14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAtleții craioveni aleargă la Campionatul Balcanic

Atleții craioveni aleargă la Campionatul Balcanic

După ce weekendul trecut au cucerit o salbă de medalii la Campionatul Național (seniori, tineret), atleții craioveni se întorc iar la Pitești, acolo unde sâmbătă și duminică vor participa la Campionatul Balcanic. CSM Craiova va fi reprezentat de șase sportivi: Cosmin Sorescu, Ioan Pițigoi, Daniel Budin, Alexandru Teofilescu, Andrei Ștefana și Ana Maria Roșianu, iar de la CS Universitatea Craiova va participa Ancuța Bobocel.
Cu toții au obținut dreptul de participare la Balcaniadă după ce au cucerit una sau mai multe medalii la Naționalele de acum șapte zile. Trebuie precizat că trei dintre atleții de la CSM – Pițigoi, Teofilescu și Budin – vin la Pitești din Suedia, acolo unde au participat într-o etapă de Diamond League la Stockhom (Suedia). Cu cei trei în componență, plus Cătălin Câmpeanu, ștafeta de 4×100 metri a României s-a clasat pe poziția a treia, cu timpul 39.75. La competiția balcanică de la Pitești vor veni aproape 400 de atleți din 15 țări (Albania, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Georgia, Grecia, Muntenegru, Moldova, Macedonia, România, Serbia, Slovenia, Turcia), alături de o delegație a Israelului, care nu va puncta în clasament.
Competiția va fi valoroasă, întrucât vor participa atleți cu performanțe de Top Ranking.
Festivitățile de premiere vor fi făcute de foste mari atlete ale României. Până acum, și-au confirmat prezența Gabriela Szabo, Iolanda Balaș Soter, Fița Lovin, Doina Melinte, Anișoara Cușmir și Maricica Puica. Prima reuniune a zilei de sâmbătă va începe la ora 9.00, iar ce-a de-a doua la 19.00. Duminică, primele starturi vor fi tot la 9.00, iar reuniunea a doua va debuta la 16.45.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS