15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportManda: Sportul este un microb care nu îmi mai iese din sânge

Manda: Sportul este un microb care nu îmi mai iese din sânge

La doi ani și jumătate de când a venit la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Craiova, Sorin Manda a anunțat ieri că și-a dat demisia din funcția de director, acceptând o nouă provocare, cea de conducător al unei regii din cadrul primăriei, RAT.
„Trec de la sport la transport. M-am simțit minunat la CSM Craiova. Chiar dacă am venit din afara fenomenului, cred că m-am integrat foarte bine în familia sportului craiovean. Mi-am făcut prieteni aici, cred că rezultatele în ultimii doi ani și jumătate au fost extraordinare și felicit încă o dată toți sportivii și antrenorii. E un moment greu pentru mine pentru că m-am simțit ca acasă. Sper ca lucrurile să continue cel puțin în același trend crescător“, a spus Manda. După plecarea sa, de club se va ocupa directorul adjunct Ionuț Vădeanu, un fost atlet de performanță.
La plecarea de la CSM, Sorin Manda a trecut în revistă principalele realizări din ultimii ani: „În 2012, când am venit, CSM avea 70 de medalii pe an, anul trecut am avut 109, iar anul acesta se va depăși această cifră. Clubul nostru a contat în tot ceea ce a însemnat sportul craiovean, după o perioadă în care nu era atât de vizibil. Ștefania Priceputu, campioană europeană la lupte libere, Tatian Bolboceanu, vicecampion european la scrimă, sau Florin Dinu, medaliat cu bronz la Europenele de box, sunt doar câteva dintre cele mai bune rezultate cu care ne mândrim. Nu sunt rezultatul direct al muncii mele, ci am avut încredere să transferăm sportivi de valoare. Am reușit să obținem un buget mai mare de la MTS. După o perioadă mare de pauză, am adus competiții de anvergură la Craiova, la aproape toate sporturile și voi pune și de acum încolo umărul la organizare pentru că sportul este un microb care nu prea are cum să-ți iasă din sânge“.
Principala problemă de care s-a lovit a fost infrastructura: „Când am venit aveam trei baze sportive: ștrandul Laguna Albastră, dar noi nu aveam secție de înot, o parte din stadionul «Ion Oblemenco», dar nu aveam fotbal, și Hipodromul, dar nu aveam secție afiliată. Între timp am afiliat secția de hipism la federație și am făcut o sală de lupte și una de șah la subsolul clubului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS