12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVlad Georgescu, un mare câştig pentru CSO Filiaşi

Vlad Georgescu, un mare câştig pentru CSO Filiaşi

Vlad Georgescu s-a bucurat mult pentru reuşita sa cu CSU II Craiova (foto: Alexandru Vîrtosu)
Vlad Georgescu s-a bucurat mult pentru reuşita sa cu CSU II Craiova (foto: Alexandru Vîrtosu)

Derbiul Doljului, disputat vineri seară, pe stadionul „Chimia”, din etapa a doua a Ligii a III-a, seria 4, a fost câştigat de CSO Filiaşi, care s-a impus în faţa celor de la CS Universitatea II Craiova cu scorul de 3-0.

Gazdele au deschis scorul prin Vlad Georgescu, jucător împrumutat chiar de la CSU II, acesta reluând imparabil de la opt metri, după o acţiune a lui Fotescu (’46). Celelalte două reuşite ale filieşenilor au purtat semnătura lui Fotescu, ambele de la punctul cu var, penaltiurile fiind obţinute de Georgescu (’60), respectiv Pârvuică (’89).

Prin acest succes clar, CSO Filiaşi a răzbunat înfrângerea suferită în faţa lui CSU II  la Mischii, scor 0-5, din turul doi al Cupei României.

CSO Filiaşi: Nica – Tudorache, Bălaşa, Lupu, Neacşu – Moraru (’65, Petcu), N. Popescu, Georgescu (’77, Obeanu), Mainerici (’85, Pârvuică) – Fotescu, Bălă (’68, Simcea). Antrenor: Viorel Cojocaru.

CSU II Craiova: L. Popescu – Ghincea, Ciocoteală, Drăghici, Luică – Gârbiţă, Dinu (54, Căpăţână), Manea – Căle (54, L. Scarlat), Jurj (54, Buzărnescu), Iuga. Antrenor: Daniel Mogoşanu.

Cartonaşe galbene: Fotescu / Jurj, Scarlat.

Au arbitrat: Silviu Gulei – Caius Drulă, Andrei Călușeru.

 

Vlad Georgescu, bucuros pentru evoluţia sa

 

Mijlocaşul echipei CSO Filiaşi, Vlad Georgescu, s-a arătat mulţumit de evoluţia sa din disputa cu formaţia clubului de care aparţine şi speră ca la sfârşitul împrumutului să revină la CS Universitatea Craiova şi să facă pasul în Liga I.

„Mă bucur că am dat maximum pentru noua mea echipă şi le mulţumesc oamenilor de la Filiaşi că au avut încredere în mine. Sper să dau cât mai multe goluri şi să am cât mai multe reuşite la CSO Filiaşi şi poate că într-o zi o să joc şi la CS Universitatea, echipă pentru care am multe sentimente. M-am bucurat mult pentru gol, aşa am simţit pe moment. M-am gândit acasă că dacă aş marca nu trebuie să mă bucur, dar aşa am simţit pe moment, n-am putut să mă abţin, a fost ca o descătuşare pentru mine. Asta e meseria de fotbalist, trebuie să-ţi faci treaba acolo unde eşti plătit. Ne aşteaptă un program greu, dar muncim foarte mult la antrenament şi ne dorim să ajungem pe un loc cât mai bun”, a declarat Vlad Gerogescu.

 

Florin Spânu: Putem pune presiune pe orice adversar

 

Preşedintele clubului CSO Filiaşi, Florin Spânu, a exultat după victoria obţinută în faţa grupării alb-albastre şi crede că în timp echipa sa, când se va „suda”, va fi o nucă tare pentru orice adversar.

„A fost o victorie clară şi mă bucur mult. Mă aşteptam ca după problemele pe care le-am avut la începutul campionatului, cu mulţi jucători noi în primul unsprezece, să avem iarăşi un joc greu, pentru că echipa încă nu s-a sudat. Băieţii mi-au dovedit însă că putem face faţă şi putem să punem presiune pe orice adversar din Liga a III-a, seria 4. Nu ne-am gândit neapărat la revanşă, pentru că meciul de Cupă a fost pentru noi ca un antrenament. Aveam doar două săptămâni de pregătire şi ştiam că jucăm cu o echipă foarte bine pregătită fizic, cu fotbalişti de la prima echipă, deci ne aşteptam să pierdem, dar, recunosc, nu cu acel scor (5-0 – n.r.)”, a afirmat Florin Spânu.

 

Alex Dinu: Adversarii s-au dovedit mai puternici astăzi

 

Din tabăra alb-albastră, mijlocaşul CSU II Craiova, Alex Dinu, a recunoscut că rivalii de la CSO Filiaşi au fost mai buni de data aceasta şi că acum trebuie să-şi canalizeze forţele pentru meciul de miercuri, din turul cinci al Cupei României, cu Unirea Brânceni.

„Am încercat să dăm tot ce avem mai bun, dar adversarii s-au dovedit mai puternici astăzi (vineri – n.r.), au fost şi eficienţi… Am încercat să întoarcem rezultatul, însă n-am reuşit. Nu ne-am gândit la partida de miercuri, din Cupa României, cu Unirea Brânceni. Luăm fiecare meci în parte, îl analizăm, şi abia după ce trece ne gândim la următorul. E foarte important şi acel meci, o să jucăm cu toată ambiţia şi sperăm să câştigăm. Ar fi foarte frumos să ne calificăm în 16-imi, unde intră în competiţie şi echipe din Liga I. Cred că ar fi frumos să jucăm cu Dinamo, dar prima dată trebuie să trecem de Unirea Brânceni”, a spus Alex Dinu.

 

Mogoşanu: La toate cele trei goluri au fost greşeli personale

 

La rândul său, antrenorul echipei „satelit” a CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoşanu, s-a arătat supărat pe elevii săi pentru neatenţia din faza defensivă.

„Sunt foarte supărat, pentru că la toate cele trei goluri s-au făcut greşeli personale. Am avut în multe momente posesia, însă în treimea adversă n-am avut claritate, n-am încheiat acţiunile aşa cum trebuie. Ciocoteală a avut două greşeli personale, a treia Scarlat, dintre acestea două soldându-se cu lovituri de la 11 metri. Mulţi dintre ei, fiind foarte tineri şi lipsiţi de experienţă, vor mai face astfel de greşeli şi de lucrul ăsta mă tem cel mai mult. Culmea este că jucătorul Georgescu, împrumutat de la noi, a contribuit la două dintre reuşitele celor din Filiaşi, a marcat primul gol şi a scos primul penalti. Nu m-am supărat pentru bucuria excesivă, îl înţeleg, îşi doreşte să se afirme, este profesionist, şi a încercat să-şi facă treaba cât mai bine la noua sa echipă. Îi urez baftă, sper să aibă continuitate şi nu se ştie, poate reveni la club, şi noi suntem atenţi la evoluţiile tuturor jucătorilor împrumutaţi. Oricum, jocul, mai ales cum a decurs în prima repriză, nu te ducea cu gândul la un asemenea rezultat”, a spus tehnicianul „satelitului”.

Legat de meciul de miercuri, din Cupă, cu Unirea Brânceni, Daniel Mogoşanu a spus următoarele: „Toate jocurile sunt importante şi obiectivul este ca din fiecare meci băieţii să înveţe câte ceva şi să nu mai facă greşeli. Nu ne va fi uşor, pentru că în afară de Căle, Scarlat şi Gârbiţă restul sunt juniori republicani A. Vom avea sprijin şi de la echipa mare în unele momente, iar competiţia rămâne deschisă pentru aceşti puşti şi după un an de zile de muncă aici, care se va evidenţia va fi probabil prezent la echipa mare. Am înţeles că sunt vreo patru jucători experimentaţi la Unirea Brânceni, dar mai e până atunci. Este important acest meci şi dacă întâlnim o echipă de Liga a IV-a e normal să ne gândim la calificare”.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0012

_DSC0014

_DSC0015

_DSC0016

_DSC0017

_DSC0018

_DSC0019

_DSC0020

_DSC0021

_DSC0024

_DSC0026

_DSC0027

_DSC0028

_DSC0029

_DSC0030

_DSC0031

_DSC0032

_DSC0034

_DSC0035

_DSC0038

_DSC0039

_DSC0040

_DSC0041

_DSC0042

_DSC0043

_DSC0044

_DSC0046

_DSC0047

_DSC0048

_DSC0049

_DSC0050

_DSC0051

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS