12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Ciprian Urican: Vom implementa strategia Ajax în Bănie

Fotbal – Ciprian Urican: Vom implementa strategia Ajax în Bănie

Ciprian Urican vrea să aducă un suflu nou juniorilor CSU
Ciprian Urican vrea să aducă un suflu nou juniorilor CSU

Noul director tehnic al echipei a doua și al Centrului de copii și juniori al CS Universității Craiova, Ciprian Urican, a explicat ce își propune să realizeze în Bănie. „Am venit la CS Universitatea la insistențele lui Silviu Bogdan. M-am documentat, am urmărit toate grupele de copii și juniori și știu că avem reale talente care vor juca, cu siguranță, în prima ligă a României. Menirea mea este de a ridica ștacheta. Vom merge pe filosofia Ajax Amsterdam, care nu țintește rezultatele cu orice preț la aceste categorii de vârstă, ci obiectivul principal este creșterea și valorificarea jucătorilor. An de an, 80-85% dintre jucătorii echipei a doua a lui Ajax sunt valorificați în prima ligă olandeză, primii trei ajungând la echipa mare a clubului. Astfel, ne vom axa pe individ, nu pe colectiv. Pentru noi câștigarea de trofee la juniori nu va fi un scop în sine. Dacă în fiecare an vor ajunge doi-trei juniori în lotul echipei mari înseamnă că ne-am atins obiectivul. Un alt aspect important al muncii mele la CS Universitatea îl reprezintă formarea antrenorilor. Deja am implementat o metodologie astfel încât în 2 ani să creștem pe bandă rulantă jucători. În ceea ce privește echipa a doua, în primul an de ligă a treia trebuie să ne stabilizăm, iar următorul obiectiv va fi să jucăm la un nivel superior, astfel încât juniorii clubului să aibă competiție mai puternică și să le fie mai ușor să facă pasul la prima echipă“, a declarat Ciprian Urican, pentru site-ul clubului.
Ciprian Urican este din 2011 lector al Școlii de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal, are atestat în predarea cursurilor de antrenori Ajax Amsterdam, diplomă de formator pentru antrenori Licența C. Este membru al Comisiei Tehnice și al Comisiei Grassrouts din cadrul FRF, este autorul primului site profesionist pentru antrenorii români de fotbal www.coaches-ahead.ro, precum și al cărții de specialitate „Gool – 183 moduri de a înscrie“.
„Ciprian Urican are un simț remarcabil în selecția și recrutarea jucătorilor, iar în cei peste 17 ani de activitate la toate nivelele a căpătat experiență în pregătirea teoretică și dezvoltarea practică individuală și de echipă“, a spus Silviu Bogdan, managerul Centrului de copii și juniori.
Cunoștințele teoretice au fost puse în practică, iar cele mai însemnate performanțe au fost promovarea în prima ligă cu Victoria Brănești și conducerea echipei Academica Argeș Pitești în bătălia pentru accederea în primul eșalon în campionatul precedent. În această vară a obținut Licența Pro UEFA.
Pe Ciprian Urican îl vom cunoaște mai bine joi seară, de la ora 21.00, fiind invitatul emisiunii „Repriza de Sud”, de la Alege TV și Radio Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS