-au pierdut speranța că pot elimina Steaua, o echipă cu investiții și obiective mari în acest sezon. Partida retur se va disputa mâine, la București, de la ora 19.30, în Sala „Mihai Viteazul“.

Burlacu: Am făcut foarte multe greșeli

Cătălin Burlacu, cel mai important transfer al Craiovei din pauza competițională, a fost marți seară cel mai eficient jucător al echipei pregătite de cuplul de antrenori Oliver Popovic și Vladimir Vuksanovic. Burlacu a evoluat 33 de minute, timp în care a marcat 22 de puncte și a făcut trei recuperări. Experimentatul jucător a spus la finalul jocului că în zilele rămase până la partida retur el și colegii săi trebuie să corecteze greșelile comise în primul joc și astfel șansele de calificare vor fi mai mari. „Îmi pare nespus de rău că nu am putut debuta în fața propriilor fani cu victorie. Promit să fim mai buni data viitoare. Deși diferența la care am pierdut a fost de opt puncte, noi am făcut foarte multe greșeli și asta arată faptul că mai avem de lucrat la omogenizare. Dacă evitam acele greșeli, cred că rezultatul era altul. Însă mă bucură evoluția băieților, care au jucat cu dăruire, luptă, îndârjire. Nu am pus prea mare preț pe numele pe care le aveam în față și zic eu că putea fi mult mai bine. Păstrăm șanse de calificare, ne concentrăm, vedem ce avem de corectat și mergem la luptă la București“, a spus Burlacu.

Negoițescu: Trebuie să fim mai agresivi

Și mai tânărul său coleg, Vlad Negoițescu, știe cum poate fi învinsă Steaua. „Trebuie să fim mult mai agresivi și în atac, și în apărare, să alergăm cât de mult putem. Am început bine meciul, printr-o agresivitate crescută în apărare, dar, din păcate, ușor-ușor ne-am «stins» și sub presiunea adversarului, unul care probabil că încheia campionatul în primele patru locuri. Mulțumesc suporterilor craioveni pentru susținere și promit că la București vom face tot posibilul să câștigăm“.

Șapera: Opt puncte nu înseamnă nimic

Deși Steaua CSM București a luat o opțiune serioasă de calificare în sferturile Cupei României, antrenorul Hristu Șapera crede că oltenii le pot pune probleme elevilor săi în meciuri retur. „Returul va fi foarte dificil și consider că nu este încă rezolvată problema calificării. În baschet, diferența de opt puncte nu înseamnă nimic. A fost un meci echilibrat. Așa cum am câștigat noi, putea câștiga și Craiova, o echipă care arată foarte bine“, a spus tehnicianul bucureștenilor, citat de Totalbaschet.
Ionuț Drăgușin, fostul idol al suporterilor din Bănie, a avut o evoluție bună marți în tricoul Stelei. Dacă atunci când evolua pentru Craiova, uriașul de 2,23 metri rata foarte multe aruncări de la linia de libere, de data aceasta Ionuț a avut un procentaj de sută la sută de la libere, transformând toate cele șase aruncări de care a beneficiat. Publicul craiovean l-a aplaudat la începutul meciului, când au fost prezentate echipele, apoi fiecare reușită a pivotului stelist era însoțită de huiduieli.
Ionuț a mărturisit că îi este greu să joace împotriva Craiovei și că, dacă SCM-U va ajunge în turul următor al Cupei, din postura de lucky looser (pierzător noroc – n.r.) și-ar dori să nu mai fie adversari. „Pentru mine este destul de greu să mă întorc acasă să joc împotriva Craiovei. Emoțional, mi-a fost foarte greu. Nu știu cum au perceput oamenii. Mă bucur pentru jocul meu, care începe să meargă mai bine, dar mi-aș fi dorit să nu evoluez împotriva Craiovei. SCM-U este o echipă foarte frumoasă, foarte bună și sper să aibă rezultate anul acesta. Nu aș vrea să mai joc împotriva Craiovei în următoarea rundă din Cupă, prefer alt adversar“.
Pentru SCM-U au evoluat marți jucătorii: Petrişor, Ciotlăuş, B. Djurasovic (2 puncte), Bozovic (16), Burlacu (22), Negoiţescu (3), Stănescu, Micic (16), Djurkovic (5), Damian, Johnson (7) şi Grubor.
La Steaua CSM au jucat: M. Paul (6), Roşu (5), Amis (15), Nicoară (16), Lee (4), Rasic (15), Cooper (4), Ikovlev (3), Marinovic (5), Drăguşin (6).
Celelalte rezultate din meciurile-tur ale optimilor de finală ale Cupei României: Energia Târgu Jiu – BC Timișoara 65-59, Gaz Metan Mediaș – CSM Oradea 73-86, Phoenix Galați – U BT Cluj 70-85, CSU Sibiu – BC Mureș 73-82, Dinamo București – BCMU Pitești 80-68. Astăzi se va stabili prima echipă calificată în „sferturi“, după meciul BC Timișoara – Energia Târgu Jiu, programat la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS