10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCârțu: Există doar presiunea locului zece

Cârțu: Există doar presiunea locului zece

IMG_1122

Sorin Cârțu, directorul tehnic al CSU Craiova, a spus ieri în cadrul unei conferințe de presă că nimeni nu i-a dat vreun ultimatum, iar singura presiune este a poziției din clasament (locul 10, șase puncte). „Nu există tensiuni sau presiuni, ci doar a locului din clasament și a celor șase puncte. Avem un număr mare de înfrângeri şi un număr mic de puncte.  Poate fi nedrept numărul de puncte, dar este o evidență, nu ai ce să comentezi. Trebuie să eliminăm greșelile individuale. Avem patru înfrângeri în opt etape, iar cu Dinamo, Steaua și Astra au fost greșeli în ultimele minute, prin care am pierdut. Dacă ar fi fost eliminate, ar fi fost altfel, rămânea doar o înfrângere. Trebuia să ne situăm în jurul a 11-12 puncte la ce am prestat. De foarte multe ori suntem puşi în faţa unor conjuncturi nefavorabile. Am plecat la drum cu patru fundași centrali nu-mi poate imputa mie cineva că s-a accidentat cineva. Apoi am jucat cu improvizații în fața celor mai importanți atacanți din campionat. Avem niște deficiențe. Unii jucători vin după accidentări, alții nu și-au făcut pregătirea de vară, din varii motive, ori au fost accidentați, ori au avut probleme contractuale, aşa că suferim din punctul ăsta de vedere, al tonusului competiţiei. Cu excepția primei reprize cu Viitorul, care a fost lamentabilă, când am jucat cu Steaua am fost la nivelul ei, pe alte echipe le-am dominat, dar realizările nu au fost pe măsura a ceea ce ne aşteptam noi şi ce am jucat“, a spus strategul de la CSU. Cârțu a adăugat că el și Săndoi sunt victimele propriilor performanțe din sezonul trecut: „Am dovedit că putem crea o serie mare de invincibilitate, dar aşa cum spunea şi Emil suntem propriile victime ale succesului pe care noi l-am făcut. Acum toți ne văd doar în postura aceea. Ceea ce s-a întâmplat anul trecut a creat o anumită imagine și toată lumea te judecă numai gândindu-se la acel sezon“. Craiova va juca mâine în deplasare, cu nou-promovata CS Voluntari, de la ora 18.30.

Felix Grigore: Nu s-a pus problema demiterii antrenorilor

Managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a declarat că nu există nici o altă variantă în afară de victorie în partida cu FC Voluntari. „Nu avem decât varianta victoriei cu FC Voluntari. Un alt rezultat nu este permis, pentru că am făcut deja prea mulţi paşi greşiţi şi prin urmare doar o victorie ne este favorabilă. Este adevărat că până acum am băgat echipele adverse în formă, dar va trebui la un moment dat să se încheie chestiunea asta şi sperăm să se întâmple în meciul cu FC Voluntari”, a declarat Felix Grigore.

Conducătorul grupării alb-albastre a punctat că nu se doreşte înlocuirea cuplului de antrenori Emil Săndoi – Sorin Cârţu, finanţatorii fiind siguri că echipa se va redresa în curând. „Se vehiculează mulţi antrenori prin presa centrală şi a zis-o foarte bine Sorin Cârţu în urmă cu ceva timp: dacă presa l-a demis când avea 19 jocuri fără înfrângere, acum, când avem numai şase puncte după opt etape, cu atât mai mult pune presiune. Nu s-a pus problema demiterii, avem încredere în cei doi antrenori. Aşa cum au redresat situaţia anul trecut, aşa o vor face şi anul acesta. Nu s-a discutat cu Bergodi, Napoli, şi ceilalţi. Sunt antrenori buni, îi respectăm, dar nu s-a pus problema ca Sorin Cârţu şi Emil Săndoi să plece de la echipă. Da, este în mare pericol obiectivul, dar ne gândim numai la a-l îndeplini”, a punctat Felix Grigore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS