8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAnghel Iordănescu: Nu vom juca la Budapesta la ciupeală

Anghel Iordănescu: Nu vom juca la Budapesta la ciupeală

anghel-iordanescu_42784500

Selecționerul Anghel Iordănescu (foto) a a vorbit ieri, în cadrul unei conferințe de presă, despre duelul cu Ungaria (vineri, ora 21.45), spunând că echipa naţională nu va face un „joc de ciupeală“ în partida de la Budapesta și că România va încerca să joace fotbal şi să obţină un rezultat pozitiv. „Sunt cele mai importante meciuri ale naționalei, ținând cont de situația din grupă și de diferența de puncte. Sunt încrezător și știu că fotbalul românesc trebuie să se califice la EURO 2016. Am încredere în jucătorii convocați. Mergem la Budapesta să facem un rezultat bun. Dacă trebuie să ne apărăm, ne vom apăra. Dacă vom avea forță și trebuie să atacăm, vom ataca. Nu mergem să jucăm la ciupeală. Între România și Ungaria a fost mereu o rivalitate foare mare. Ne despart trei puncte și sunt convins că și ei vor la EURO“.
La primul antrenament, programat la Centrul de Fotbal Mogoşoaia,  au lipsit portarul Ciprian Tătăruşanu şi mijlocaşul Gabriel Torje, care au ajuns la Bucureşti aseară. De asemenea, trei fotbalişti din lot se confruntă cu probleme medicale. Este vorba despre Vlad Chiricheş, Claudiu Keşeru şi Steliano Filip.

„Avem trei debutanţi“

Iordănescu  a vorbit și despre problemele de selecție pe care el și colaboratorii săi le-au avut când au întocmit lotul. „Staff-ul tehnic și toți care ne ocupăm de echipă am avut săptămâni grele înaintea acestor confruntări. Traversăm o perioadă extrem de delicată. De la ultimul meci, 0-0 cu Irlanda de Nord, lipsesc nouă jucători importanți. Pentru această dublă au venit șapte jucători, iar trei sunt debutanți. Aceste probleme pleacă de la mai multe cauze obiective, precum situația extrem de delicată prin care trec cluburile noastre. Fotbalul românesc și jucătorii aveau nevoie ca Astra și Steaua să joace în cupele europene. Îmi pare rău că au ratat calificarea“, a completat selecționerul.
„Tata Puiu“ a făcut o comparație între jucătorii români care evoluează în străinătate și cei din campionatul intern: „Românii din străinătate au o situație delicată. Din cei 25 de jucători de la meciul cu Irlanda de Nord, nouă nu aveau contract. Acum avem 18 jucători din străinătate și niciodată nu a fost o așa mare diferență, dar, din păcate, foarte puțini sunt la cluburi importante. Sunt doar două-trei excepții. Avem jucători care sunt rezerve la echipe mici. În Liga 1, rar vedem jucători buni și meciuri bune. Fotbaliștii din România nu au performanțe și nu demonstrează că merită să vină la națională. Îmi doream foarte mult să creștem aria de selecție. Acum avem în atenție între 35 și 40 de jucători, dar, din păcate, numărul celor din Liga 1 este tot mai mic“.

Componenții lotului pentru meciurile cu Ungaria şi Grecia

Lotul de jucători al României pentru confruntările cu Ungaria, de la Budapesta, din 4 septembrie, şi Grecia, de la Bucureşti, din 7 septembrie, din preliminariile CE din 2016 cuprinde 24 de jucători: portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung Jr. (Astra Giurgiu); fundaşi: Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheş (Napoli), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moţi (Ludogorets), Dorin Goian (Asteras), Iasmin Latovlevici (Genclerbirligi), Răzvan Raţ (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo), Paul Papp (Steaua); mijlocaşi: Andrei Prepeliţă (Ludogorets), Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Popa, Alexandru Chipciu (ambii Steaua); atacanţi: Florin Andone (Cordoba), Claudiu Keşeru (Ludogorets), Denis Alibec, Constantin Budescu (ambii Astra).
România conduce grupa F după şase etape, cu 14 puncte (golaveraj 7-1), fiind urmată de Irlanda de Nord 13 (8-4), Ungaria 11 (5-3), Feroe 6 (4-8), Finlanda 4 (5-8) şi Grecia 2 (2-7).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS