10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCapul sus, „Piciule“!

Capul sus, „Piciule“!

ionescu

Debutul Campionatelor Mondiale ale seniorilor, de la Beijing, a fost unul de foc la propriu și la figurat, având în vedere că la 7,35 (ora locală) soarele strălucea cu putere și cei 68 de maratoniști care s-au aliniat la start au avut adversari de temut: căldura și umiditatea. Așa se face că numai 42 au parcurs cei 42,195 km, 26 fiind siliți să abandoneze. Printre numele mari, precum ale kenyenilor Dennis Kipruto Kimetto și Wilson Kipsang Kiprotich, din nefericire, nici craioveanul Marius Ionescu (foto) nu a terminat cursa. Prezent la cel de-al treilea campionat mondial al carieriei, sportivul de la CSM Craiova a abandonat după 30 de kilometri. Aerul din Beijing este cunoscut pentru gradul ridicat de poluare, iar această problemă a fost semnalată și la Jocurile Olimpice din 2008. În plus, căldura a fost un adversar suplimentar pentru concurenți. „Cea mai mare dezamăgire este atunci când ai mari așteptări! Dar ce faci când ești doborât la pământ, rămâi acolo și plângi?! Nu! Te ridici, te ștergi de praf și nu lași capul jos. În viață, doar cei ce au puterea să se ridice vor transforma eșecul de azi în succesul de mâine. Ați fost alături de mine și promit că munca depusă într-un final va da roade, pentru asta vă mulțumesc!“, a fost mesajul „Piciului“ pentru susținătorii săi. Marius Ionescu este calificat la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Victoria, una istorică (cel mai tânăr alergător campion mondial al probei – aproape 19 ani și prima medalie de aur pentru Eritreea) a revenit lui Ghirmay Ghebreslassie (2h12:28), care i-a învins pe etiopianul Yemane Tsegay (2h13:08) și pe campionul olimpic, deținător al titlului mondial, ugandezul Mungo Solomon Mutai (2h13:30).
Nici seriile de la 1.500 de metri nu ne-au adus mai multă satisfacție, craioveanca Florina Pierdevară, debutantă la CM rezervat seniorilor, a fost ultima în seria sa, cu timpul 4:13,76, și a terminat competiția pe locul 30.
N-au reușit să treacă de furcile caudine ale calificărilor nici triplusaltistele Elena Panțuroiu (gr. A – 13,58 m, din prima încercare), locul 18 și Cristina Bujin (gr. B – 13,21 m, din a doua încercare), locul 25.
Ieri, Andrei Gag, singurul reprezentant al României în ziua a doua a întrecerii din China, a ratat calificarea în finala probei de aruncarea greutății. Cea mai bună execuție a lui Gag a măsurat 19,74 m – rezultat care l-a plasat pe poziţia 17 la capătul calificărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS