14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportE bun și un punct

E bun și un punct

Rocha (în alb) şi colegii săi au înregistrat o remiză care dă speranţe pentru viitor (Foto: csuc.ro)
Rocha (în alb) şi colegii săi au înregistrat o remiză care dă speranţe pentru viitor (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova nu s-a întors cu mâna goală din Ardeal, alb-albaștrii reușind să smulgă un punct celor de la ASA Târgu Mureș, după un 0-0 foarte animat, cu multe ocazii de poartă. În urma acestui rezultat, CS Universitatea Craiova a rămas pe penultimul loc în Liga I, cu doar două puncte obținute în patru etape, iar în runda viitoare va evolua pe stadionul „Extensiv“ în faţa Concordiei Chiajna, confruntarea fiind programată sâmbătă, de la ora 18.30.

Sorin Cârţu: Mulţi jucători au suferit o intoxicaţie alimentară

La conferința de presă, directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a surprins, declarând că mai mulți jucători au suferit o intoxicație alimentară și că au intrat în teren nefiind 100% apți. Cu toate acestea, „Sorinaccio“ a fost împăcat cu rezultatul final și a recunoscut că echipa suferă foarte mult după un atacant. „Am avut o noapte grea, mulţi jucători au suferit o intoxicaţie alimentară, au avut mari probleme. A fost ca într-un spital. După ce s-a întâmplat, echipa a arătat caracter, acesta este spiritul pe care ni-l dorim, de luptă. Ratăm mult. Am avut nişte situaţii bune şi în prima, dar şi în repriza a doua, nişte şuturi care, dacă erau cadrate pe poartă, puteau să pună pericol. Am marcat un singur gol până acum, este puţin şi ne frământă şi pe noi această problemă. O ştim, dar sunt şi nişte cauze obiective având în vedere că sunt probleme de buget. Ştim foarte bine că ar fi trebuit să mai avem minimum un atacant. Bălgrădean a fost foarte inspirat, în special la ocazia lui N’Doye, pentru că la şutul lui Jazvic nu au fost probleme. Şi noi am avut şuturi ca al lui Jazvic în prima repriză, a lui Bawab, când a prins Stăncioiu. Poate ultima ocazie, a lui Costa, a fost mai periculoasă, dar dacă ţinem cont că înainte cu 30 de secunde ar fi putut da Bancu gol, şi se făcea 0-1, până se punea mingea la centru nu se mai ajungea la acele faze. Nici ei nu trebuie să fie supăraţi de rezultat, cum nici noi nu suntem supăraţi sau bucuroşi. A fost un meci echilibrat, între două echipe foarte bune. Au fost puţine meciuri de tipul ăsta în Liga I. A fost un 0-0 cât se poate de viu. Dacă s-ar fi terminat 2-2 sau 3-3 l-ar fi declarat meciul campionatului“, a declarat Sorin Cârţu.

Săndoi: Este important punctul pe care l-am obţinut

La rândul său, antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a admis că elevii săi au obţinut un rezultat bun la Târgu Mureş. „E normal să fie un joc intens, pentru că s-au întâlnit două dintre cele mai bune echipe din campionat. Am întâlnit o formaţie foarte valoroasă, cu multe individualităţi, care nu întâmplător este în fruntea clasamentului şi nu întâmplător a terminat şi anul trecut pe podium. Cred că a fost un joc încrâncenat, cu o primă repriză mai modestă, în care ambele echipe au tatonat, nu au riscat foarte mult, dar cu o a doua parte foarte frumoasă şi cu un final electrizant. Este important punctul pe care l-am obţinut. Bălgrădean a făcut o partidă foarte bună, iar jucătorii care au intrat pe parcurs au adus un plus. Ne-am dorit victoria în momentul în care am făcut schimbările. Am văzut o mai mare concentrare decât la celelalte jocuri şi cred că este un rezultat echitabil“, a spus tehnicianul grupării din Bănie.
Întrebat dacă ar mai vrea jucători, Emil Săndoi a afirmat că are la dispoziţie un lot valoros: „Nevoie de întăriri? Ce facem, vindem pielea ursului din pădure? Avem un lot de jucători, ei au demonstrat şi campionatul trecut că pot să se ridice la cel mai înalt nivel, au arătat-o şi acum şi sunt convins că o vor face şi în partidele care urmează. Cred că aceste două puncte pe care le avem nu reflectă situaţia care a fost în teren la partidele pe care le-am susţinut“.

„Vom analiza atitudinea lui Bawab“

Emil Săndoi a vorbit şi despre reacţia nervoasă a lui Bawab de la momentul schimbării, punctând că va fi analizată. „Nu este o problemă cu Bawab, probabil că e şi el supărat. Dacă vă aduceţi aminte, a avut câteva situaţii în prima repriză în care ar fi putut să înscrie, a avut ocazii şi cu Astra, şi cu Dinamo, a avut şi puţin ghinion în perioada asta, dar nu este nici o problemă cu el. Vom analiza atitudinea lui“, a spus Săndoi.
Thaer Bawab a explicat motivul nemulțumirii sale, arătându-se dezamăgit de faptul că antrenorii și-au pierdut încrederea în el, la fel și suporterii. „După prima repriză, meritam mai mult, după a doua e bun egalul. ASA e puternică, putem fi mulţumiţi cu un punct. Sunt puţine două puncte în patru etape, trebuie să ieşim de acolo din subsol, cum am făcut anul trecut. Am fost nemulţumit de înlocuire, puteau şi antrenorii să aibă mai multă încredere în mine. Sunt dezamăgit şi de suporteri, care au uitat cât am ajutat echipa, am fost golgheter anul trecut“, a răbufnit Bawab, deranjat probabil că imediat după meciul cu Astra a fost certat de fanii de lângă tribuna oficială pentru implicarea scăzută din joc.

Cristi Bălgrădean: Este un rezultat echitabil

Căpitanul alb-albaştrilor, Cristi Bălgrădean, s-a declarat bucuros că a reuşit să-şi ajute echipa să obţină un punct la Târgu Mureş, cu ASA, şi este convins că va veni în curând şi victoria. „A fost un joc plăcut, cu ocazii şi de o parte, şi de cealaltă, şi din păcate pentru noi nu am reuşit să câştigăm. Cred că este un rezultat echitabil. Am prins o zi bună şi le mulţumesc şi colegilor, pentru că şi ei m-au ajutat să fac un joc bun. Nu ştiu dacă este vorba despre un blocaj că nu marcăm. Este adevărat că am înscris un singur gol în patru meciuri, dar sperăm ca pe viitor să o facem de mai multe ori. Nu ştiu dacă a fost vorba de ghinion, pentru că în această seară puteam să şi câştigăm, dar să şi pierdem. Avem doar două puncte după patru etape şi sperăm ca pe viitor să vină şi victoria“, a spus „Pufi“.
Întrebat dacă sunt în pericol de a fi demişi Sorin Cârţu şi Emil Săndoi, Bălgrădean a afirmat că nu ştie nimic despre acest lucru: „Pe noi nu este nici o presiune. Nu pot să comentez ce vor face şefii noştri. Eu nu am auzit de nici o schimbare de antrenori, dar conducătorii ştiu ce au de făcut. Nu ştiu dacă s-ar produce un şoc la echipă“.

Miriuţă – împăcat cu remiza, nu și Brandan

De partea cealaltă, antrenorul celor de la ASA Târgu Mureş, Vasile Miriuţă, ştie că elevii săi au făcut tot ce au putut pentru a câştiga. „Ştiam că întâlnim o echipă care se apără bine, foarte organizată, am încercat să o desfacem, dar n-am reuşit. Am făcut un joc frumos, cu multe ocazii, şi până la urmă am luat un punct şi suntem neînvinşi. Nu am ce să le reproşez băieţilor, îi felicit pentru atitudine“, a punctat Vasile Miriuţă.
Plecat de la Craiova pentru bani, Pablo Brandan, care nu a avut o evoluție strălucită în jocul de duminică seară, a fost acid când a fost întrebat dacă îl mulțumește egalul cu CS Universitatea: „A fost un meci frumos, dar trebuia să batem, am avut multe ocazii. Cine spune că egalul este echitabil nu ştie fotbal. În repriza a doua am dominat total, ei nu au trecut de jumătatea terenului. Îmi pare rău că nu am câştigat, o să regretăm aceste puncte pierdute nemeritat. Bălgrădean i-a salvat pe craioveni, e cel mai bun portar din România“.

Programul din această săptămână

Lotul CSU Craiova își va relua astăzi pregătirile în vederea susținerii meciului de sâmbătă, cu Concordia Chiajna. Primul antrenament va avea loc de la ora 10.30, mâine sunt programate două ședințe, de la 9.30 în sala de forță și de la 18.30 cu mingea, joi, alb-albaștrii vor asuda de la 18.30, în vreme ce vineri, la 10.30, este programată ședința cu „retușurile“ de dinaintea partidei cu ilfovenii. După disputa cu Chiajna, alb-albaștrii nu vor avea liber, având în vedere intermediara programată miercuri cu Viitorul Constanța. Astfel, duminică dimineață, de la 11.00, a fost stabilită o ședință de refacere după efort.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS