17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMarica îl contrazice pe selecţioner

Marica îl contrazice pe selecţioner

Ciprian Marica (numărul 9) nu s-a putut abține să nu ia atitudine după ce nu a fost chemat la lot pentru dubla confruntare cu Ungaria și Grecia
Ciprian Marica (numărul 9) nu s-a putut abține să nu ia atitudine după ce nu a fost chemat la lot pentru dubla confruntare cu Ungaria și Grecia

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, i-a explicat lui Ciprian Marica motivul pentru care a sărit din schemă pentru meciurile cu Ungaria şi Grecia, din preliminariile CE din 2016. „Este greu să fii selecţionat când nu ai jucat opt luni. Când vii după o accidentare şi ai doar şase minute de competiţie adevărată în campionat, e greu să ai ritm de joc. Din acest punct de vedere, fiecare trebuie să facă tot ce îi stă în putinţă să joace la echipele de club. Eu aş fi vrut să îl ajut şi pe Marica. Dar să vii la echipa naţională după opt-zece luni de inactivitate din cauza accidentării lui şi să nu ai nici contract e destul de delicat. Regret absenţa lui, aveam nevoie de el“, a spus „Generalul“.
Atacantul Ciprian Marica a scris zilele trecute pe un site de socializare că ar fi fost normal să fie contactat de un membru al staff-ului primei reprezentative: „Dragi prieteni, aşa cum ştiţi deja, nu am fost convocat pentru meciurile cu Ungaria şi Grecia. Vă mulţumesc mult pentru mesaje, dar vă rog să nu faceţi discuţii inutile pe tema asta într-o perioadă în care echipa naţională are nevoie de linişte, de susţinere. O singură observaţie am:
mi-aş fi dorit să aflu de această decizie de la un membru al
staff-ului tehnic, nu din presă. Poate e o perioadă aglomerată, dar cred că ar fi fost un gest normal, nu neapărat o formă de respect“. „De ce să îl sun pe Ciprian Marica? Am spus că îmi pare foarte rău că nu e. Am vorbit în repetate rânduri cu el. Colegii mei din staff-ul tehnic sunt împărţiţi pe grupe de jucători. Fiecare ţine legătura cu jucătorii din străinătate. Vorbesc şi eu din când în când cu ei. Repet, am o relaţie deosebită cu el şi nu uitaţi că el a debutat la naţională cu mine antrenor cu mulţi ani în urmă“, a mai precizat tehnicianul, vizibil deranjat de cele spuse de atacant.

Lovituri indirecte la adresa altor jucători

Ieri, Marica a continuat atacul: „Sunt total de acord cu Iordănescu, îi respect decizia, nu am nici o problemă. Cred că cel mai bun motiv era să spună că aceasta a fost decizia dânsului. Mai sunt şi alţi jucători la lot care nu au jucat şi nu au avut un meci oficial până acum. Eu nu cred că ăsta a fost motivul, că nu am jucat. Aş fi vrut doar să ştie domnul Iordănescu că am echipă, că am contract. M-am pregătit, am echipă. Altele sunt problemele acolo. În ideea de joc a dânsului nu mă vedea pe mine. Înţeleg deciziile, nu trebuie explicate. Nu am nevoie să mă ajute nimeni. Echipa naţională trebuie să fie ajutată de cei mai buni jucători, nu invers“, a declarat atacantul la Digi.
În vârstă de 29 de ani, Marica a evoluat sezonul precedent la Konyaspor, dar gruparea turcă doreşte să îi rezilieze contractul în această perioadă. Presa sportivă a anunţat că atacantul este dorit de gruparea greacă PAOK Salonic, tranzacţia urmând să fie finalizată.
Naţionala României care s-a reunit luni la Mogoşoaia va întâlni Ungaria, la Budapesta, vineri, de la ora 21.45, iar trei zile mai târziu va juca împotriva Greciei, pe „Arena Naţională“, tot de la ora 21.45. Partidele vor fi transmise de TVR 1, TVR HD și TVR+.
După disputarea a şase etape din Grupa F, clasamentul este următorul: 1. România – 14 puncte, 2. Irlanda de Nord – 13 p., 3. Ungaria – 11 p., 4. Insulele Feroe – 6 p., 5. Finlanda – 4 p., 6. Grecia – 2 p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS