13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii fac eforturi să-şi revină

Alb-albaştrii fac eforturi să-şi revină

Nuno Rocha a marcat golul egalizator cu două minute înainte de finalul jocului (Foto: CSUC)
Nuno Rocha a marcat golul egalizator cu două minute înainte de finalul jocului (Foto: CSUC)

CS Universitatea Craiova a remizat, scor 1-1, în partida disputată sâmbătă seară, în Banat, în faţa formaţiei ACS Poli Timişoara, contând pentru etapa a 7-a din Liga I. Jocul a avut două reprize distincte, prima foarte slabă, a doua mai vioaie şi mai bogată în faze de poartă.
Bănăţenii au deschis scorul în minutul 57, când o centrare de pe dreapta a fost reluată de Goga la colţul lung, iar Elek, scos din ofsaid de Dumitraş, a intervenit şi a împins mingea în plasă cu capul, de la un metru.
Alb-albaştrii au restabilit egalitatea în minutul 88, o centrare „plouată“ a lui Bancu a fost preluată în careul mic de Nuno Rocha, care apoi a îndeplinit o simplă formalitate de la doi metri.
ACS Poli Timişoara: Kirschtein – D. Popescu, Melinte, Luchin, Belu – Llorente (’66, Sarmov), Artean – Croitoru (’75, Rufino), Goga (’57, Zicu), Bărbuţ – Elek. Antrenor: Dan Alexa.
CS Universitatea Craiova: Bălgrădean – Achim, Acka, Dumitraş, Vătăjelu – Zlatinski (’72, Bancu), Mateiu, Madson (’84, Mazarache), Ferfelea (’58, Ivan) – Herghelegiu, Rocha.
Cartonaşe galbene: Luchin ’85, Melinte ’90+3 / Madson ’23, Acka ’56, Zlatinski ’71, Mazarache ’90+2, Herghelegiu ’90+3.
Au arbitrat: Lucian Rusandu – Octavian Şovre, Mircea Orbuleţ; Sorin Andrei Antonie.
Observatori: Nicolae Marodin, Dan Potocianu.
În partida următoare, CS Universitatea Craiova va întâlni pe Steaua Bucureşti, meciul fiind programat duminică, de la ora 18.30, pe stadionul „Extensiv“.

Săndoi, mulţumit

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, s-a arătat mulţumit de punctul contabilizat, explicând şi prezenţa lui Dumitraş în centrul defensivei.
„Este un punct muncit. Prima repriză a fost mai modestă, dar am avut principala şansă de gol prin Acka, la centrarea lui Ferfelea. În partea a doua nu doar că am echilibrat, dar în final am fost peste adversar. Ne-am creat ocazii mari prin Ivan, Madson ori Mateiu şi în ultimele minute am egalat în urma unei faze fixe. Sunt mulţumit de jucătorii care au intrat pe parcurs, au dat un plus echipei. Şi merită amintit că am avut în final patru atacanţi pe teren. Totodată, nu trebuie trecut cu vederea că ne confruntăm cu probleme mari în centrul defensivei. Nu i-am avut la dispoziţie pe Popov şi Kay, iar înainte de meci nu am putut conta nici pe Izvoranu, aşa că a trebuit să improvizăm în centrul apărării cu Dumitraş, care a dat un randament bun. Este un punct pentru moral şi clasament“, a afirmat Emil Săndoi la conferinţa de presă.

Mateiu: E un egal bun

Mijlocaşul grupării din Bănie, Alexandru Mateiu, consideră că rezultatul din Banat este bun şi speră ca lucrurile să stea şi mai bine în disputa următoare, contra Stelei.
„Mă bucur că am reuşit să egalăm pe final. E un egal bun, adunăm puncte şi mergem mai departe. Ne doream mai multe puncte la ultimele jocuri, mai ales acasă, cu Viitorul, dar nu s-a putut. Sperăm ca în viitor să câştigăm cât mai multe meciuri. Nu este tensiune în vestiar, suntem ok şi suntem încrezători că vom ieşi din impas. Avem o echipă foarte bună şi sperăm să scoatem maximum din următorul meci, cu Steaua. Dacă vom câştiga cu Steaua, se reglează orice situaţie neplăcută. Nu ne aşteptam să avem atât de puţine puncte, mai ales că am jucat de la meci la meci mai bine. Poate pe viitor jucăm şi mai slab, dar o să câştigăm, iar pe noi ne interesează acum punctele. Când câştigi cu Steaua e ceva frumos şi ne dă încredere pentru viitor“, a declarat Mateiu, la Digi Sport.

Bălgrădean aşteaptă meciul cu Steaua

Căpitanul formaţiei CS Universitatea Craiova, portarul Cristi Bălgrădean, a admis că echipa sa a scos maximum posibil din disputa cu ACS Poli Timişoara.
„Per total a fost un joc fără ocazii de poartă. Asta e, am scos un punct şi trebuie să ne mulţumim cu el. În primă fază am crezut că a fost ofsaid la golul lui Elek. Nu comentez arbitrajul, dar aşa mi s-a părut. Nimănui nu-i convine situaţia în care suntem. Trebuie să ne revenim şi să trecem peste această perioadă neagră, să strângem rândurile“, a spus „Pufi“, explicând şi absenţa lui Bawab din primul unsprezece: „Bawab este un jucător care ne-a ajutat şi ne ajută foarte mult, dar asta a fost decizia antrenorilor“.
Bălgrădean îşi doreşte mult o victorie contra Stelei, dar ştie că va fi dificil de obţinut: „Meciul cu Steaua va fi foarte greu, şi pentru noi, şi pentru ei. Noi nu ar mai trebui să facem paşi greşiţi acasă. Steaua este, poate, cea mai bună echipă a campionatului nostru, nici ea nu a avut un start de campionat aşa cum şi-ar fi dorit“.
Întrebat despre viitoarele partide ale naţionalei României din preliminariile CE din 2016, cu Ungaria şi Grecia, Cristi Bălgrădean a afirmat că speră să câştige duelul cu Silviu Lung Jr. şi să fie convocat: „Atâta timp cât voi juca fotbal, mă voi gândi şi la echipa naţională. Acum, nea Puiu va hotărî cine este mai în formă şi pe acela îl va convoca“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS