5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConstanides: Avem o grupă favorabilă

Constanides: Avem o grupă favorabilă

Cap de serie la tragerea la sorți, echipa masculină de baschet Energia Târgu Jiu a fost repartizată într-o grupă accesibilă în FIBA Europe Cup, noua cupă europeană organizată de forul continental, superioară valoric celei anterioare, FIBA EuroChallenge.
Medaliați cu bronz la ultima ediție a FIBA EuroChallenge, gorjenii vor juca în grupa K alături de BC Astana (Kazahstan), AEK Larnaca (Cipru) și Sigal Prishtina (Kosovo), meciuri în sistem tur-retur.
Tehnicianul Antonis Constantinides a spus că sorții au fost favorabili. „Tragerea la sorți nu a fost deloc rea, ci favorabilă. Se putea și mai rău. Totul depinde de noi și de jocul nostru, dacă vom reuși să trecem în turul următor. Astana este echipa favorită. Într-adevăr, nu este echipa de anul trecut, dar rămâne favorita grupei. Larnaca și Prishtina sunt echipe dificile, dar totul depinde de noi. Suntem mai buni și mai experimentați ca ei în această competiție și trebuie să rămânem concentrați pentru a ne asigura unul din primele două locuri. Primul nostru obiectiv este să câștigăm toate cele trei meciuri de pe teren propriu, dar vom face tot posibilul să câștigăm și în deplasare“, a declarat Constantinides pentru site-ul oficial al Energiei. BC Astana și Energia s-au întâlnit și sezonul trecut în FIBA EuroChallenge, când și-au împărțit victoriile. Energia va debuta în FIBA Europe contra kosovarilor de la Sigal Priștina, câștigătoarea Ligii Balcanice. Primul meci va avea loc la Târgu Jiu pe 27 octombrie. Cealaltă echipă românească din FIBA Europe, BC Timișoara, a fost repartizată în grupa I, cu PGE Turow (Polonia), BK Ventspils (Letonia) şi Pieno Zvaigzdes (Lituania). La startul noii cupe europene se vor afla 56 de echipe, care au fost împărţite în două conferinţe geografice, fiecare formată din şapte grupe de câte patru echipe. Primele două clasate din fiecare grupă, plus încă patru echipe de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament, se vor califica în faza Top 32 a competiţiei, în care vor fi formate opt grupe a câte patru echipe.
Primele două clasate în Top 32 vor juca ulterior în optimi, din care se va ajunge în sferturile de finală, ambele faze fiind programate în sistemul „cel mai bun din trei meciuri“. Câştigătoarele din sferturi se vor califica la Turneul Final Four, care va avea loc în perioada 29 aprilie – 1 mai 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS