16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportI-a mers binişor lui CSU în weekend

I-a mers binişor lui CSU în weekend

Simon Mazarache (la minge) a reuşit tripla în meciul cu formaţia bănăţeană
Simon Mazarache (la minge) a reuşit tripla în meciul cu formaţia bănăţeană

CS Universitatea Craiova a avut un sfârşit de săptămână bun. După succesul extrem de important al trupei lui Emil Săndoi şi Sorin Cârţu din Liga I, cu FC Voluntari, scor 2-1, la Bucureşti, gruparea din Bănie a cunoscut o victorie frumoasă şi cu echipa secundă. Elevii lui Daniel Mogoşanu s-au impus de o manieră categorică, scor 3-1, în faţa formaţiei CSM Lugoj, în meciul de debut în Liga a III-a, seria 4. Golurile de la Işalniţa au fost marcate de Simon Mazarache (’51 – penalti, ’62, ’66), pentru CSU, respectiv Velcotă (’52), pentru oaspeţi.
CS Universitatea II Craiova: Popescu – Ghincea, Ciocoteală, Briceag, Luică – Manea (’85, Buzărnescu), Gârbiţă, Iuga, Scarlat (’56, Căpăţână) – Jurj (’56, Căle), Mazarache (’72, Dinu). Antrenor: Daniel Mogoşanu.
CSM Lugoj: Iordache – Miculescu, Logă, Buliga, Velcotă – Pântea (’72, Dobra), Rotea, Vlădia, Poiană – Stoichescu, Dobriceanu. Antrenor: Cosmin Petrescu.
Cartonaş roşu: Velcotă ’63.

Silviu Bogdan: Sper să continuăm pe aceeaşi linie ascendentă

Managerul Centrului de copii şi juniori al CS Universitatea Craiova, Silviu Bogdan, a apreciat evoluţia şi rezultatul trupei antrenate de Daniel Mogoşanu. „A fost un meci frumos, de angajament, controlat de noi în totalitate, cu o primă repriză mai săracă în ocazii, dar cu a doua foarte vie şi cu un Mazarache foarte activ şi prolific. Mă bucur pentru acest hattrick al lui, dar trebuie menţionat că nu a fost singur pe teren şi merită felicitaţi toţi cei care au contribuit la acest succes. Am debutat cu dreptul, aşa cum mă aşteptam, spun asta pentru că avem o echipă foarte talentată, şi sper să continuăm pe aceeaşi linie ascendentă“, a declarat Silviu Bogdan, pentru GdS.
În etapa viitoare, „satelitul“ CSU Craiova va evolua în „deplasare“, pe stadionul „Chimia“ de la Işalniţa, în compania celor de la CSO Filiaşi.

Una caldă, două reci, la juniori

La nivel de juniori, doar una dintre reprezentantele principale ale CS Universitatea Craiova a debutat cu succes în noua ediţie de campionat.
În prima etapă de la Liga Elitelor Under 19, alb-albaştrii au capotat în Ardeal, fiind învinşi drastic de Universitatea Cluj, scor 4-0. Antrenorul Victor Naicu a început meciul cu următorii jucători: Tomşa – Vlădoiu, Ion, Găleşeanu, Andrei – Petre, Rodeanu, Hodea, Geanimu – Stroe, Cârlig. Pe parcurs i-a mai introdus pe: Miculaiciuc, Constantin, Medrea şi Ţărineanu.
O victorie foarte frumoasă a bifat-o CSU la Liga Elitelor Under 17. Echipa lui Mugurel Guşatu a zdrobit, în Ardeal, pe Gaz Metan Mediaş, impunându-se cu 6-0. Pentru CSU au marcat: Buzan (2), Markovic, Gunie, Bârzan şi Marcov.
CSU U17: Nedeianu – Borta (eliminat în min. 2), Băloi, Şt. Pacionel, Marcov – Gunie, Buzan, Ţoiu, Al. Guşatu – Bârzan, Markovic. Au mai jucat: Vintilă, Găbureanu, Bonciog şi Popescu.
De un „duş rece“ a avut parte formaţia de juniori B, în runda inaugurală a Campionatului Naţional, elevii lui Marian Calafeteanu pierzând pe teren propriu, scor 0-3, în faţa celor de la LPS Slatina.
Pentru CSU – juniori B au evoluat următorii: Costoaie – Pârvuleasa, Baciu, Sima, Vadasis – Screciu, Dobre, Nichifor, Stăiculescu, Zbona, Gârbiţă. Au mai intrat: Manea, Gheorghe, Mihăilă, Barbu, Şerban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS