10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliștii craioveni s-au mutat la Herculane

Handbaliștii craioveni s-au mutat la Herculane

Componenții echipei masculine de handbal CS Universitatea Craiova au plecat miercuri într-un cantonament de opt zile la munte, în stațiunea Băile Herculane, acolo unde au ales să facă pregătirea fizică în ultimii anii. Antrenorii Costin Dumitrescu și Cătălin Popescu au deplasat 15 jucători. Chiar dacă temperaturile nu sunt caniculare ca în Bănie, handbaliștii nu au scăpat de căldură. „Nu este mult mai răcoare aici, dar sunt mai puține grade și mai multă umbră“, a spus ieri Costin Dumitrescu pentru GdS. Componenții lotului au parte de două ședințe de pregătire fizică, chiar și de trei pe zi, cu alergări în împrejurimile hotelului sau pregătire în sala de forță și piscina hotelului unde sunt cazați. „Păcat că nu este și o sală aici la Herculane, chiar dacă nu am fi jucat handbal, băieții ar mai fi făcut o miuță“, a completat Dumitrescu.
Echipa CS Universitatea Craiova și-a pierdut golgheterul, Andrei Păuna, jucător care a marcat 200 de goluri în sezonul trecut, care a ales să evolueze la formația din Pitești. Lotul ar putea suferi modificări în luna următoare. De altfel, câțiva jucători nu au făcut deplasarea în cantonament din varii motive. Unul dintre ei este portarul Cristi Păuna.
CS Universitatea Craiova a început pregătirea în 21 iulie, în Parcul „Romanescu“ sau la Facultatea de Educație Fizică, legat cu sala de forță, iar luni s-a intrat în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, pentru ca antrenorii să testeze niște juniori din zona Olteniei. După perioada de pregătire fizică, urmează meciuri amicale pentru olteni. „Am vrea să jucăm cu Piteștiul, care este mai aproape de noi, dar să vedem dacă mai mergem și la turneul acela de la Făgăraș. Ne ajută cât mai multe amicale, vă dați seama“, a spus antrenorul principal al Universității.
Divizia A de handbal masculin va începe pe 6 septembrie, tot cu două serii. În ceea ce privește obiectivul echipei, nu s-a stabilit până acum. „În fiecare an aducem jucători tineri, alții pleacă, deocamandată nu am vorbit de obiectiv“, a menționat Cătălin Popescu, antrenor secund al echipei din Bănie. În sezonul trecut, Universitatea a încheiat competiția pe locul șase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS