10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGolul, o raritate la CS Universitatea Craiova

Golul, o raritate la CS Universitatea Craiova

Nuno Rocha (în alb) s-a zbătut mult în disputa de la Târgu Mureş (foto: Arhivă GdS)
Nuno Rocha (în alb) s-a zbătut mult în disputa de la Târgu Mureş (foto: Arhivă GdS)

CS Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida disputată ieri seară, în Ardeal, în compania formaţiei ASA Târgu Mureş, contând pentru etapa a patra din Liga I.

ASA Târgu Mureş: Stăncioiu – Velayos, Ivan Lopez, Bejan, Balic – Costa, Gorobsov – Pedro Luis (’69, Hanca), Jazvic, Brandan (’71, N’Doye) – Axente (’46, Manolov). Antrenor: Vasile Miriuţă.

CSU Craiova: Bălgrădean – Târnăcop (’55, Zlatinski), Acka, Popov, Vătăjelu – Herghelegiu, Mateiu, Kay, Ferfelea (’86, Bancu) – Bawab (’62, Madson), Nuno Rocha. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.

Cartonaşe galbene: Balic ’20, Jazvic ’24, Gorobsov ’90+2 / Popov ’57, Acka ’87.

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene; Florin Mihai Oprea.

Observator: Iosif Olah, Octavian Goga.

În urma acestui rezultat, CS Universitatea Craiova a rămas pe penultimul loc în Liga I, cu doar două puncte, iar în runda viitoare va evolua pe stadionul „Extensiv” în faţa Concordiei Chiajna, confruntarea fiind programată sâmbătă, de la ora 18.30.

 

Prima repriză, de tatonare

 

CS Universitatea Craiova a început bine partida, a combinat şi a bifat prima ocazie a meciului: Thaer Bawab a şutat de la 20 de metri, dar Stăncioiu s-a arcuit şi a reţinut în doi timpi (’6). Replica ardelenilor a venit în minutul 11, în urma unei faze fixe, Brandan a centrat din corner, de pe dreapta, iar Ivan Gonzales a reluat slab, cu capul, din careul mic, pe lângă poartă. După câteva minute de acalmie, ASA şi-a mai trecut în cont o tentativă de a marca, Pedro Luis a centrat în careu, iar Jazvic, scăpat din marcaj de Târnăcop, a reluat cu capul pe lângă poartă de la zece metri (’22).

CSU a atacat „timid” prin Bawab şi Nuno Rocha. Africanul a finalizat cu un şut slab de la 20 de metri, poziţie centrală (’26), iar Bawab nu a fructificat o fază creată de Nuno Rocha şi Mateiu, Stăncioiu fiind la post (’30). Finalul primei părţi s-a jucat pe contre, Nuno Rocha a ratat o intercepţie ce l-ar fi lăsat în postură de unu la unu cu portarul, dar a alunecat (’43), iar ardelenii au ratat prin Luis Pedro (’44).

 

„Pufi” a apărat excelent

 

La reluare, CS Universitatea Craiova a preferat să se lase dominată şi să mizeze pe contraatac. ASA a fost la un pas de deschiderea scorului, Pablo Brandan a centrat de pe stânga, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, iar Costa a reluat cu capul la colţul lung, puţin pe lângă bară (’49).

Văzând că mijlocaşii au intrat în pană de idei, cei doi tehnicieni ai Craiovei l-au introdus pe teren pe Zlatinski şi l-au scos pe Târnăcop – fundaş dreapta de conjunctură. Acest lucru a provocat alte mişcări în formula Craiovei: Kay a fost coborât fundaş central, alături de Acka, iar Popov a trecut fundaş dreapta. Apărătorul bulgar a comis de altfel şi o eroare imensă în minutul 59, când a vrut să-i paseze cu capul lui Bălgrădean, dar l-a servit excelent pe Costa, însă, din fericire, acesta nu a găsit spaţiul porţii.

Cârţu şi Săndoi au surprins apoi prin schimbarea lui Bawab – un atacant, cu Madson – un închizător, iar în faţă a rămas doar Nuno Rocha, semn că au vrut să „îngheţe” jocul. Chiar şi aşa, Craiova a fost periculoasă, Ferfelea (’68) şi Zlatinski (’70, ’78) au încercat poarta de la distanţă, arătând că nu abandonează ideea de a marca. A urmat un adevărat asalt la poarta lui Bălgrădean, dar „Pufi” a făcut minuni. Jazvic a şutat puternic de la 25 de metri, dar căpitanul grupării din Bănie a respins excelent (’84), la fel făcând-o şi la şutul lui N’Doye (’90) de la şapte metri şi la cel al lui Costa (’90+2).

CS Universitatea Craiova ar fi putut pleca învingătoare din Ardeal, dar Bancu nu a reuşit să-l păcălească pe Edi Stăncioiu din postură de unu la unu, iar Herghelegiu nu a nimenit poarta goală, în aceaşi fază, din marginea carelui mare (’90+2).

 

Sorin Cârţu: A fost un 0-0 cât se poate de viu

 

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a fost împăcat cu rezultatul final, recunoscând că echipa suferă foarte mult după un atacant.

„Am avut o noapte grea, mulţi jucători au luat un virus alimentar, au avut mari probleme. A fost ca într-un spital. După ce s-a întâmplat, echipa a arătat caracter, acesta este spiritul pe care ni-l dorim, de luptă. Ratăm mult. Am avut nişte situaţii bune şi în prima, dar şi în repriza a doua, nişte şuturi care, dacă erau cadrate pe poartă, puteau să pună pericol. Am marcat decât un gol până acum, este puţin şi ne frământă şi pe noi această problemă. O ştim, dar sunt şi nişte cauze obiective având în vedere că sunt probleme de buget. Ştim foarte bine că ar fi trebuit să mai avem minimum un atacant. Bălgrădean a fost foarte inspirat, în special la ocazia lui N’Doye, pentru că la şutul lui Jazvic nu au fost probleme. Şi noi am avut şuturi ca al lui Jazvic în prima repriză, a lui Bawab, când a prins Stăncioiu. Poate ultima ocazie, a lui Costa, a fost mai periculoasă, dar dacă ţinem cont că înainte cu 30 de secunde ar fi putut da Bancu gol, şi se făcea 0-1, până se punea mingea la centru nu se mai ajungea la acele faze. Nici ei nu trebuie să fie supăraţi de rezultat, cum nici noi nu suntem supăraţi sau bucuroşi. A fost un meci echilibrat, între două echipe foarte bune. Au fost puţine meciuri de tipul ăsta în Liga I. A fost un 0-0 cât se poate de viu. Dacă s-ar fi terminat 2-2 sau 3-3 l-ar fi declarat meciul campionatului”, a declarat Sorin Cârţu, la conferinţa de presă.

 

Săndoi: Este important punctul pe care l-am obţinut

 

La rândul său, antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a admis că elevii săi au obţinut un rezultat bun la Târgu Mureş.

„E normal să fie un joc intens, pentru că s-au întâlnit două dintre cele mai bune echipe din campionat. Am întâlnit o formaţie foarte valoroasă, cu multe individualităţi, care nu întâmplător este în fruntea clasamentului şi nu întâmplător a terminat şi anul trecut pe podium. Cred că a fost un joc încrâncenat, cu o primă repriză mai modestă, în care ambele echipe au tatonat, nu au riscat foarte mult, dar cu o a doua parte foarte frumoasă şi cu un final electrizant. Este important punctul pe care l-am obţinut. Bălgrădean a făcut o partidă foarte bună, iar jucătorii care au intrat pe parcurs au adus un plus. Ne-am dorit victoria în momentul în care am făcut schimbările. Am văzut o mai mare concentrare decât la celelalte jocuri şi cred că este un rezultat echitabil”, a spus tehnicianul grupării din Bănie.

Săndoi a explicat şi reacţia nervoasă a lui Bawab în momentul schimbării: „Nu este o problemă cu Bawab, probabil că e şi el supărat. Dacă vă aduceţi aminte a avut câteva situaţii în prima repriză în care ar fi putut să înscrie, a avut ocazii şi cu Astra, şi cu Dinamo, a avut şi puţin ghinion în perioada asta, dar nu este nici o problemă cu el. Vom analiza atitudinea lui”.

Întrebat dacă ar mai vrea jucători, Emil Săndoi a afirmat că are la dispoziţie un lot valoros: „Nevoie de întăriri? Ce facem, vindem pielea ursului din pădure? Avem un lot de jucători, ei au demonstrat şi campionatul trecut că pot să se ridice la cel mai înalt nivel, au arătat-o şi acum şi sunt convins că o vor face şi în partidele care urmează. Cred că aceste două puncte pe care le avem nu reflectă situaţia care a fost în teren la partidele pe care le-am susţinut”.

 

Cristi Bălgrădean: Este un rezultat echitabil

 

Căpitanul alb-albaştrilor, Cristi Bălgrădean, s-a declarat bucuros că a reuşit să-şi ajute echipa să obţină un punct la Târgu Mureş, cu ASA, şi este convins că va veni în curând şi victoria.

„A fost un joc plăcut, cu ocazii şi de o parte, şi de cealaltă, şi din păcate pentru noi nu am reuşit să câştigăm. Cred că este un rezultat echitabil. Am prins o zi bună şi le muţumesc şi colegilor, pentru că şi ei m-au ajutat să fac un joc bun. Nu ştiu dacă este vorba despre un blocaj că nu marcăm. Este adevărat că am înscris un singur gol în patru meciuri, dar sperăm ca pe viitor să o facem de mai multe ori. Nu ştiu dacă a fost vorba de ghinion, pentru că în această seară puteam să şi câştigăm, dar să şi pierdem. Avem doar două puncte după patru etape şi sperăm ca pe viitor să vină şi victoria”, a spus „Pufi”.

Întrebat dacă sunt în pericol de a fi demişi Sorin Cârţu şi Emil Săndoi, Bălgrădean a afirmat că nu ştie nimic despre acest lucru: „Pe noi nu este nici o presiune. Nu pot să comentez ce vor face şefii noştri. Eu nu am auzit de nici o schimbare de antrenori, dar conducătorii ştiu ce au de făcut. Nu ştiu dacă s-ar produce un şoc la echipă”.

 

Miriuţă, împăcat cu remiza

 

De partea cealaltă, antrenorul celor de la ASA Târgu Mureş, Vasile Miriuţă, ştie că elevii săi au făcut tot ce au putut pentru a câştiga.

„Ştiam că întâlnim o echipă care se apără bine, foarte organizată, am încercat să o desfacem, dar n-am reuşit. Am făcut un joc frumos, cu multe ocazii şi până la urmă am luat un punct şi suntem neînvinşi. Nu am ce să le reproşez băieţilor, îi felicit pentru atitudine. Bălgrădean e un portar bun, a apărat bine, mai ales în repriza a doua”, a punctat Vasile Miriuţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS