17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAveţi valoare? Câştigaţi cu Voluntari!

Aveţi valoare? Câştigaţi cu Voluntari!

Acka (numărul 3) şi colegii săi nu au voie să piardă cu Voluntari
Acka (numărul 3) şi colegii săi nu au voie să piardă cu Voluntari

Este un contrast mare între ceea ce îşi doreşte CS Universitatea Craiova şi ce a realizat până acum. Este paradoxal cum în sezonul anterior ieşea de pe teren neînvinsă de 19 ori, iar acum alb-albaştrii nu sunt capabili să lege două rezultate pozitive. Este de neînţeles cum anul trecut i-a ieşit jocul lui CSU în destule partide, iar acum, când lotul este mult mai omogen şi îmbunătăţit cu Popov şi Zlatinski, doi jucători de valoare, evoluţiile sunt şterse. Şi, totuşi, toate acestea se întâmplă, iar staff-ul tehnic, după o linie de clasament dezamăgitoare, care pune în pericol obiectivul, caută cu disperare soluţiile de redresare. Lupta se dă şi cu timpul, pentru că etapele trec pe lângă CS Universitatea fără ca „averea“ din clasament să sporească. Altfel spus, campania de achiziţii a trecut fără rost, finanţatorii craiovenilor devenind zgârciţi exact când nu era cazul, mai ales că vizau play-off-ul şi participarea într-o cupă europeană. La echipă nu au ajuns măcar un atacant de careu de mare valoare şi un mijlocaş de creaţie, care să rupă ritmul şi să elimine prin driblinguri adversarii, iar până la iarnă mai curge multă apă pe Jiu, când ar putea fi reparată situaţia.

Victoria în „Groapă“ este obligatorie

Pentru CS Universitatea Craiova urmează un meci extrem de important. Astăzi, de la ora 18.30 (Digi Sport / Dolce Sport), gruparea olteană va da piept cu FC Voluntari pe stadionul „Dinamo“ din Capitală. Toate calculele duc către o victorie a alb-albaştrilor, iar asta este o presiune în plus pentru ei, dar justificată ţinând cont de adversară.
„Noi la fiecare meci ne propunem să câştigăm, dar până acum nu prea s-a realizat. Cert este că au mai rămas 18 etape din campionatul regulat pentru a ne îndeplini obiectivul. Au trecut opt runde, avem un număr foarte mic de puncte şi un număr mare de înfrângeri, lucru care nu prea convine în situaţia în care vrei să realizezi un obiectiv de tipul pe care ni l-am propus. Cele 18 partide care au rămas devin mai importante de la meci la meci. Aşa că partida asta cu FC Voluntari trebuie să o câştigăm, având în vedere şi pretenţiile noastre, dar şi faptul că jucăm la o nou-promovată şi calculele hârtiei ne indică favoriţi. Numai că la multe meciuri am plecat favoriţi şi n-am reuşit ceea ce ne-am propus. Revin, după accidentările pe care le-au avut, şi Popov şi Kay, şi vedem ce va fi. Nu ne mai gândim la lucruri concrete, pentru că de foarte multe ori suntem puşi în faţa unor conjuncturi total nefavorabile. Nu-l vom mai folosi pe Dumitraş fundaş central. O să alegem între Popov şi Kay, dar să vedem la care este riscul mai mic de recidivă“, a spus Sorin Cârţu.

„Singura soluţie este eliminarea acestor greşeli individuale“

Strategul CS Universitatea Craiova a admis că obiectivul este în pericol şi că nu s-a schimbat. Cârţu crede că echipa sa poate repeta seria „nebună“ a meciurilor cu rezultate pozitive de anul trecut, simţind şi dorinţa mare a fotbaliştilor săi de a reveni în graţiile publicului.
„Nu eu schimb obiectivul. Acesta este impus de club şi tu ca antrenor, ca echipă, trebuie să te încadrezi în ceea ce ţi se cere, pentru că de asta eşti plătit. La ceea ce putem noi să facem este realizabil, pentru că am dovedit că putem să creăm o serie mare de invincibilitate. La ce se întâmplă acum, suntem propriile victime în urma succeselor pe care le-am făcut, pentru că toată lumea ne vrea tot în postura aia din sezonul trecut. Noi am luptat să câştigăm toate meciurile, dar realizările nu au fost pe măsura aşteptărilor, la ce am jucat noi. La joc, la atmosferă sau relaţii între noi nu există nici un fel de tensiuni sau presiuni. Cert este însă că locul din clasament şi cele şase puncte nu ne convin. Singura soluţie este eliminarea acestor greşeli individuale. Ar fi trebuit să ne situăm undeva la 11-12 puncte la ce am prestat, apoi venea partida asta cu Voluntariul şi dacă ne impuneam ne duceam la 14-15 puncte şi eram în grafic pentru play-off“, a explicat Sorin Cârţu.

Acka: Suntem motivaţi şi ne dorim cele trei puncte

Fundaşul ivorian Stephane Acka, unul dintre jucătorii care au dus greul până acum, a punctat că el şi colegii săi sunt concentraţi la maximum şi că sunt gata să cucerească cele trei puncte din „Groapă“.
„Suntem pregătiţi pentru meciul cu FC Voluntari. Mergem să câştigăm, să luăm cele trei puncte. Până acum, cred că am jucat toate meciurile bine, dar în momentele de la final a lipsit ceva şi am pierdut, însă mereu suntem motivaţi şi ne dorim cele trei puncte. Nu este tensiune, intrăm în teren conştienţi că putem să batem orice echipă din campionat. Trebuie să avem încredere în noi. Nu ştiu unde vom fi la finalul campionatului. Important este să pregătim cât mai bine fiecare meci şi să încercăm să strângem cât mai multe puncte“, a spus Acka.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS