10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Cârțu: Nu avem să ne reproșăm nimic!

Sorin Cârțu: Nu avem să ne reproșăm nimic!

Sorin Cârţu şi Nicuşor Bancu vor să înceapă un nou capitol odată cu meciul de la Târgu Mureş (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Sorin Cârţu şi Nicuşor Bancu vor să înceapă un nou capitol odată cu meciul de la Târgu Mureş (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susținut ieri o conferință de presă în care directorul tehnic, Sorin Cârțu, și mijlocașul Nicușor Bancu au prefațat partida cu ASA Târgu Mureș, programată duminică, de la ora 21.00, în Ardeal.
Strategul grupării din Bănie a afirmat că își dorește foarte mult ca alb-albaștrii să pună punct ghinioanelor și să bifeze primul succes din noul sezon, considerând că asta i-ar descătușa și ar putea însemna revirimentul.
„Vrem să punem punct seriei negre și sperăm ca la finalul meciului să fie ceea ce ne propunem. La toate meciurile pe care le-am avut până acum ne-am propus să câștigăm, am și jucat în maniera în care puteam să câștigăm, am dominat echipele adverse, dar rezultatul final ne-a fost nefavorabil de fiecare dată. Ne-a întristat foarte mult acest aspect, dar într-un fel poate acest lucru ne va face să strângem rândurile și să ne creeze o ambiție în plus pentru a aborda partidele viitoare, în special pe prima, cu ASA Târgu Mureș, cu mai multă atenție. Este o presiune în vestiar. Întotdeauna în lipsa rezultatelor sau când ai puncte puține, dar ai un obiectiv îndrăzneț de îndeplinit, ai o anumită stare privind abordarea meciurilor. Și o situație din asta poate să-și creeze o mai mare concentrare, responsabilizare, este un prilej în a-ți antrena caracterul. La meciul din sezonul trecut de la Târgu Mureș a început declinul, acum poate este un declic favorabil, așa am vrea. Acum ne propunem, prima și prima dată, să câștigăm primul joc, mai puțin mă gândesc la un calup de partide ca anul trecut, pentru că vedeți unde suntem. În nici un caz nu am preconizat această nedreptate care ni se întâmplă“, a declarat Sorin Cârțu, neexcluzând plecarea de la echipă în cazul unui eșec: „În momentul în care ai rezultatele noastre… M-ați demis voi (presa – n.r.) înainte, când eram jupân. Aveam 19 meciuri fără înfrângere și tot erau discuții, dar acum când echipa are doar un punct! Ăstea nu sunt problemele mele, sunt ale conducerii, finanțatorii sunt cei care decid. Suferim pentru situația nedreaptă în care ne aflăm. Noi ne facem treaba la fel. Ceea ne ni s-a întâmplat nu este efectul unor principii greșite pe care le-am fi aplicat noi. Nu avem să ne reproșăm nimic din punctul acesta de vedere, dar ne acceptăm soarta“.

Curelea, out o lună

Întrebat despre disponibilitatea lotului, Sorin Cârțu a afirmat că se bucură că revine Madson, însă a dezvăluit că nu va putea conta pe atacantul Costin Curelea, sperând totodată la un aport mai bun din partea lui Bawab.
„Revine Madson în lot. Nu cred că va fi în primii unsprezece, dar va fi pe bancă. Indisponibil îl avem în continuare pe Achim și pe Curelea, care are entorsă și se preconizează că va lipsi cel puțin o lună. Se pot schimba multe pentru acest meci, inclusiv formula de start, dar nu am stabilit nimic, pentru că mai sunt atâtea antrenamente până duminică. La echipa a doua sunt jucători pe care îi cunoaștem destul de bine, sunt în atenția noastră și oricând putem să apelăm la ei când avem nevoie, pentru că au o stare de antrenament bună, pregătindu-se cu noi foarte mult timp. Poate că Bawab trece printr-o pasă mai dificilă, dar trebuie să treacă până la urmă peste ea și să redevină jucătorul care ne-a ajutat foarte mult anul trecut, prin reușitele, pasele de gol și prestațiile lui în general. Zlatinski nu a jucat rău cu Astra. Îmi pare rău pentru el că debutul nu a coincis cu o victorie“, a spus Cârțu, vorbind și despre întâlnirea cu Pablo Brandan, unul dintre favoriții săi din sezonul trecut: „Nu e o surpriză pentru mine că Brandan dă randament bun la ASA sau că e un jucător util la actuala echipă. Este un lucru normal, ținând cont de calitatea și valoarea lui ca fotbalist și ca om, și e clar că va fi un adversar puternic. Ne cunoaște foarte bine, îl știm și noi, sperăm să-l blocăm“.

Bancu: Nu mi-e teamă să pun piciorul la minge

La rândul său, mijlocașul Nicușor Bancu a afirmat că își dorește un succes la Târgu Mureș și i-a asigurat pe suporteri că este ca „nou“, că este refăcut complet după fractura suferită campionatul trecut, în meciul cu FC Viitorul din Cupa României.
„Ne-am pregătit foarte bine și sperăm să spargem gheața la Târgu Mureș, deși întâlnim o echipă foarte puternică, lucru demonstrat în primele etape. ASA are un lot valoros, dar vom face tot posibilul să câștigăm. Dacă voi fi sau nu titular, depinde de domnii antrenori. Încerc să-mi fac treaba cât mai bine, când intru pe teren dau totul. Mă bucur foarte mult că am marcat în Cupa României două goluri, contra Filiașiului, și sper să înscriu și pentru prima echipă. Nu am nici un mesaj pentru Brandan. Este un jucător foarte bun, care o să ne incomodeze, dar o să încercăm să-l anihilăm“, a spus Bancu, punctând: „Nu mai am nici o teamă, joc ca înainte. Sunt apt 100% și nu mi-e teamă să pun piciorul la minge“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS